Zmeura - perfecţiunea din grădină

Poate fructul care ne aminteşte cele mai des de copilărie, zmeura este extrem de populară vara. Se găseşte cel mai adesea în zonele cu o climă temperată şi începe să se coacă în luna iulie.

Zmeura - perfecţiunea din grădină

Dacă cei mai mulţi dintre noi o recunoaştem după culoarea roşu aprins, trebuie să ştiţi că există şi zmeură galbenă, albă sau portocalie. La ora actuală, cei mai mari producători de zmeură din lume sunt Statele Unite şi Chile, deşi fructul este originar din Europa.

 

Beneficii asupra organismului

Cel mai popular fruct de pădure este şi foarte sănătos! Micuţa zmeură este bogată în vitamine, minerale şi nutrienţi. Iată ce benficii are asupra organismului uman:

 

1.Are un conţinut mic de calorii, dar bogat de fibre: 100gr conţin 52 de calorii şi 6,5 gr de fibre
2.Zmeura conţine compuşi antioxidanţi precum acid salicilic, acid galic sau quercitina, care previn cancerul, îmbătrânirea pielii şi ajută la vindecarea rănilor.
3.Din zmeură se extrage Xylitolul, un substitut al zahărului cu un conţinut caloric scăzut, folosit de diabetici.
4.Zmeura proaspătă este o sursă excelentă de Viatmina C. 100 gr conţin 26,2 mg de Vitamina C.
5.Conţine Vitamina A şi Vitamina E.
6.Zmeura este bogată şi în minerale: potasiu, magneziu şi cupru.

Alegerea şi depozitarea

Zmeura este coaptă atunci când are o culoare intensă şi se desprinde cu uşurinţă de pe micul ei „cotor”. Este un fruct foarte uşor perisabil, aşa că este bine să o culegeţi sau să o cumpăraţi cu cel mult două zile înainte de utilizare. La frigider stă cel mai bine pe un platou întins, acoperită cu un prosop de hârtie, iar apoi cu folie de plastic. Se spală într-un vas adânc, care se umple cu apă şi se scurge uşor.

Ce gătim?

Zmeura dă o aromă deosebită oricărei salate, fie ea de fructe sau de legume, este foarte uşor de combinat cu iaurtul, dar este delicioasă şi simplă. Pentru zilele călduroase vă recomandăm o îngheţată cu zmeură, iar dacă vreţi să impresionaţi invitaţii de la o petrecere, un tort arătos (cu zmeură, desigur) îşi va face sigur treaba. Şi ca să vă începeţi ziua bine, nişte american pancakes cu topping de zmeură sunt ideale!

Poftă bună!

 
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise