autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Dulceata de visine

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Ingrediente
5 kg visine, 2 kg zahar, borcane cu capac

Dificultate: Medie Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Se spala visinele , li se rupe codita si se lasa la scurs apa de pe ele.


Se scot samburii cu dispozitivul special si se pun visinele intr-un vas in care punem zaharul.Daca vreti sa fie si mai dulce se poate adauga inca 0,5 kg zahar.


Se lasa de seara pina a doua zi dimineata visinele cu zaharul, sa se topeasca.


Se pun intr-o cratita la fiert , invartind continuu pina cind se ingroasa compozitia.Spuma formata se ia cu lingura.Cind dulceata este gata adaug un pachetel de conservant, amestec bine si pun dulceata fierbinte in borcane , le pun capacul si le las 5 minute cu capacul in jos.


Intr-o cutie pun o patura groasa si asez in ea borcanele cu dulceata. Le acopar bine cu inca o patura si le las acolo pina se racesc( o zi, doua) apoi le pun in camara.
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Dulceaţă de vişine

Cu gândul la nişte clătite sau un griş cu lapte peste care punem nişte dulceaţă de vişine,

7 voturi    7 comentarii
1h 50 min
Conserve si muraturi

Dulceata de visine

Visinile spalate si scurse de apa dupa care se scot samburii.Se pun visinile intr-o tigaie cu fund

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    marinela , 30 iunie 2016

    ce reteta clasica cu conservant. De ce e clasica. Cand preparau parintii nostrii cu conservant...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Buna ,personal ador dulceata de visine!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Eu m dulceata de acum un an si anul asta n-am mai facut. Fara conservant, daor bagate putin la cuptor.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Foarte buna cea mai buna este cea de visine si capsuni, pt mine.

    • Fara foto

      maria mihalache , 27 aprilie 2010

      Sidy,pot sa iau si eu o lingurita?..................si un pahar cu apa rece.............)))))

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Nici eu nu pun conservant la dulceata.Dupa ce este gata dulceata o pun in borcane,iar borcanele le bag in cuptorul incalzit in prealabil la o temperatura mare,le tin acolo pana a 2 zi cand sau racit.Tin asa si 2 ani fara sa-si schimbe calitatile.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Bun,bun,bun.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Si eu tin gemurile in dunst uscat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Bun,bun,bun...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Eu nu am pus niciodata conservant la nici o dulceata si tine foarte bine si 2 ani.La dulceata de visine folosesc mai mult zahar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 5 kg visine
  • 2 kg zahar
  • borcane cu capac

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Minciunele (cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul

141 voturi    35 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Limba cu ciuperci si sos de rosii

Limba spalata o punem la fiert in supa ,iar la timpul potrivit luam spuma formata deasupra. Fierbem

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne

Ciorba de dovlecel

Curatam dovleceii , le scoatem semintele si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa verde , rosia

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe

marinela

ce reteta clasica cu conservant. De ce e clasica. Cand preparau parintii nostrii cu conservant...



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Kapia copti la borcan

Kapia copti la borcan

Ardeiii spalati,uscati,se pun la copt pe gratar sau in cuptor;dupa ce s-au curatat de coaja,se rup fasii,se pun in borcane,deasupra

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Ardei gras la borcan pentru iarna

Ardei gras la borcan pentru iarna

Ardeiii curatati de cotoare si seminte,spalati,se oparesc 4min in apa clocotita cu sare(1lingura la 1l de apa),se scot intr-un vas cu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi