Delicii culinare pentru un picnic de 1 mai memorabil

Vremea tine cu noi de  1 mai, asa ca va propunem cateva idei pentru un picnic plin cu savori culinare. Picnicurile sunt modalitati excelente de a-ti petrece timpul la iarba verde, alaturi de prieteni.

Delicii culinare pentru un picnic de 1 mai memorabil

Ai nevoie doar de cateva elemente pentru a realiza un picnic memorabil: soare, companie placuta si un cos de picnic plin cu mancaruri delicioase. Iată cateva sfaturi care te vor ajuta in pregatire:

- Pastreaza simplitatea prin limitarea optiunilor pentru bautura la una sau doua alegeri (ice tea, limonada). Poti aduce vodka pentru adulti, ca sa o adauge la bauturi.

- Fa una sau doua salate aperitiv. Alege variantele traditionale sau incearca o combinatie intalnita mai rar.

- Include cel putin o salata cu carne sau peste ca fel principal. Mai poti opta pentru fripturi la care sa adaugi ca garnitura salata.

- Creeaza un desert nepretentios, un singur fel este suficient. Poti oferi chiar salate de fructe.

Iata o reteta recomandata de Gustos.ro pentru picnic.

Rulouri de carnati

Toata lumea adora rulourile de carnati, iar reteta de acum este delicioasa, mai ale daca rulourile sunt insotite de sos de rosii.

Timp de preparare: 20 de minute

16 bucati

Ingrediente

300g de carne de vita tocata

1 ceapa mica, tocata fin

1 morcov, curatat si dat prin razatoare

1 ou, batut usor

1 lingura de patrunjel tocat

½ lingurita de amestec de ierburi (de Provence sau 7 arome)

½ lingurita de piper negru macinat

2 foi de foitaj, partial decongelat

1 lingura de lapte

sos de rosii, pentru servit

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 220°C. Pregatiti o tava si acoperiti-o cu hartie de copt.

Combinati carnea tocata, ceapa, morcovul, oul, patrunjelul, ierburile uscate si piperul intr-un bol mare. Amestecati pana devine omogen amestecul. Taiati aluatul foitaj in jumatate.

Puneti un sfert din amestecul de carne in jumatatea de foaie de aluat, infasurati pentru a forma un carnat lung. Taiati in patru rola astfel formata. Repetati procesul cu restul de aluat. Plasati bucatile de carnat in tava de copt, cu partea impaturita in jos, pentru a nu se desface.

Ungeti rulourile de carnat cu lapte. Coaceti pentru 20-25 de minute sau pana se rumenesc si devin pufoase rulourile. Lasati sa se raceasca pe tava timp de 5 minute. Se servesc calzi sau reci cu sos de rosii.

Mai multe idei pentru un picnic reusit gasiti in urmatoarele articole:

Relaxeaza-te cu un picnic in natura

Iesiti la un picnic de poveste!

PS: Daca ai niste retete delicioase pentru picnic, povesteste-ne printr-un comentariu sau pe pagina de Facebook Gustos.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise