Cum sa transformi un dovleac intr-un felinar perfect pentru noaptea de Halloween

Dovleacul este atat simbolul toamnei, cat si al Halloweenului. Inca din anul 1660, de Halloween erau create astfel de felinare din dovleci, cu fete infricosatoare, pentru a speria spiritele rele si pentru a le tine departe de case. Un lucru e clar, fara dovleac, Halloweenul nu ar mai fi Halloween. Asa ca va spunem cum sa transformati un dovleac intr-un felinar perfect pentru noaptea de Halloween.  

Cum sa transformi un dovleac intr-un felinar perfect  pentru noaptea de Halloween

1. Alegeti un dovleac cat mai rotund si potrivit ca marime - nici prea mare, dar nici foarte mic. De asemenea, asigurati-va ca dovleacul este proaspat, altfel se va strica foarte repede.
2. Al doilea pas - taierea capacului. Pentru acest lucru se foloseste un cutit cat mai bine ascutit si, de preferinta, cu lama zimtata. Asigurati-va ca veti obtine o gaura cat mai mare, pentru ca altfel va va fi foarte greu sa curatati interiorul.
3. Pentru curatarea interiorului se foloseste o lingura mare. Cu aceasta se scoate tot miezul si semintele, dar se "rascheteaza" si peretii dovleacului - e bine ca peretii dovleacului sa nu fie nici foarte grosi, dar nici foarte subtiri.

4. Nu va apucati de sculptat fara sa trasati cu un marker ce anume vreti sa taiati. Pentru desenarea pe dovleac a modelului ce urmeaza a fi sculptat se poate folosi si un plan facut in prealabil pe hartie. Apoi, cu un obiect ascutit se traseaza desenul de pe plan pe dovleac.
5. Cu un cutit subtire si zimtat se incepe decuparea.
6. Pentru a nu se oxida si pentru a tine cat mai mult, se aplica vaselina sau zeama de lamaie pe marginile decupate.
7. In loc de lumanare, care inegreste interiorul sau poate chiar sa deformeze dovleacul, se poate folosi o lanterna.
8. Pentru a va transforma fleinarul intr-un odorizant de camera, puteti pune scortisoara pe capacul dovleacului.
Citeste si:

Dieta cu dovleac - slabesti 8 kilograme si previne aparitia ridurilor

Cum sa faci cea mai buna placinta cu dovleac - 10 retete simple si gustoase

Ce trebuie sa gatesti in luna octombrie - 10 retete delicioase si simple

Sursa foto: quickenloans.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise