autor:

Doina  Varga

» » Conserve si muraturi

Castraveti cornichon in otet

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 august 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Spalati castravetii si lasati-i sa stea in apa rece cel putin 4-5 ore. Intre timp spalati bine borcanele si puneti-le la scurs. Puneti castravetii in borcane bine indesati.


Preparati zeama socotind jumatate din capacitatea borcanelor astfel: la 1 litru de otet adaugati 2 litri de apa si puneti la fiert. Cand clocoteste adaugati sare, zahar, frunzele de dafin, mararul uscat si plicul de pikant fix.


Asezati borcanele pe un prosop de bucatarie intr-o cratita, umpleti 2/3 din cratita cu apa rece si puneti-o la foc mic. Cand se infierbanta bine borcanele turnati peste castraveti zeama clocotita pana se umplu borcanele. Strangeti capacele foarte bine si duceti borcanele la sterilizat, bine acoperite, pana a doua zi.


Dupa ce se racesc, puneti-le in camara.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • IONELA

    IONELA (Chef de cuisine):

    Am facut aceasta reteta de castraveciori astazi si astept sa vad cum va iesi, iar deasupra am pus vreo doua trei felii de gogosar rosu si nu am mai pus marar, pentru ca nu am avut la indemana.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

    Intr-adevar...a venit toamna...deci vremea muraturilor.

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine) , 26 august 2009

    Acest pikant fix chiar este foarte bun. Si eu l-am folosit. Ardeiul iute, hreanul si boabele de mustar nu numai ca le da o aroma deosebita, dar ii mentine si tari !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Multumesc mult. Si eu mai pun ardei iute in castravetii murati, dar in borcane mai mici. Si noua ne plac mai picanti, dar copiii nu mananca cu ardei iute.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Arata bine castravetii tai. Noua ne plac mai picanti si punem si ardei iute in borcanele cu castraveti si mai putin zahar.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Arata frumos si clare, cele doua borcane de muraturi.A venit vremea muraturilor.Felicitari.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Multumesc. Si eu mai folosesc hrean, usturoi si felii de morcov.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Eu folosesc radacina de hreansi usturoi in loc de pikant fix.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Se mai pot adauga cateva boabe de mustar si catei de usturoi.Bravo, Doina! Felicitari! Arata super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • 3 kg castraveti cornichon
  • 1 l otet
  • 250 g zahar
  • 2-3 linguri sare
  • 1 legatura de marar uscat
  • 5 frunze de dafin
  • optional cateva feliute de morcov
  • hrean
  • frunze de visin
  • 1 plic pikant fix iute sau dulce

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

11 voturi    13 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

48 voturi    21 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

28 voturi    11 comentarii
1h
Retete de Pasti

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Compot de visine

Compot de visine

Se pun in fiecare borcan cate 10 visine, se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului. Se inchide ermetic cu un capac si se agita

0 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Oua de prepelita murate

Oua de prepelita murate

Se fierb ouale tari dupa care se curata de coaja. Se fierbe apa cu mirodenii, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga otetul. Sfecla

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi