autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Dulceata de visine

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala visinele , li se rupe codita si se lasa la scurs apa de pe ele.


Se scot samburii cu dispozitivul special si se pun visinele intr-un vas in care punem zaharul.Daca vreti sa fie si mai dulce se poate adauga inca 0,5 kg zahar.


Se lasa de seara pina a doua zi dimineata visinele cu zaharul, sa se topeasca.


Se pun intr-o cratita la fiert , invartind continuu pina cind se ingroasa compozitia.Spuma formata se ia cu lingura.Cind dulceata este gata adaug un pachetel de conservant, amestec bine si pun dulceata fierbinte in borcane , le pun capacul si le las 5 minute cu capacul in jos.


Intr-o cutie pun o patura groasa si asez in ea borcanele cu dulceata. Le acopar bine cu inca o patura si le las acolo pina se racesc( o zi, doua) apoi le pun in camara.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Buna ,personal ador dulceata de visine!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Eu m dulceata de acum un an si anul asta n-am mai facut. Fara conservant, daor bagate putin la cuptor.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Foarte buna cea mai buna este cea de visine si capsuni, pt mine.

    • Fara foto

      maria mihalache , 27 aprilie 2010

      Sidy,pot sa iau si eu o lingurita?..................si un pahar cu apa rece.............)))))

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Nici eu nu pun conservant la dulceata.Dupa ce este gata dulceata o pun in borcane,iar borcanele le bag in cuptorul incalzit in prealabil la o temperatura mare,le tin acolo pana a 2 zi cand sau racit.Tin asa si 2 ani fara sa-si schimbe calitatile.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Bun,bun,bun.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Si eu tin gemurile in dunst uscat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Bun,bun,bun...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Eu nu am pus niciodata conservant la nici o dulceata si tine foarte bine si 2 ani.La dulceata de visine folosesc mai mult zahar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • 5 kg visine
  • 2 kg zahar
  • borcane cu capac

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

Prima data facem blatul tortului, separand albusurile de galbenusuri .Galbenusurile le frecam bine

1 vot    0 comentarii
1h 55 min
Dulciuri diverse

Sirop de zmeura - la rece

Intr-un vas mare de plastic punem zmeura si o framantam bine cu mana pina zdrobim toata zmeura, apoi

1 vot    0 comentarii
48h
Conserve si muraturi

Tarta cu cas de oaie si dovlecel

Curatam dovlecelul, ii scoatem samburii si apoi il dam pe razatoarea cu gauri mari. Tot pe razatoarea

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje

vera (Chef de cuisine)

Buna ,personal ador dulceata de visine!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei capia

Pasta de ardei capia

1.Spalati si curatati ardeii. 2.Dati ardeii capia prin masina de tocat sau ii puteti mixa in robotul de bucatarie. 3.Adaugati sarea

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Gogosari in sos tomat pentru iarna

Gogosari in sos tomat pentru iarna

Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, apoi ii taiem fasii groase cam de un deget. Intr-o cratita mare (de preferat una care stiti

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi