autor:

valentina ionita

» » , Conserve si muraturi, Retete de post

Ardei iute in otet

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare


Se aseaza ardeii in borcane dupa ce au fost spalati si zvantati.


Printre ei se pun catei de usturoi taiati pe jumatate sau intregi, cateva felii de ceapa, bucatele de hrean, boabe de mustar si boabe de piper. Pentru a lua din iuteala este recomandat sa puneti stafide (200 g cam la 1kg de ardei iuti).


Zeama se face astfel:



O treime otet, restul apa si cateva linguri zahar (dupa gust). Pentru cei care nu au restrictie la sare se pune si sare dupa gust. Daca locul de depozitare nu este destul de racoros, puteti pune si un pliculet de conservant.


Astfel, veti avea ardei iuti pana in vara.


  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

    Multumesc mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      Eu puneam zahar,nu am stiut de stafide pana acum,foarte interesanta reteta ta.Felicitari.

    • Fara foto

      Alice (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Da, interesanta partea cu stafidele, am sa incerc si eu. Eu folosesc aproximativ aceeasi reteta, dar pentru a lua din iuteala folosesc jumatate din cantitate ardei iute si jumatate ardei din acela lung, verde deschis spre galben, neiute (bulgaresc ii zic eu). Iese foarte bun pus si intreg si taiat rondele.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Nu am stiut de stafide...interesant.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

54 voturi

Ingrediente

  • Ardei iute
  • zahar
  • otet din vin
  • usturoi
  • ceapa
  • hrean
  • boabe mustar
  • piper boabe
  • stafide pentru a lua iuteala

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Turtite din faina de orez fara gluten

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen. Impartim aluatul in bilute

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

Salata de sfecla rosie si pere

Eu am folosit de aceasta data sosul de maioneza de migdale. Sfecla se curata de coaja, perele

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

"Icre" din migdale

Migdalele se macina in rasnita de cafea. Se stoarce painea foarte bine de apa si se pune in blender

1 vot    0 comentarii
15 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Sarmale de post cu soia

Sarmale de post cu soia

Mai intai se spala varza si daca este prea sarata se tine 2-3 ore in apa rece . Feliile de soia se fierb 15 minute in apa in care am

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Prajitura de post cu gris si arome orientale

Prajitura de post cu gris si arome orientale

Într-un vas se amestecă bine apa minerală, zahărul și zahărul vanilat, cu mixerul sau telul, până când se topește

1 vot    1 comentariu
30 min
Prajituri