5 preparate de sarbatori din jurul lumii

La sfarsit de an, fiecare tara petrece in stilul propriu. Fie ca este vorba de Craciun, de Hanukkah sau , pur si simplu, de trecerea catre noul an, fiecare natiune se bucura de sarbatori pregatind mancare specifica, delicioasa, pentru prieteni sau familie. Unii aleg mancaruri cu carne, altii preparate ceva mai usoare cu fructe sau legume, in functie de clima, dar si de traditie. Iata 5 mancaruri total diferite care se pregatesc de sarbatori in diferite colturi ale lumii.      

5 preparate de sarbatori din jurul lumii

Acest desert delicios are o lunga istorie. Inainte vreme, celtii obisnuiau sa arda un trunchi mare de copac pentru a sarbatori solstitiul de iarna si pentru a multumi soarelui ca “renaste” pentru a incalzi Pamantul. In ziua de azi, francezii nu mai obisnuiesc sa arda copaci, insa incearca sa continue traditia pregatind in preajma Craciunului celebrul Buche de Noel, desert inspirat de obiceiul celtic.
2. Yebeg Wot – Etiopia
In Etiopia, oamenii obisnuiesc sa cumpere un miel cu ceva timp inainte de Craciun si sa il ingrase special pentru a pregati aceasta friptura traditionala. Carnea se condimenteaza cu mixul de condimente berbere, specific Etiopiei si se serveste cu un soi de lipie traditionala, numita injera.
3. Sufganiyot – Israel
De Hanukkah, israelienii obisnuiesc sa pregateasca sufganiyot, niste gogosele speciale, pufoase si umplute cu jeleu. Ele se prajesc in mult ulei si se servesc pudrate cu zahar. Fac parte din mancarurile traditionale la care nu se renunta niciodata in preajma sarbatorilor.
4. Riisipuuro – Finlanda
Riisipuuro se consuma de catre finlandezi in dimineata de Craciun. Acest preparat este destul de asemanator cu clasicul orez cu lapte pe care il cunoastem cu totii. Riisipuuro se serveste, in general, cu scortisoara, putin unt si lapte sau sos de prune.
Caldura infernala nu le permite australienilor sa consume mancaruri cu multa carne nici macar in zilele de Craciun. Asadar, in preajma sarbatorilor, ei pregatesc Pavlova, un desert racoros si delicios, din bezea si fructe, inspirat de marea balerina Anna Pavlova.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise