autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

Gem de visine

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iunie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 iunie 2009

Ingrediente
1,5 kg visine, 750 g zahar

Dificultate: Medie Timp: 3h

106 voturi

Mod de preparare

Gemurile se pot prepara din toate felurile de fructe, intregi sau taiate, curatate de coaja sau nu. Fructele trebuie sa fie coapte, sanatoase si se sorteaza, se indeparteaza coditele, frunzele, samburii si urmeaza pregatirea fructelor specifice fiecarui gem.


Se spala visinele, se curata de codite si de samburii scosi cu mare grija sa nu sfarame si se aseaza intr-o cratita in straturi alternative visine-zahar.


Se tin la rece cca 1 ora, dupa care se pune cratita la foc iute pana se topeste zaharul. In tot acest timp se amesteca incontinuu sa nu se lipeasca. Cand zaharul s-a topit se lasa focul mic si se fierbe pana cand gemul se intareste. Cand gemul este gata se ia spuma, se lasa sa se racoreasca putin, se pune in borcane, se inchid ermetic si se tin 5 minute sa se sprijine pe capace pentru ca fructele sa se aranjeze frumos in borcane.


Pentru a verifica daca gemul este gata, se pun 2-3 lingurite pe o farfurie si daca dupa racire s-a intarit inseamna ca este gata.


Borcanele trebuie sa fie spalate si zvantate foarte bine.

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dana Mares , 08 februarie 2015

    credeam ca gemul este o pasta.....ce ai publicat tu e dulceata

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iulie 2014

    cu drag.si eu iti multumesc pt incredere. pup

  • Fara foto

    Bianca Cosmina , 03 iulie 2014

    A iesit foarte bun, multumesc!

    • Fara foto

      Maria Crisan , 29 iunie 2014

      asta stiam si eu credeam ca e ceva mai special

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iunie 2014

      multumesc...

    • Fara foto

      Razvan Radunicusor , 22 iunie 2014

      am incercat

    • Fara foto

      Doina Visoiu , 20 iulie 2013

      reteta foarte OK.

    • Fara foto

      Amalia Bucureanu Toma , 29 iunie 2013

      comentariu bine gindit pentru bebelusi.

    • Fara foto

      Maddy 96 , 20 iunie 2013

      Multumesc frumos pentru ajutor! :)

    • Fara foto

      Neacsiu Valentin , 17 iunie 2013

      scuze....vazui si cantitatile dar pe alte campuri..

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2011

      Este foarte gustos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      Multumesc mult...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      Valentina ...delicioasa reteta la fel ca si celelalte retete ale tale ! Bravo !

    • Fara foto

      maria mihalache , 05 decembrie 2009

      foarte bun........................

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

106 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg visine
  • 750 g zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

Salata de ciuperci cu maioneza de soia

Ciupercile se clatesc si se lasa la scurs. Daca doriti le puteti taia marunt , dupa care se amesteca

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

cu drag.si eu iti multumesc pt incredere. pup



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Căpșunile curățate și spălate se pun în cratiță cu zahărul și se lasă la frigider 24 ore. Se pun la foc iute

1 vot    5 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Pasta de ardei capia

Pasta de ardei capia

1.Spalati si curatati ardeii. 2.Dati ardeii capia prin masina de tocat sau ii puteti mixa in robotul de bucatarie. 3.Adaugati sarea

1 vot    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi