autor:

Fara foto

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Dulceata de salcam

Autor: mira (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: mira (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2009

Ingrediente
- 500 g flori de salcam, - 1 l apa, - 750 g zahar, - sucul de la o lamaie

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

85 voturi

Mod de preparare

Se culeg florile de salcam si se lasa pana a doua zi, cand se spala si se scurg.


Se fierbe apa cu zaharul, amestecand sa nu se prinda, pana cand are consistenta unui sirop.


Se adauga florile si se fierbe la foc bland, amestecand din cand in cand.


Se adauga sucul de lamaie, si cand dulceata este bine legata se ia de pe foc si se pune in borcane sterilizate.
Se culeg florile de salcam si se lasa pana a doua zi, cand se spala si se scurg.


Se fierbe apa cu zaharul, amestecand sa nu se prinda,
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Dulceata de flori de salcam

Desprindem florile de salcam de pe tija si le lasam in apa rece aproximativ 1 ora, pentru a iesi

10 voturi    2 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Dulceata din flori de salcam

Florile de salcam proaspat culese,se desprind de pe codite si se spala in mai multe ape. Se

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    corinutza (Bucatar sef):

    Mie mi-a iesit foarte buna dar n-am avut suc de lamaie si n-am pus dar a iesit fffff buna...o sa incerc si cu lamaie poate sotului meu ii va placea si cu lamaie:|

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mary , 18 aprilie 2016

    Mi a iesit foarte dura cand este rece.nu o pot scoate din borcan daca nu l incalzesc putin.si se lipeste ca si mierea.

  • Fara foto

    vrei un apartament ? Cauta aici: http://imobiliare-titan.ro/ , 21 mai 2015

    sunt foarte ok

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Este timpul potrivit pentru culesul florilor de salcam.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Cred ca este buna si parfumata.Felicitari!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Se culeg ciorchinii infloriti. Acasa sa trag cu blandete florile de pe tija centrala. Se desprind cu usurinta toate la o tragere (asadar nu raman doar petalele). Puteti testa anul viitor :).

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Oricum are o aroma cu totul deosebita.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

85 voturi

Ingrediente

  • - 500 g flori de salcam
  • - 1 l apa
  • - 750 g zahar
  • - sucul de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de mira

Gem de corcoduse

Se pune la fiert 1/2 l apa intr-o oala mai mare, cand fierbe se adauga corcodusele bine spalate (nu

53 voturi    14 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi

Pasta de avocado cu cas

Se verifica avocado sa fie putin moale (daca la cumparare este foarte ferm, se tine invelit in hartie

3 voturi    3 comentarii
15 min
Aperitive

Sirop de menta la rece

Se zdrobesc pe planseta, cu sucitorul sau cu o sticla, frunze de menta cat incap intr-o mana mare

6 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Mary

Mi a iesit foarte dura cand este rece.nu o pot scoate din borcan daca nu l incalzesc putin.si se lipeste ca si mierea.

Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Pancake mic-dejun cu nuci, miere si banane

Pancake mic-dejun cu nuci, miere si banane

Batem ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat, pana capata o culoare albicioasa, pe urma adaugam uleiul, esenta de vanilie

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu topping de ciocolata, banane si arahide

Clatite cu topping de ciocolata, banane si arahide

Prima data trebuie sa amestecam ingredientele uscate (faina, zahar vanilat, praful de sare si praful de copt) intr-un bol incapator.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse