Rucola este o plantă cu foarte multe denumiri: eruca sativa, rugula, colewort sau arugula. Frunzele ei sunt asemănătoare cu cele ale păpădiei, însă sunt rotunjite la margini.
E folosită în bucătărie încă din timpul romanilor, care spuneau că are proprietăţi afrodisiace. Şi e mult mai bogată în vitamine ca salata verde. Rucola conţine cam de opt ori mai mult calciu, de cinci ori mai multă vitamina A, C şi K, şi de patru ori mai mult fier ca salata verde. Mai conţine magneziu, potasiu şi cupru.
Deşi se foloseşte ca o salată, rucola face parte din familia legumelor crucifere, alături de broccoli şi conopida. Cruciferele au un rol important în prevenirea cancerului.
Cel mai indicat este să consumaţi rucola crudă, căci aşa puteţi beneficia de toate proprietăţile ei. Vă recomandăm o reţetă faină:
Salată de cartofi şi rucola
Ingrediente
700 gr cartofi
o pungă de frunze de rucola tăiată mărunt
120 ml de iaurt
60 ml maioneză
o legătură de ceapă verde, tocată
o legătură de mărar, tocat
sare, piper
Mod de preparare
Cartofii se fierb în apă cu sare timp de 15 – 20 de minute. Se scurg de apă şi se taie în patru.
Iaurtul se amestecă cu maioneza. Într-un vas combinaţi toate ingredientele, amestecând cu grijă, să nu zdrobiţi cartofii. Se dă la rece cel puţin o oră înainte de servire.
Poftă bună!
Vă recomandăm şi salata cu fasole galbena pastai, rubarba, migdale si rucola.
Reteta de salata de pui cu telina si maioneza. Salata de pui cu telina si maioneza reteta simpla. Retete de aperitive. Retete...
Salata de pui cu telina si maionezaReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii