autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Dulceata de visine

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 iunie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Ingrediente
5 kg visine, 2 kg zahar, borcane cu capac

Dificultate: Medie Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Se spala visinele , li se rupe codita si se lasa la scurs apa de pe ele.


Se scot samburii cu dispozitivul special si se pun visinele intr-un vas in care punem zaharul.Daca vreti sa fie si mai dulce se poate adauga inca 0,5 kg zahar.


Se lasa de seara pina a doua zi dimineata visinele cu zaharul, sa se topeasca.


Se pun intr-o cratita la fiert , invartind continuu pina cind se ingroasa compozitia.Spuma formata se ia cu lingura.Cind dulceata este gata adaug un pachetel de conservant, amestec bine si pun dulceata fierbinte in borcane , le pun capacul si le las 5 minute cu capacul in jos.


Intr-o cutie pun o patura groasa si asez in ea borcanele cu dulceata. Le acopar bine cu inca o patura si le las acolo pina se racesc( o zi, doua) apoi le pun in camara.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Buna ,personal ador dulceata de visine!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Eu m dulceata de acum un an si anul asta n-am mai facut. Fara conservant, daor bagate putin la cuptor.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Foarte buna cea mai buna este cea de visine si capsuni, pt mine.

    • Fara foto

      maria mihalache , 27 aprilie 2010

      Sidy,pot sa iau si eu o lingurita?..................si un pahar cu apa rece.............)))))

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Nici eu nu pun conservant la dulceata.Dupa ce este gata dulceata o pun in borcane,iar borcanele le bag in cuptorul incalzit in prealabil la o temperatura mare,le tin acolo pana a 2 zi cand sau racit.Tin asa si 2 ani fara sa-si schimbe calitatile.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Bun,bun,bun.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Si eu tin gemurile in dunst uscat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Bun,bun,bun...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Eu nu am pus niciodata conservant la nici o dulceata si tine foarte bine si 2 ani.La dulceata de visine folosesc mai mult zahar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • 5 kg visine
  • 2 kg zahar
  • borcane cu capac

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Kalua Pig

Este o reteta traditionala din Hawai, in care carnea este preparata, mult timp, intr-o groapa adanca

0 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi

Paine de casa neframantata , cu cartofi

Durata de dospire la rece a acestei paini este intre 17-24 de ore cand folosim 1 liculet drojdie

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Placinta din iaurt si oua

Primele patru ingrediente sut obligatorii, restul...dupa bunul plac al fiecareia. Stafidele le hidratam

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

vera (Chef de cuisine)

Buna ,personal ador dulceata de visine!



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei iuti

Pasta de ardei iuti

Curatam ardeii de cotoare, lasand insa semintele. Se pun intr-un castron si adaugam sarea. Amestecam. Acoperim cu un capac peste

0 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Conserve si muraturi
Gem fin de caise

Gem fin de caise

Caisele se oparesc in apa clocotita 1-2 minute, apoi se scot pe o tava sa se raceasca, astfel incat sa putem indeparta pielita de deasupra. Rupem

2 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Conserve si muraturi