autor:

Doina  Varga

» » Conserve si muraturi

Castraveti cornichon in otet

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 august 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Spalati castravetii si lasati-i sa stea in apa rece cel putin 4-5 ore. Intre timp spalati bine borcanele si puneti-le la scurs. Puneti castravetii in borcane bine indesati.


Preparati zeama socotind jumatate din capacitatea borcanelor astfel: la 1 litru de otet adaugati 2 litri de apa si puneti la fiert. Cand clocoteste adaugati sare, zahar, frunzele de dafin, mararul uscat si plicul de pikant fix.


Asezati borcanele pe un prosop de bucatarie intr-o cratita, umpleti 2/3 din cratita cu apa rece si puneti-o la foc mic. Cand se infierbanta bine borcanele turnati peste castraveti zeama clocotita pana se umplu borcanele. Strangeti capacele foarte bine si duceti borcanele la sterilizat, bine acoperite, pana a doua zi.


Dupa ce se racesc, puneti-le in camara.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • IONELA

    IONELA (Chef de cuisine):

    Am facut aceasta reteta de castraveciori astazi si astept sa vad cum va iesi, iar deasupra am pus vreo doua trei felii de gogosar rosu si nu am mai pus marar, pentru ca nu am avut la indemana.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

    Intr-adevar...a venit toamna...deci vremea muraturilor.

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine) , 26 august 2009

    Acest pikant fix chiar este foarte bun. Si eu l-am folosit. Ardeiul iute, hreanul si boabele de mustar nu numai ca le da o aroma deosebita, dar ii mentine si tari !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Multumesc mult. Si eu mai pun ardei iute in castravetii murati, dar in borcane mai mici. Si noua ne plac mai picanti, dar copiii nu mananca cu ardei iute.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Arata bine castravetii tai. Noua ne plac mai picanti si punem si ardei iute in borcanele cu castraveti si mai putin zahar.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Arata frumos si clare, cele doua borcane de muraturi.A venit vremea muraturilor.Felicitari.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Multumesc. Si eu mai folosesc hrean, usturoi si felii de morcov.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Eu folosesc radacina de hreansi usturoi in loc de pikant fix.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Se mai pot adauga cateva boabe de mustar si catei de usturoi.Bravo, Doina! Felicitari! Arata super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • 3 kg castraveti cornichon
  • 1 l otet
  • 250 g zahar
  • 2-3 linguri sare
  • 1 legatura de marar uscat
  • 5 frunze de dafin
  • optional cateva feliute de morcov
  • hrean
  • frunze de visin
  • 1 plic pikant fix iute sau dulce

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

67 voturi    18 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

16 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

7 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Căpșunile curățate și spălate se pun în cratiță cu zahărul și se lasă la frigider 24 ore. Se pun la foc iute

1 vot    5 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Pasta de ardei capia

Pasta de ardei capia

1.Spalati si curatati ardeii. 2.Dati ardeii capia prin masina de tocat sau ii puteti mixa in robotul de bucatarie. 3.Adaugati sarea

1 vot    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi