autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Frunza de vita de vie conservata

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Culegi frunza de vita, tanara,(sa nu fie prea tare). Intinzi frunzele pe hartie , acoperi si lasi pentru cateva ore(chiar pana a doua zi). Nu speli. Asezi cate 7-8 frunze una peste alta, umpli cu sare mare si rulezi ca o sarmala. Asezi in punga de hartie. Procedezi astfel pana umpli punga cu rlouri din frunze. Presari printre rulouri sare mare, impchetezi si o asezi in camara. Iarna, scoti frunzele, lasi in apa sa se desareze si faci sarmalute.


Se pastreaza foarte bine

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Si eu le pun cu sare,dar in borcan.Mai am o reteta fara sare,puse in bidoane de plastic si inchise ermetic.Se pastreaza foarte bine,si zici ca sunt culese atunci.

  • Fara foto

    Cely , 25 august 2009

    Merita incercata. Frunyele raman intregi, nu se rup de loc.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Interesant acest mod de a conserva frunzele de vita...Eu le oparesc putin ,le fac buchetele si le congelez...Poate la anul o sa incerc si metoda ta...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • frunze de vita de vie
  • sare mare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cely Snijec

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

3 voturi    3 comentarii
2h
Fripturi

Somon la tigaie cu sos de susan

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare. Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Scrumbie marinata

Pestele curatat se spala,se sterge cu un servet si se lasa sa se zvante.Intre timp taiem ceapa-pestisori,

8 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu peste

mirey (Chef de cuisine)

Si eu le pun cu sare,dar in borcan.Mai am o reteta fara sare,puse in bidoane de plastic si inchise ermetic.Se pastreaza foarte bine,si zici ca sunt culese atunci.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei capia

Pasta de ardei capia

1.Spalati si curatati ardeii. 2.Dati ardeii capia prin masina de tocat sau ii puteti mixa in robotul de bucatarie. 3.Adaugati sarea

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Gogosari in sos tomat pentru iarna

Gogosari in sos tomat pentru iarna

Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, apoi ii taiem fasii groase cam de un deget. Intr-o cratita mare (de preferat una care stiti

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi