Rucola este o plantă cu foarte multe denumiri: eruca sativa, rugula, colewort sau arugula. Frunzele ei sunt asemănătoare cu cele ale păpădiei, însă sunt rotunjite la margini. 

E folosită în bucătărie încă din timpul romanilor, care spuneau că are proprietăţi afrodisiace. Şi e mult mai bogată în vitamine ca salata verde. Rucola conţine cam de opt ori mai mult calciu, de cinci ori mai multă vitamina A, C şi K, şi de patru ori mai mult fier ca salata verde. Mai conţine magneziu, potasiu şi cupru.

Deşi se foloseşte ca o salată, rucola face parte din familia legumelor crucifere, alături de broccoli şi conopida.  Cruciferele au un rol important în prevenirea cancerului.

Cel mai indicat este să consumaţi rucola crudă, căci aşa puteţi beneficia de toate proprietăţile ei. Vă recomandăm o reţetă faină:

Salată de cartofi şi rucola

Ingrediente

700 gr cartofi
o pungă de frunze de rucola tăiată mărunt
120 ml de iaurt
60 ml maioneză
o legătură de ceapă verde, tocată
o legătură de mărar, tocat
sare, piper

Mod de preparare

Cartofii se fierb în apă cu sare timp de 15 – 20 de minute. Se scurg de apă şi se taie în patru.

Iaurtul se amestecă cu maioneza. Într-un vas combinaţi toate ingredientele, amestecând cu grijă, să nu zdrobiţi cartofii. Se dă la rece cel puţin o oră înainte de servire.

Poftă bună!

Vă recomandăm şi salata cu fasole galbena pastai, rubarba, migdale si rucola.

Sursă imagine.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 23 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Aurica Moroianu, 20 ianuarie 2016

    E preferata mea ,super buna imi place in toate felurile posibile

  • Fara foto

    Mary Lipani, 17 octombrie 2015

    Mary Antonov adevaraaat

  • Fara foto

    Ionel Goidescu, 20 martie 2015

    Romanie Romanie!!

  • Fara foto

    sandman, 16 ianuarie 2015

    " Rucola nu este inrudita cu papădia ci aparține din punct de vedere botanic familiei Cruciferelor (Varzoaselor), fiind cunoscută si ca Rockett sau Rughetta." Dr. Menci

  • Fara foto

    Elisabeta Costache, 07 ianuarie 2015

    Cucoana "desteapta":papadia e Papadie si rucola e Rucola.Diferenta ca apa si uleiul!!!

  • Fara foto

    Dana-Carmen, 25 mai 2014

    Amuzant. Nu, intr-adevar rucola nu este deloc papadie; si apoi de ce ar trebui sa fie altceva? Rucola e...doar rucola.

  • Fara foto

    Gabriel Mircea, 25 mai 2014

    floarea galbena a papadiei miroase a miere, cum sa miroasa urat???

  • Fara foto

    Mary Antonov, 22 mai 2014

    esti depasita de situatie madam!

  • Fara foto

    Mary Antonov, 22 mai 2014

    Nu este papadie madam Marieta Pall. Daca nu ai habar nu te amesteca. Este o planta (salata) care se cultiva din seminte, NU face flori galbene si urat mirositoare ca si papadia si nu creste de capul ei pe toate campiile. Am in gradina, am cultivat seminte cumparate de la mag. Acum a inflorit si o tin sa iau seminte. Are flori albe cu tulpini inalte de 50cm si face seminte in pastai micute.M-ai documenteaza-te!

  • Fara foto

    Marieta Pall, 22 mai 2014

    Nu stiu cit de bine cunoasteti plantele cei care nu ma credeti,dar este papadie culeasa in anumit stadiu de dezvoltare.

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 22 mai 2014

    recomand diabeticilor

  • Fara foto

    Gogu Balauru, 22 mai 2014

    *mâncați sardine în ulei! sunt de 2 ori mai sănătoase decât rucola!!

  • Fara foto

    Gogu Balauru, 22 mai 2014

    E de 8ori mai sănătoasă pentru că are de 8 ori mai mult calciu. Logică de fier...

  • Fara foto

    Ilioniu Faust, 22 mai 2014

    E diferita de papadie....

  • Fara foto

    Nicolae Cristina, 21 mai 2014

    Nu-i acelasi lucru. Are gust si miros diferit. Nu e papadie!

  • Fara foto

    Netcu Adelina, 21 mai 2014

    Si ar fi mai bine fara maioneza, e suficient iaurtul. Cu migdale, mmm...

  • Fara foto

    Marieta Pall, 21 mai 2014

    De ce trebuie sa folosim cuvinde imprumutate este papadia proaspata,si este minunata pentru diabetici,face minuni in mentinerea glicemiei la nivel constant.

  • Fara foto

    Aura Ghita, 21 mai 2014

    preferata mea

  • Fara foto

    Ion Ciobanu, 15 aprilie 2014

    floarea galbena a papadiei miroase a miere, cum sa miroasa urat???

  • Fara foto

    Andrei Ciobanu, 15 aprilie 2014

    Eu o consum proaspata cu putin ulei de masline

  • Fara foto

    Gilda Maria, 11 februarie 2014

    De retinut!

  • lia b.

    lia b. (Maestru bucatar) , 03 aprilie 2013

    alta reteta f buna de salata pe baza de rucola, cu peste (cod sau alt peste alb, la abur sau tras in tigaie cu o lingurita de ulei sau unt) si migdale de pin (se gasesc si la noi mai nou; se pot inlocui cu seminte de floarea-soarelui).

  • lia b.

    lia b. (Maestru bucatar) , 03 aprilie 2013

    alta reteta f buna de salata pe baza de rucola, cu peste (cod sau alt peste alb, la abur sau tras in tigaie cu o lingurita de ulei sau unt) si migdale de pin (se gasesc si la noi mai nou; se pot inlocui cu seminte de floarea-soarelui): http://www.luculliandelights.com/2006/01/salad-with-fish-rucola-pine-nuts-and-herb-vinaigrette.html