autor:

valentina ionita

» » , Conserve si muraturi, Retete de post

Ardei iute in otet

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
Ardei iute, zahar, otet din vin, usturoi, ceapa, hrean, boabe mustar, piper boabe, stafide pentru a lua iuteala

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

54 voturi

Mod de preparare


Se aseaza ardeii in borcane dupa ce au fost spalati si zvantati.


Printre ei se pun catei de usturoi taiati pe jumatate sau intregi, cateva felii de ceapa, bucatele de hrean, boabe de mustar si boabe de piper. Pentru a lua din iuteala este recomandat sa puneti stafide (200 g cam la 1kg de ardei iuti).


Zeama se face astfel:



O treime otet, restul apa si cateva linguri zahar (dupa gust). Pentru cei care nu au restrictie la sare se pune si sare dupa gust. Daca locul de depozitare nu este destul de racoros, puteti pune si un pliculet de conservant.


Astfel, veti avea ardei iuti pana in vara.


  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

    Multumesc mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      Eu puneam zahar,nu am stiut de stafide pana acum,foarte interesanta reteta ta.Felicitari.

    • Fara foto

      Alice (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Da, interesanta partea cu stafidele, am sa incerc si eu. Eu folosesc aproximativ aceeasi reteta, dar pentru a lua din iuteala folosesc jumatate din cantitate ardei iute si jumatate ardei din acela lung, verde deschis spre galben, neiute (bulgaresc ii zic eu). Iese foarte bun pus si intreg si taiat rondele.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Nu am stiut de stafide...interesant.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

54 voturi

Ingrediente

  • Ardei iute
  • zahar
  • otet din vin
  • usturoi
  • ceapa
  • hrean
  • boabe mustar
  • piper boabe
  • stafide pentru a lua iuteala

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Icre de fasole

Icre de fasole

Fasolea am pus-o de seara in apa la inmuiat .A doua zi am fiert-o(de doua ori) 10 minute, într-o oală, până s-a format

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de post
Placinta clasica cu mere

Placinta clasica cu mere

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se adauga zahar. Se pun la calit. Cand

11 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse