autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Dulceata de capsuni

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1.


Se spala capsunile, se curata de frunzulite si se lasa putin sa se zvinte, dupa care se stropesc cu zeama de lamai si se lasa asa sa stea aproximativ 1 ora.


2.


Se face siropul din zahar si apa, punandu-se pe foc la flacara medie si indepartand tot timpul spuma formata. Vom sti cand siropul este gata dupa faptul ca se "leaga", devine lipicios, iar daca luam cu lingurita putin si il punem pe o farfurie, acesta se intareste intr-o forma regulata (nu sare in stropi).


3. La siropul astfel obtinut, adaugam capsunile si lasam totul sa fiarba pe foc domol pana cand capsunile sunt patrunse de sirop, dar nu trebuiesc lasate mult ca sa isi mentina forma si sa nu se zdrobeasca (timp de referinta, as zice-30 minute) in care perioada, luam tot timpul spuma rezultata.


4. Cand consideram ca dulceata este gata, se ia vasul in care a fiert jos de pe foc, se acopera cu un servet umed si se lasa la rece.


5. Cand mai este inca calduta, se repartizeaza in borcane si se pun la loc racoros si intunecat


Se procedeaza in acelasi fel la obtinerea dulcetei de fragi sau zmeura.

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Matilda Paun , 13 iulie 2013

    nu stiu engleza.

  • Fara foto

    Vatra Anica , 17 iunie 2013

    AM SA INCERC SI EU MAINE!

  • Fara foto

    Haine Firma , 08 iunie 2013

    Clik pe poza si Like la pagina haine firma.

    • Fara foto

      Denisa Colipca , 07 iunie 2013

      superrrrrrrr! ia folosit mamei mele.

    • Fara foto

      Nikol Sbirn , 04 iunie 2013

      750ml apa asa scrie.

    • Fara foto

      Cristina Gabriela Vasiliu , 02 iunie 2013

      buna reteta dar nu ati spus cantitatea de apa care se adauga , va rograspundeti-mi.

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 21 mai 2013

      Unde sunt pozele de la reteta?

    • Fara foto

      mada , 26 mai 2009

      Reteta e buna insa cantitatea de apa la 750g capsuni dupa parerea mea e f mare. Trebuie sa fierbi siropul timp indelungat si nu vad rostul. Eu pun 200 ml apa la un kg de zahar si 1 kg capsuni dupa ce dau siropul de pe foc. Las 30 min sa isi lase zeama fructele apoi le pun la fiert la foc mediu si incerc sa amestec cat mai rar. Sper sa va fie de ajutor sugestia mea. Va doresc spor la treaba!

    • Fara foto

      valentina , 06 iulie 2008

      foarte buna reteta dvs,va multumesc pt ea

    • Fara foto

      alex , 11 iunie 2008

      super tare reteta! ;) o sa o incerc si eu.multumexc :D

    • Fara foto

      lavinia , 05 iunie 2008

      reteta e super, dar eu am pus jumatate din cantitatea de zahar. Lesini de dulce ce este daca pui 1kg de zahar la 750g de capsuni.

    • Fara foto

      valentina , 04 iunie 2008

      azi o incerc si eu ,sper sa imi iasa k a voastra fetelo:)

    • Fara foto

      cami , 02 iunie 2008

      buna doamna.nu am facut pana acum dulceata de capsuni.dar m-am luat dupa reteta dmv si mi-a iesit super.multumesc.pupici.

    • Fara foto

      mioatza , 29 mai 2008

      vreau sa va spun ca, pana acum, nu am reusit sa fac vreodata o dulceata care sa-mi fie pe plac (adica sa fie limpede, iar fructele sa ramana intregi). sper din tot sufletul ca, facand dupa reteta dumneavoastra, de data asta sa mi se indeplineasca o dorinta de mult inabusita de lipsa de curaj; asa ca, va rog, tineti-mi pumnii. oricum, va multumesc ca existati si promit ca ma voi stradui ca rezultatul sa fie cel dorit.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

461 voturi

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 750 gr capsuni
  • 750 ml apa
  • zeama de la 2 lamai

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

6 voturi    0 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

169 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

215 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Matilda Paun

nu stiu engleza.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de hribi

Zacusca de hribi

Hribii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Se scurg bine si se maruntesc in robotul de bucatarie sau masina de tocat. Ceapa

1 vot    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Dulceata de dovlecei

Dulceata de dovlecei

Este o dulceata cu care o sa va surprindeti prietenii !!! Garantat !!! Aveti nevoie de unu sau doi dovlecei batrani. Nu incercati

225 voturi    26 comentarii
2h
Conserve si muraturi