Bucataria unei tari este la fel de importanta ca si obiectivele turistice ale locului respectiv. Traditiile culinare difera de la o tara la alta, mai ales daca ne gandim la dulciurile copilariei de care ne-am tot amintit cu mare drag: prajituri, placinte, torturi sau inghetate.

Gustos.ro va invita la un traseu dulce in jurul lumii, un traseu al gustului si deliciilor artei culinare. Veti fi incantati de traditionalul desert italian, de adevarata crema de zahar ars frantuzeasca, de gogosile spaniole, de unul dintre cele mai faimoase deserturi vieneze, de baclavaua turceasca dulce ca mierea. Inegalabilele arome si gusturi ale acestor deserturi va vor seduce fara doar si poate.

Iata, asadar, ghidul retetelor care va conduc spre cele mai fascinante bucatarii dulci ale lumii.

Tiramisu - Italia
Prajitura Tiramisu este prajitura a carei savoare nu poate fi descrisa. Originara din Toscana, prajitura are in componenta ingrediente precum branza italiana (Mascarpone), piscoturi (savoiardi), frisca, zahar, cafea si praf de cacao.


 

Crème brûlée - Franta
Acest desert nu este doar gustos si apreciat in orice colt al lumii, ci si usor de preparat. Crème brûlée este considerata o varianta nobila a cremei de zahar ars, compozitia avand aceleasi ingrediente: oua, lapte, zahar. Secretul acestui desavarsit desert este stratul superior de zahar ars, caramelizat.


Sursa foto

Churros - Spania

Churros sau gogosile spaniole au in compozitie aceleasi ingrediente care se gasesc si in gogosile clasice (apa, faina, oua, unt). Ceea ce le face deosebite este forma de bagheta pe care o au.




Baclava - Turcia

Gustul nemaipomenit al baclavalei turcesti este dat de abundenta miezulului pisat de fistic sau nuca. Prajitura este formata din mai multe straturi suprapuse de aluat, zahar, miere de albine si scortisoara.




Sachertorte - Austria
Aceasta prajitura cu ciocolata este mandria bucatariei vieneze. Sachertorte este formata din straturi dense de pesmet sau chec de ciocolata nu foarte dulci, doua straturi de gem de caise si acoperita cu o glazura consistenta si uniforma de ciocolata. Pentru compozitie se mai foloseste miez de nuca, coacaze sau martipan.


Sursa foto

Voi ce deserturi internationale ati mai incercat?

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Soare Mariana, 30 octombrie 2014

    doresc reteta sachertorte

  • Fara foto

    Stoian Marius-Ionut, 04 octombrie 2014

    O fi bun? :P

  • Fara foto

    Marian Marian Petre, 16 august 2014

    eu am incercat numai retete traditionale

  • Fara foto

    Mafy Lookbutdontouchmebaby, 26 octombrie 2013

    hello

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Toate sunt o bunatate,merita incercate !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 27 iunie 2012

    Mie imi place si Somloi galuska din Ungaria.... http://sidyskitchen.blogspot.ro/2011/03/somloi-galuska.html

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 22 iunie 2012

    data viitoare mai multa atentie la alegerea retetelor...