Deşi e considerată a fi o cereală, quinoa este o sămânţă care se găteşte ca o cereală. Este originară din America de Sud şi creşte la altitudini foarte mari. Boabele sunt rotunde şi au culoarea gri sau galbenă.
Este considerată un super aliment: este bogată în proteine, fibre, fosfor şi fier. Mai conţine calciu şi este ideală pentru dieta vegetariană. Nu conţine gluten şi se digeră rapid.
De cele mai multe ori se găteşte prin fierbere şi are un timp de preparare foarte rapid. Spre deosebire de alte cereale, se poate consuma şi simplă, pentru că are un gust bun.
Vă invităm să pregătiţi o reţetă grozavă:
Quinoa cu cireşe confiate şi fistic
Ingrediente:
200 g quinoa crudă
60 ml ulei de măsline
o ceapă mică, tocată fin
400 ml apă
80 ml vin alb
un praf de sare
un praf de piper
sucul de la jumătate de lămâie
80 g cireşe confiate, tocate mărunt
80 g fistic
câteva frunte de mentă proaspătă, tocată mărunt
câteva frunze de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
Mod de preparare:
Se spală şi se scurg boabele de quinoa. Se încălzeşte o lingură de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Se adaugă ceapa tocată şi se căleşte 2 minute. Se adaugă apa, vinul şi sarea în tigaie. Când amestecul începe să fiarbă, se adaugă quinoa. Tigaia se acoperă, focul se micşorează şi se găteşte timp de 15 minute, până când quiona absoarbe apa. Se lasă să se răcească.
Într-un vas pentru salată se amestecă bine o lingură de ulei de măsline, sucul de lămâie şi piperul. Se adaugă quinoa, cireşele şi restul ingredientelor şi se amestecă.
Poftă bună!
Gustos.ro vă mai recomandă Quinoa cu legume, Budincă de quinoa cu fructe şi Quinoa Energy Bars.
Sursă imagine.
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii