autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Frunza de vita de vie conservata

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 iulie 2009

Ingrediente
frunze de vita de vie, sare mare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Culegi frunza de vita, tanara,(sa nu fie prea tare). Intinzi frunzele pe hartie , acoperi si lasi pentru cateva ore(chiar pana a doua zi). Nu speli. Asezi cate 7-8 frunze una peste alta, umpli cu sare mare si rulezi ca o sarmala. Asezi in punga de hartie. Procedezi astfel pana umpli punga cu rlouri din frunze. Presari printre rulouri sare mare, impchetezi si o asezi in camara. Iarna, scoti frunzele, lasi in apa sa se desareze si faci sarmalute.


Se pastreaza foarte bine
Culegi frunza de vita, tanara,(sa nu fie prea tare). Intinzi frunzele pe hartie , acoperi si lasi pentru cateva ore(chiar pana a doua zi). Nu speli. A
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Pepenasi verzi murati

Pentru murat se aleg pepeni verzi pana la 1-2 kg si sa aiba coaja tare si sanatoasa. In functie de

24 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Sos de legume pentru iarna

Intr-o oala punem niste apa la fiert. Spalam rosiile si cand apa din oala incepe sa clocoteasca,

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Conserve si muraturi

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Si eu le pun cu sare,dar in borcan.Mai am o reteta fara sare,puse in bidoane de plastic si inchise ermetic.Se pastreaza foarte bine,si zici ca sunt culese atunci.

  • Fara foto

    Cely , 25 august 2009

    Merita incercata. Frunyele raman intregi, nu se rup de loc.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Interesant acest mod de a conserva frunzele de vita...Eu le oparesc putin ,le fac buchetele si le congelez...Poate la anul o sa incerc si metoda ta...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • frunze de vita de vie
  • sare mare

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec

Pastrav la cuptor

Pestele spalat, il condimentam cu sare si piper,stropim cu zeama de lamaie, lasam 15 minute la frigider,dupa

11 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Salata cu ciuperci si carne de pui

Incorporam carnea de pui maruntita cu ciupercutele taiate juliene, cascavalul dat pe razatoare,cuburi

49 voturi    9 comentarii
20 min
Aperitive

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

20 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

mirey (Chef de cuisine)

Si eu le pun cu sare,dar in borcan.Mai am o reteta fara sare,puse in bidoane de plastic si inchise ermetic.Se pastreaza foarte bine,si zici ca sunt culese atunci.

Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei

Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi