Desi putem gasi broccoli in magazine tot anul, cele mai proaspete sortimente se gasesc din octombrie pana in aprilie. Cand selectam broccoli, trebuie sa ne uitam la frunze, care trebuie sa arate foarte proaspat, si la planta, in sine, care trebuie sa fie ferma. De asemenea, tulpina broccoli-ului trebuie sa nu fie foarte groasa, acesta fiind un semn de batranete.
Nu cumparati plante care sunt ingalbenite pe alocuri, ci doar pe cele complet verzi.
E bine sa consumati broccoli-ul cat mai repede cu putinta. El se poate pastra si la frigider, dar nu mai mult de 2-3 zile. Nu e bine sa tineti broccoli-ul la frigider intr-o punga de plastic etansa, incat are nevoie de aer. Puteti perfora punga pe alocuri, in schimb. Broccoli-ul gatit se poata pastra maximum 4 zile.
Iata si niste retete cu broccoli:
Sufleu cu broccoli si conopida
Supa-crema de broccoli
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii