Ciresele sunt adevarate comori rubinii pe timp de vara. Nu doar ca sunt extrem de gustoase, insa au si o sumedenie de beneficii pentru corpul uman. Pentru ca am intrat in luna lui Ciresar, va prezentam cateva informatii utile despre aceste fructe savuroase, plus niste retete delicioase cu cirese.
In urma studiilor, cercetatorii au confirmat ca ciresele amare (Prunus cerasus) ofera beneficii pacientilor care sufera de afectiuni autoimune neurodegenerative si cele legate de tesutul conjunctiv, in mod particular pentru artrita reumatoida si diabet. Studiile arata ca ciresele reduc durerea si inflamatiile si ofera protectie impotriva cancerului. Aceste efecte sunt cauzate de fitochimicalele continute de cirese, numite antocianini.
Beneficiile cireselor se pastreaza in forma congelata, proaspata, conservata sau in sucuri. Antocianinii se regasesc atat in ciresele dulci, cat si in cele amare, insa cele amare au concentratii mai mari. Coaja cireselor contine cele mai mari cantitati de antioxidanti, foarte importanti pentru efectele benefice asupra organismului. Ciresele amare sunt bogate in vitamina C si sunt o sursa de potasiu, magneziu, fier, acid folic si fibre.
Ciresele sunt benefice mai ales in reducerea riscului de cancer la colon. In studiile pe animale a rezultat reducerea marimii tumorilor in cancerul la colon, acelasi efect il are si asupra cancerului la san.
Acum, iata cateva retete delicioase cu cirese:

Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure


Sa le savurati cu placere!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii