Toamna este anotimpul dovleacului. Pe stradute, deja se simte mirosul de dovleac copt, iar pietele sunt pline de bostani de toate dimensiunile si formele. Dovleacul poate fi consumat pe toata perioada sezonului rece, iar nutritionistii ii lauda calitatile - consumul de dovleac ajutandu-ne sa ne mentinem glicemia si sa nu ne ingrasam. De asemenea, chiar daca inainte bostanul era considerat mancare pentru animale din ograda, acum bucatarii restaurantelor de cinci stele au inceput sa-l foloseasca din ce in ce mai des in preparatele lor. Pentru ca stim ca in zilele friguroase de toamna nimic nu e mai bun ca o felie de placinta cu dovleac, langa o cana de lapte cald, v-am pregatit o lista cu 10 retete simple si gustoase de placinta cu dovleac:

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii