autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Dulceata de trandafiri

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune la fiert zaharul cu apa si cu zeama de lamiie, pina ce se leaga bine. In timpul fiertului, se stringe cu lingura spuma care se formeaza, pina cind siropul se curata bine. In timpul cit se leaga zaharul, se presara peste petalele de trandafiri sarea de lamiie si se framinta bine cu mina. Cind siropul s-a legat, se pun petalele de trandafir astfel pregatite si se lasa sa fiarba.


Se pune in borcane dupa ce s-a racit bine.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Petre , 06 iunie 2014

    am facut astazi 0,100 de grame de petale curate si pot sa spun ca a iesit putina dar buna

  • Fara foto

    Nicolae Badalan , 31 mai 2014

    am sa incerc si eu sa vad cum imi iese

  • Fara foto

    Mihaela Sas , 29 mai 2014

    am sa incerc si eu maine reteta si am sa va spun daca a iasit

    • Fara foto

      Monica Lazar Ionescu , 20 mai 2014

      incerc si eu...

    • Fara foto

      Maria Iordache , 10 iunie 2013

      the asa se prepara, nu e grreu de preparat.

    • Fara foto

      Gigi Iorga , 22 mai 2013

      in acelasi mod o preparam si eu.

    • Fara foto

      Alex , 24 iunie 2009

      Dvalica, din cate tin eu minte, gemul se pune fierbinte in borcane (apoi acestea in cuptor unde stau putin, ca si conservele, apoi se pun cu susul in jos acoperite cu prosoape si paturi, si se lasa asa pana se racesc) pt ca au mai putin zahar si trebuie conservate astfel. Dulceata se pune rece in borcan, nu mai stiu din ce motiv. Mi-a explicat grandmama acum cativa ani dar am uitat si ea nu mai e :(

    • Fara foto

      mari , 26 mai 2009

      Nu se spala petalele!

    • Fara foto

      Bili , 09 mai 2009

      Eu acuma am facut ....mai astept sa se raceasca...am si gustat din ea si e buna...

    • Fara foto

      ell@ , 09 iulie 2008

      chiar asa....de ce trebuie sa se raceasca??se intampla ceva daca se pune fierbinte?

    • Fara foto

      dvalica , 04 iulie 2008

      De ce se lasa sa se raceasca dulceata de trandafiri si apoi se pune in borcan?Parca era invers.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

376 voturi

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • ¾ l apa
  • 250 g petale de trandafiri cu partile albe taiate
  • ½ lingurita sare de lamiie
  • zeama de la 1 lamiie.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

10 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

169 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Maria Petre

am facut astazi 0,100 de grame de petale curate si pot sa spun ca a iesit putina dar buna

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Vinete murate

Vinete murate

Ardeii se taie feliute. Usturoiul se curata si se pregateste un mujdei din usturoi, sare, otet si apa. Vinetele se taie cubulete

0 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Salata bulgareasca

Salata bulgareasca

Toate legumele se spala, se curata si se cantaresc, iar in final trebuie sa cantareasca kilogramele de mai sus. Apoi, gogosarul se

2 voturi    8 comentarii
3h
Conserve si muraturi