autor:

Fara foto

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Dulceata de salcam

Autor: mira (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se culeg florile de salcam si se lasa pana a doua zi, cand se spala si se scurg.


Se fierbe apa cu zaharul, amestecand sa nu se prinda, pana cand are consistenta unui sirop.


Se adauga florile si se fierbe la foc bland, amestecand din cand in cand.


Se adauga sucul de lamaie, si cand dulceata este bine legata se ia de pe foc si se pune in borcane sterilizate.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    corinutza (Bucatar sef):

    Mie mi-a iesit foarte buna dar n-am avut suc de lamaie si n-am pus dar a iesit fffff buna...o sa incerc si cu lamaie poate sotului meu ii va placea si cu lamaie:|

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Este timpul potrivit pentru culesul florilor de salcam.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Cred ca este buna si parfumata.Felicitari!

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

    Se culeg ciorchinii infloriti. Acasa sa trag cu blandete florile de pe tija centrala. Se desprind cu usurinta toate la o tragere (asadar nu raman doar petalele). Puteti testa anul viitor :).

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Oricum are o aroma cu totul deosebita.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

85 voturi

Ingrediente

  • - 500 g flori de salcam
  • - 1 l apa
  • - 750 g zahar
  • - sucul de la o lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de mira

Gem de corcoduse

Se pune la fiert 1/2 l apa intr-o oala mai mare, cand fierbe se adauga corcodusele bine spalate (nu

52 voturi    12 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi

Pasta de avocado cu cas

Se verifica avocado sa fie putin moale (daca la cumparare este foarte ferm, se tine invelit in hartie

3 voturi    3 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza

Sirop de menta la rece

Se zdrobesc pe planseta, cu sucitorul sau cu o sticla, frunze de menta cat incap intr-o mana mare

4 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

mira (Chef de cuisine)

Este timpul potrivit pentru culesul florilor de salcam.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Papanasi cu stafide

Papanasi cu stafide

Maiaua Amestecam faina cu putin zahar, drojdia si putina apa calda - amestecul se lasa 10 minute pana isi dubleaza volumul. Branza,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Mar copt cu cus-cus si coacaze

Mar copt cu cus-cus si coacaze

Se incalzeste cuptorul la 180 g C. Se fierbe cus-cus-ul timp de 8 minute apoi se strecoara. Se macina alunele si migdalele

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse