Din ce in ce mai multe lucruri incep sa ne distraga de la treburile casnice. Soarele incepe incet-incet sa-si arate razele si cu el odata vine si caldura. Parca nu mai avem chef de munca, ci doar de plimbari lungi prin pietele pline cu verdeturi si legume de sezon. Nu-i asa ca si in momentul acesta iti inchipui ca iti cumperi alimente proaspete si delicioase din piata de langa casa ta? Te intelegem. Trecem exact prin aceleasi stari. Totusi, inainte de a ne umple sacosele cu fructe, legume, zarzavaturi si tot soiul de condimente si nuci minunate, trebuie sa ne indreptam atentia spre iubita noastra camara. 
 
Ce avem in plan weekendul acesta? Sa incepem curatenia de primavara cu unul dintre locurile cele mai importante din casa: camara. Iata cateva sfaturi pentru a o curata si organiza rapid si eficient!
 
1. Organizeaza totul pe categorii. E cam stresant sa cauti piperul rosu printre atatea plicuri cu zahar vanilinat, esente, condimente si cate si mai cate, nu-i asa? Restabileste ordinea in camara ta si aranjeaza totul in functie de categorie. Aromele dulci la arome dulci, condimente la condimente, faini la faini, cereale la cereale si asa mai departe. Te-ai prins cum sta treaba.
 
2. Aranjeaza alimentele in functie de importanta lor. Sarea este cea pe care o folosesti cel mai des? Atunci pune-o pe raftul din fata, astfel incat sa fie cat mai usor de gasit atunci cand doresti sa o utilizezi. Gandeste-te care sunt produsele pe care le folosesti cel mai rar si asaza-le pe raftul de sus sau pe cel de jos, cat mai in spate.
 
3. Achizitioneaza recipiente ermetice. Cu ajutorul lor vei pastra produsele proaspete mai mult timp. Poti depozita in ele orezul, pastele sau chiar diferite tipuri de faina. Opteaza pentru unele transparente, astfel incat sa poti observa ingredientul din interior fara sa mai fie nevoie sa deschizi recipientul.
 
4. Eticheteaza! Obisnuiesti sa cumperi condimente in cantitati mari, pungi intregi de orez sau diferite tipuri de faina pe care le pastrezi in recipiente? Iti place ca rafturile tale sa fie pline cu borcane in care pastrezi tot soiul de gemuri, dulceturi si salate? Fa etichete si lipeste-le pe borcane si pe recipientele pe care le folosesti! Astfel, nu-ti vei mai pune o multime de intrebari de fiecare data cand intri in camara si vei gasi din prima ce ai nevoie.
 
5. Arunca tot ce este expirat. Stim ca poate data de expirare trecuta pe ambalaje nu este intotdeauna cel mai bun reper pentru a afla cat timp mai poate fi folosit un anumit produs, insa noi iti recomandam sa scapi de alimentele expirate. Aici poti citi mai multe despre depozitarea corecta a condimentelor, iar aici afli ce alimente nu trebuie sa lipseasca din camara ta. In plus, stim si 10 alimente pe care le poti muta din frigider in camara.
 
Speram sa-ti fie de ajutor sfaturile noastre! Tu ce trucuri utile mai cunosti? :)

sursa articol si sursa foto: thekitchn.com

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Koppan Erika, 17 martie 2014

    merci

  • Fara foto

    Ioana Stanoiu, 16 martie 2014

    este f. adevaratsi de mare folos,multumim1

  • Fara foto

    Netcu Adelina, 15 martie 2014

    Multumesc, e bine ca ne-ati reamintit, acum mie chiar imi trebuie timp, insa e necesar cat de curant sa facem aceasta oparatie. Plus ca am sa accesez aiciurile pt. sfaturi. Multumescinca o data.

  • Fara foto

    Valentina Stoian, 15 martie 2014

    interesant

  • Fara foto

    Silvia Vitelariu, 15 martie 2014

    Un sfat foarte util..îmi place ..multumesc cu drag !

  • Fara foto

    Aghinitei Maria, 15 martie 2014

    Multumim