Vremea tine cu noi de  1 mai, asa ca va propunem cateva idei pentru un picnic plin cu savori culinare. Picnicurile sunt modalitati excelente de a-ti petrece timpul la iarba verde, alaturi de prieteni.

Ai nevoie doar de cateva elemente pentru a realiza un picnic memorabil: soare, companie placuta si un cos de picnic plin cu mancaruri delicioase. Iată cateva sfaturi care te vor ajuta in pregatire:
 
- Pastreaza simplitatea prin limitarea optiunilor pentru bautura la una sau doua alegeri (ice tea, limonada). Poti aduce vodka pentru adulti, ca sa o adauge la bauturi.
- Fa una sau doua salate aperitiv. Alege variantele traditionale sau incearca o combinatie intalnita mai rar.
- Include cel putin o salata cu carne sau peste ca fel principal. Mai poti opta pentru fripturi la care sa adaugi ca garnitura salata. 
- Creeaza un desert nepretentios, un singur fel este suficient. Poti oferi chiar salate de fructe.

Iata o reteta recomandata de Gustos.ro pentru picnic.

Rulouri de carnati

Toata lumea adora rulourile de carnati, iar reteta de acum este delicioasa, mai ale daca rulourile sunt insotite de sos de rosii.

Timp de preparare: 20 de minute
16 bucati

Ingrediente
300g de carne de vita tocata
1 ceapa mica, tocata fin
1 morcov, curatat si dat prin razatoare
1 ou, batut usor
1 lingura de patrunjel tocat
½ lingurita de amestec de ierburi (de Provence sau 7 arome)
½ lingurita de piper negru macinat
2 foi de foitaj, partial decongelat
1 lingura de lapte
sos de rosii, pentru servit

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 220°C. Pregatiti o tava si acoperiti-o cu hartie de copt.

Combinati carnea tocata, ceapa, morcovul, oul, patrunjelul, ierburile uscate si piperul intr-un bol mare. Amestecati pana devine omogen amestecul. Taiati aluatul foitaj in jumatate.

Puneti un sfert din amestecul de carne in jumatatea de foaie de aluat, infasurati pentru a forma un carnat lung. Taiati in patru rola astfel formata. Repetati procesul cu restul de aluat. Plasati bucatile de carnat in tava de copt, cu partea impaturita in jos, pentru a nu se desface.

Ungeti rulourile de carnat cu lapte. Coaceti pentru 20-25 de minute sau pana se rumenesc si devin pufoase rulourile. Lasati sa se raceasca pe tava timp de 5 minute. Se servesc calzi sau reci cu sos de rosii.

Mai multe idei pentru un picnic reusit gasiti in urmatoarele articole:

Relaxeaza-te cu un picnic in natura

Iesiti la un picnic de poveste!




PS: Daca ai niste retete delicioase pentru picnic, povesteste-ne printr-un comentariu sau pe pagina de Facebook Gustos.ro.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    Merita incercate !