autor:

Fara foto

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Dulceata de rosii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Introduceti rosiile in apa clocotita, lasati-le sa stea cateva minute, raciti-le sub jetul de apa si curatati-le de pielita. Taiati-le in patru, indepartati semintele (prin presare) si tocati miezul - nu prea marunt - cu ajutorul robotului de bucatarie. Puneti miezul intr-o strecuratoare si lasati-l sa se scurga cel putin o ora.


Cantariti „pulpa” obtinuta si adaugati 900 g zahar la kilogramul de miez. Puneti rosiile impreuna cu zaharul intr-o oala mare cu fundul gros, adaugati batonul de vanilie (miezul despicat si razuit) si puneti-le la fiert - pe foc iute -, amestecand incontinuu, dupa ce incep sa clocoteasca. Verificati daca au fiert destul (circa 5 minute) varsand cateva picaturi pe o farfurioara: daca se incheaga, dulceata e gata. Daca nu, mai lasati-o sa fiarba incet, inca doua minute.


Turnati dulceata in borcane, puneti capacele si rasturnati borcanele de cateva ori cu gura in jos (circa 10 minute). Asezati-le apoi in pozitia normala si lasati dulceata sa se raceasca.


Se poate pastra circa un an, la loc uscat si racoros, ferit de lumina. Dulceata de rosii are un gust delicios.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vasile Mezei , 23 mai 2014

    pofta buna

  • Fara foto

    lili , 23 august 2013

    merge facuta cu zaharina?

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 borcane): 1,5 kg rosii bine coapte
  • 1 kg zahar gelifiant (se gaseste in magazine
  • Gelierzucker)
  • 1 baton de vanilie.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Vasile Mezei

pofta buna

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Papanasi cu stafide

Papanasi cu stafide

Maiaua Amestecam faina cu putin zahar, drojdia si putina apa calda - amestecul se lasa 10 minute pana isi dubleaza volumul. Branza,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Mar copt cu cus-cus si coacaze

Mar copt cu cus-cus si coacaze

Se incalzeste cuptorul la 180 g C. Se fierbe cus-cus-ul timp de 8 minute apoi se strecoara. Se macina alunele si migdalele

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse