Varza à la Cluj este una dintre cele mai cunoscute retete ardelenesti si cu siguranta una dintre cele mai gustoase.
Cea mai veche mentionare a celebrei retete dateaza din 1695, cand apare intr-o carte de bucate maghiara intitulata “Carticica mestesugului bucatariei”. Istoricul ne spune ca in aceasta carte apar doua retete “varza à la Cluj si sarmalele”.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii