Trebuie să recunoaştem că în redacţia noastră, cartofii dulci sunt foarte populari. Aproape că ne întrecem în reţete şi putem spune că i-am inclus în cele mai neobişnuite preparate, de la salate la prăjituri.
 
Cartoful dulce este o legumă cu rădăcini tuberoase, originar din America Centrală. Este o excelentă sursă de Vitamina A, Vitamina C, Vitamina B6, cupru şi acid folic.
 
Când cumpăraţi cartofi dulci, alegeţi-i pe cei tari, fără crăpături sau lovituri. Aceştia se păstrează până la două săptămâni într-un loc întunecat şi răcoros. Dacă e prea cald, se înmoaie. Gătiţi se păstrează până la o săptămână în frigider.
 
Cartofii dulci se consumă de obicei gătiţi, dar sunt mult mai versatili ca cei obişnuiţi. Îi puteţi folosi până şi în prăjituri, dar şi în salate cu peşte, de exemplu.
 
Iată o reţetă care nouă ne place foarte mult:
 
Piure de cartofi dulci, banane şi miere
 
Ingrediente:
5 cartofi dulci
4 banane, în coajă
un pachet de unt (250 gr)
60 ml miere
65 gr făină
100 gr zahăr brun
300 gr nuci Pecan sfărâmate
 
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul.
Cartofii dulci se înţeapă de multe ori cu o furculiţă şi se pun într-o tavă pentru cuptor. Se dau la cuptor pentru 30 de minute. După 30 de minute se adaugă în tavă şi bananele şi se mai coc încă 10-15 minute, până când devin foarte moi. (cartofii şi bananele). Se scoate tava de la cuptor, dar acesta nu se opreşte.
 
Într-un vas mare se pune miezul bananelor şi miezul cartofilor (se scot din coajă cu furculiţa). Se adaugă jumătate de pachet de unt, miere şi sare. Se amestecă cu o lingură de lemn până când ingredientele sunt bine combinate şi pufoase. Amestecul se toarnă într-un vas termo-rezistent şi se nivelează cu o lingură.
 
Într-un vas separat se amestecă bine, cu mâna, untul rămas, zahărul, făina şi nucile sfărâmate până amestecul devine fărâmicios. Se presară deasupra amestecului de cartofi. Se dă la cuptor pentru 20 de minute. Se serveşte fierbinte.

Vă recomandăm şi sufleu de cartofi dulci, gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucola, salata cu cartofi dulci sau pasta picanta din cartofi dulci (raw vegan).

Sursă imagine.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Chivu Valerea, 26 ianuarie 2014

    as dori sa stiu daca in tara se cultiva cartofi dulci si care ar fi particularitatile unei astfel de culturi

  • Fara foto

    Ileana Cristea, 04 ianuarie 2014

    Suna bine! Sa vedem cum gusta!!!!!

  • Fara foto

    lauradu (Bucatar) , 12 iunie 2013

    Suna interesant dar, nu iese prea dulce? Multumesc!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2013

    Interesant acest stroizel de cartofi dulci,trebuie sa fie bun cu nuci pekan si miere.