autor:

valentina ionita

» » , Conserve si muraturi, Retete de post

Ardei iute in otet

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
Ardei iute, zahar, otet din vin, usturoi, ceapa, hrean, boabe mustar, piper boabe, stafide pentru a lua iuteala

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

55 voturi

Mod de preparare


Se aseaza ardeii in borcane dupa ce au fost spalati si zvantati.


Printre ei se pun catei de usturoi taiati pe jumatate sau intregi, cateva felii de ceapa, bucatele de hrean, boabe de mustar si boabe de piper. Pentru a lua din iuteala este recomandat sa puneti stafide (200 g cam la 1kg de ardei iuti).


Zeama se face astfel:



O treime Otet, restul apa si cateva linguri zahar (dupa gust). Pentru cei care nu au restrictie la sare se pune si sare dupa gust. Daca locul de depozitare nu este destul de racoros, puteti pune si un pliculet de conservant.


Astfel, veti avea ardei iuti pana in vara.

Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Inele de ceapa murate

Otetul, apa, zaharul, sarea si scortisoara se pun la fiert si se aduc in punctul de fierbere dupa

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi

Zacusca de vinete si ciuperci

Se coc vinetele si ardeii capia pe tabla incinsa sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curata

50 voturi    11 comentarii
4h
Conserve si muraturi

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

    Multumesc mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      Eu puneam zahar,nu am stiut de stafide pana acum,foarte interesanta reteta ta.Felicitari.

    • Fara foto

      Alice (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Da, interesanta partea cu stafidele, am sa incerc si eu. Eu folosesc aproximativ aceeasi reteta, dar pentru a lua din iuteala folosesc jumatate din cantitate ardei iute si jumatate ardei din acela lung, verde deschis spre galben, neiute (bulgaresc ii zic eu). Iese foarte bun pus si intreg si taiat rondele.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Nu am stiut de stafide...interesant.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

55 voturi

Ingrediente

  • Ardei iute
  • zahar
  • otet din vin
  • usturoi
  • ceapa
  • hrean
  • boabe mustar
  • piper boabe
  • stafide pentru a lua iuteala

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

2 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Ardei de post cu orez si ciuperci

Ardei de post cu orez si ciuperci

Vara imi place sa mananc ardei de post cu orez, iar pentru ceilalti membri ai familiei adaug si ciuperci. Fiind reteta de vara, nu am

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de fasole verde de post

Mancare de fasole verde de post

Intr-un vas mai mare punem fasolea la fiert in apa cu sare pentru 15-20 minute. Intre timp curatam ceapa si o taiem marunt, iar 1 catel

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi