festivalul blogurilor gustoase

autor:

mirey

» » Conserve si muraturi

Dulceata de soc

Autor: mirey (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Palariile de soc bine coapte,se spala si se aleg bobitele.


Masuram cu o cana cat soc avem si punem tot atata zahar(cu aceeasi cana).


Se poate lasa putin sa mai lase zeama,dar se poate face si imediat.


Se fierbe pana se incheaga,avand grija sa nu se prinda de fund din cauza semintelor.Este foarte buna!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • amica79

    amica79 (Maestru bucatar) , 22 ianuarie 2014

    am facut si eu aceasta dulceata acum vreo 2 ani si a iesit delicioasa...felicitari pentru reteta.

  • Fara foto

    Saveta Gaspar , 04 septembrie 2013

    the este f f foarte buna! i-mi pare rau ca nu sunt in tara sa fac si eu.

  • Fara foto

    stefania , 18 septembrie 2009

    Am facut dulceata cu fructoza si suc de lamaie;este f buna. Am amestecat usor pt a nu sparge bobitele,e placut sa le simti explodand pe cerul gurii!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      E foarte buna dar si foarte sanatoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      O bunatate...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Cred ca este foarte gustoasa.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

30 voturi

Ingrediente

  • palarii de soc bine coapte
  • zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de mirey

Compot de gutui

Se spala gutuile, se curata (nu de coaja), se taie felii sau cubulete, se pun in borcane (cam o gutuie

21 voturi    16 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe

Tort Denisa

Mod de preparare: Blat de cacao: Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa

7 voturi    2 comentarii
4h
Torturi

Salata asortate de iarna cu maioneza din mustar

Otetul, apa, sarea, zaharul,mierea si piperul se fierb. Cand au dat un clocot se pun toate legumele,

29 voturi    33 comentarii
3h
Conserve si muraturi

amica79 (Maestru bucatar)

am facut si eu aceasta dulceata acum vreo 2 ani si a iesit delicioasa...felicitari pentru reteta.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat

Gem de visine mentolat

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni

Gem de capsuni

Capsunile se spala si se lasa intregi, li se scot coditele si se acopera cu zahar si lamaie. Se pun pe foc mic si dupa ce mai scade

0 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Conserve si muraturi