In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
20
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu
<   Inapoi la interviu
Caltabosi

Caltabosi

INGREDIENTE:

1 kg ficat, inima si plamani porc
1 kg carne din pulpa porc
2 cepe tocate
100 g orez
1 ou
intestine groase
sare
piper
cimbru

PREPARARE:

In primul rand curatam si spalam intestinele de porc si apoi le lasam intr-un vas cu apa si otet astfel incat sa ne asiguram ca indepartam mirosul neplacut.
Dam carnea prin masina de tocat, tocam ceapa si adaugam orezul pe care l-am spalat in mai multe ape.

Adaugam oul, condimentele, amestecam bine si apoi umplem intestinele. Le legam la capete cu ata. Punem caltabosii la fiert intr-un vas cu apa si cateva fire de cimbru, la foc mediu, cam 30-45 de minute – in functie de grosimea caltabosului.

Ii putem servi la masa de Craciun prajiti in ulei, cu sos sau ca aperitiv.

Pofta buna!