Mancarurile copilariei si briose glazurate pentru Ziua Copilului

Mancarurile copilariei sunt intotdeauna un prilej de rememorare a unor clipe fericite. Asa ca va invitam sa ne reamintim cateva retete delicioase care au marcat copilaria multora dintre noi. In plus, am pregatit o reteta cu briose glazurate, perfecte pentru a sarbatori ziua de 1 iunie.

Mancarurile copilariei si briose glazurate pentru Ziua Copilului

Incepem cu reteta de brioze glazurate:

Ingrediente

Briose

100g de ciocolata cu 70% cacao

6 linguri de lapte (poate fi si semi-degresat)

175g unt

175g zahar

4 oua mari

150g de faina

1 lingurita praf de copt

100g alune de padure maruntite

Glazura

120g de ciocolata cu 70% cacao

150g unt

160g zahar pudra

1/2 pastaie de vanilie

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 de grade C. Topiti ciocolata in lapte, la bain-marie.

Bateti untul si zaharul pana devine deschis la culoare si cremos. Incorporati faina, praful de copt si alunele.

Adaugati ciocolata topita in lapte si amestecati bine.

Puneti cu lingura in formele de briose si lasati la cuptor pentru 15-20 de minute.

Pentru glazura

Topiti ciocolata la bain-marie si lasati sa se raceasca la temperatura camerei (sau raciti-o mai repede intr-un bol cu apar rece si gheata).

Bateti untul pana devine moale si cremos, adaugati zahar pana devine pufos si usor. Adaugati semintele de vanilie si incorporati ciocolata. Mixati la viteza mica, apoi mariti viteza pana devine omogena si lucioasa.

Mai puteti glazura si cu frisca amestecata cu diverse fructe de padure, pentru culoare. Pe deasupra puteti decora cu bomboane colorate, ciocolata rasa, fructe.

Cand s-au racit de tot briosele, le puteti decora.

Alte retete delicioase, perfecte pentru copii si nu numai. :)

Coltunasi

Puricei

Frecatei

Sa nu uitam si retetele de lapte de pasare si orez cu lapte, de aceasta data roz.

Un 1 iunie frumos si plin cu bucurii!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise