autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Dulceata de visine

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Ingrediente
5 kg visine, 2 kg zahar, borcane cu capac

Dificultate: Medie Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Se spala visinele , li se rupe codita si se lasa la scurs apa de pe ele.


Se scot samburii cu dispozitivul special si se pun visinele intr-un vas in care punem zaharul.Daca vreti sa fie si mai dulce se poate adauga inca 0,5 kg zahar.


Se lasa de seara pina a doua zi dimineata visinele cu zaharul, sa se topeasca.


Se pun intr-o cratita la fiert , invartind continuu pina cind se ingroasa compozitia.Spuma formata se ia cu lingura.Cind dulceata este gata adaug un pachetel de conservant, amestec bine si pun dulceata fierbinte in borcane , le pun capacul si le las 5 minute cu capacul in jos.


Intr-o cutie pun o patura groasa si asez in ea borcanele cu dulceata. Le acopar bine cu inca o patura si le las acolo pina se racesc( o zi, doua) apoi le pun in camara.
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Dulceata de visine

Astazi va voi impartasi reteta mamei de dulceata de visine. Fara conservanti. Fiind dulceturi de

1 vot    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi

Dulceata de visine

Visinile spalate si scurse de apa dupa care se scot samburii.Se pun visinile intr-o tigaie cu fund

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Buna ,personal ador dulceata de visine!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Eu m dulceata de acum un an si anul asta n-am mai facut. Fara conservant, daor bagate putin la cuptor.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Foarte buna cea mai buna este cea de visine si capsuni, pt mine.

    • Fara foto

      maria mihalache , 27 aprilie 2010

      Sidy,pot sa iau si eu o lingurita?..................si un pahar cu apa rece.............)))))

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Nici eu nu pun conservant la dulceata.Dupa ce este gata dulceata o pun in borcane,iar borcanele le bag in cuptorul incalzit in prealabil la o temperatura mare,le tin acolo pana a 2 zi cand sau racit.Tin asa si 2 ani fara sa-si schimbe calitatile.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Bun,bun,bun.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Si eu tin gemurile in dunst uscat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Bun,bun,bun...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Eu nu am pus niciodata conservant la nici o dulceata si tine foarte bine si 2 ani.La dulceata de visine folosesc mai mult zahar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • 5 kg visine
  • 2 kg zahar
  • borcane cu capac

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Tarta cu visine si dulce de leche

Spalam visinele apoi le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Daca sunt congelate

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Ceafa de porc cu gutui caramelizate si rodie

Bucata de ceafa de porc se feliaza astfel ca sa aiba cam 1,5 cm grosime . Intr-un vas mai mare cu

1 vot    0 comentarii
50 min
Fripturi

Ciorba radauteana de ciuperci

Legumele le curatam si le taiem fasii sau le radem pe razatoarea mare , iar ceapa o lasam intreaga

3 voturi    2 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

vera (Chef de cuisine)

Buna ,personal ador dulceata de visine!



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Ardei iuti ciresica in otet

Ardei iuti ciresica in otet

Spalam ardeii iuti cu apa rece si ii asezam in borcane de 800 g. In fiecare borcan turnam cate 75 ml otet. Adaugam cate o lingura

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Gogosari in otet

Gogosari in otet

Se spala,se curata si se taie in sferturi gogosarii. Saramura Punem intr-un vas 3 litri de apa peste care adaugam otetul,zaharul,sarea,,piperul

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi