Mancarurile copilariei si briose glazurate pentru Ziua Copilului

Mancarurile copilariei sunt intotdeauna un prilej de rememorare a unor clipe fericite. Asa ca va invitam sa ne reamintim cateva retete delicioase care au marcat copilaria multora dintre noi. In plus, am pregatit o reteta cu briose glazurate, perfecte pentru a sarbatori ziua de 1 iunie.

Mancarurile copilariei si briose glazurate pentru Ziua Copilului

Incepem cu reteta de brioze glazurate:

Ingrediente

Briose

100g de ciocolata cu 70% cacao

6 linguri de lapte (poate fi si semi-degresat)

175g unt

175g zahar

4 oua mari

150g de faina

1 lingurita praf de copt

100g alune de padure maruntite

Glazura

120g de ciocolata cu 70% cacao

150g unt

160g zahar pudra

1/2 pastaie de vanilie

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 de grade C. Topiti ciocolata in lapte, la bain-marie.

Bateti untul si zaharul pana devine deschis la culoare si cremos. Incorporati faina, praful de copt si alunele.

Adaugati ciocolata topita in lapte si amestecati bine.

Puneti cu lingura in formele de briose si lasati la cuptor pentru 15-20 de minute.

Pentru glazura

Topiti ciocolata la bain-marie si lasati sa se raceasca la temperatura camerei (sau raciti-o mai repede intr-un bol cu apar rece si gheata).

Bateti untul pana devine moale si cremos, adaugati zahar pana devine pufos si usor. Adaugati semintele de vanilie si incorporati ciocolata. Mixati la viteza mica, apoi mariti viteza pana devine omogena si lucioasa.

Mai puteti glazura si cu frisca amestecata cu diverse fructe de padure, pentru culoare. Pe deasupra puteti decora cu bomboane colorate, ciocolata rasa, fructe.

Cand s-au racit de tot briosele, le puteti decora.

Alte retete delicioase, perfecte pentru copii si nu numai. :)

Coltunasi

Puricei

Frecatei

Sa nu uitam si retetele de lapte de pasare si orez cu lapte, de aceasta data roz.

Un 1 iunie frumos si plin cu bucurii!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor