autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Dulceata de visine

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Ingrediente
5 kg visine, 2 kg zahar, borcane cu capac

Dificultate: Medie Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Se spala visinele , li se rupe codita si se lasa la scurs apa de pe ele.


Se scot samburii cu dispozitivul special si se pun visinele intr-un vas in care punem zaharul.Daca vreti sa fie si mai dulce se poate adauga inca 0,5 kg zahar.


Se lasa de seara pina a doua zi dimineata visinele cu zaharul, sa se topeasca.


Se pun intr-o cratita la fiert , invartind continuu pina cind se ingroasa compozitia.Spuma formata se ia cu lingura.Cind dulceata este gata adaug un pachetel de conservant, amestec bine si pun dulceata fierbinte in borcane , le pun capacul si le las 5 minute cu capacul in jos.


Intr-o cutie pun o patura groasa si asez in ea borcanele cu dulceata. Le acopar bine cu inca o patura si le las acolo pina se racesc( o zi, doua) apoi le pun in camara.
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Rulada cu ciocolata si visine din dulceata

BLATUL: Într-un vas de mixer/ robot se separă albușurile de gălbenușuri și se bat cu

32 voturi    16 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Dulceata de visine

Visinile spalate si scurse de apa dupa care se scot samburii.Se pun visinile intr-o tigaie cu fund

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    marinela , 30 iunie 2016

    ce reteta clasica cu conservant. De ce e clasica. Cand preparau parintii nostrii cu conservant...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Buna ,personal ador dulceata de visine!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Eu m dulceata de acum un an si anul asta n-am mai facut. Fara conservant, daor bagate putin la cuptor.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Foarte buna cea mai buna este cea de visine si capsuni, pt mine.

    • Fara foto

      maria mihalache , 27 aprilie 2010

      Sidy,pot sa iau si eu o lingurita?..................si un pahar cu apa rece.............)))))

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Nici eu nu pun conservant la dulceata.Dupa ce este gata dulceata o pun in borcane,iar borcanele le bag in cuptorul incalzit in prealabil la o temperatura mare,le tin acolo pana a 2 zi cand sau racit.Tin asa si 2 ani fara sa-si schimbe calitatile.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Bun,bun,bun.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Si eu tin gemurile in dunst uscat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Bun,bun,bun...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Eu nu am pus niciodata conservant la nici o dulceata si tine foarte bine si 2 ani.La dulceata de visine folosesc mai mult zahar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 5 kg visine
  • 2 kg zahar
  • borcane cu capac

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Salam de casa din pulpe de pui

Dezosam pulpele spalate si uscate, iar oasele rezultate le dam deoparte, pentru o viitoare ciorba. Lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive

Pulpe de pui cu ardei rosii si masline

Curatam ceapa rosie si o taiem julien, iar cea verde o tocam cu codite cu tot.Ardeii ii curatam de

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu carne

Pulpite cu piper rosu rumenite la cuptor si cu sos de sofran cu unt

Spalam bine pulpele si le stergem cu un servet de bucatarie. Piperul rosu il maruntim in mojar. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi

marinela

ce reteta clasica cu conservant. De ce e clasica. Cand preparau parintii nostrii cu conservant...



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata naturala din flori de mac

Dulceata naturala din flori de mac

Petalele de mac le scuturam de stamine si le punem intr-un bol incapator. adaugam zeama de lamaie peste ele si le framantam bine , astfel

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni cu banane

Gem de capsuni cu banane

Bananele se înțeleg bine cu parfumul capsunilor, nu încurcă deloc gustul ba chiar se completează bine asa ca, chiar va rog sa încercați

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi