autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

Gem de visine

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Gemurile se pot prepara din toate felurile de fructe, intregi sau taiate, curatate de coaja sau nu. Fructele trebuie sa fie coapte, sanatoase si se sorteaza, se indeparteaza coditele, frunzele, samburii si urmeaza pregatirea fructelor specifice fiecarui gem.


Se spala visinele, se curata de codite si de samburii scosi cu mare grija sa nu sfarame si se aseaza intr-o cratita in straturi alternative visine-zahar.


Se tin la rece cca 1 ora, dupa care se pune cratita la foc iute pana se topeste zaharul. In tot acest timp se amesteca incontinuu sa nu se lipeasca. Cand zaharul s-a topit se lasa focul mic si se fierbe pana cand gemul se intareste. Cand gemul este gata se ia spuma, se lasa sa se racoreasca putin, se pune in borcane, se inchid ermetic si se tin 5 minute sa se sprijine pe capace pentru ca fructele sa se aranjeze frumos in borcane.


Pentru a verifica daca gemul este gata, se pun 2-3 lingurite pe o farfurie si daca dupa racire s-a intarit inseamna ca este gata.


Borcanele trebuie sa fie spalate si zvantate foarte bine.

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iulie 2014

    cu drag.si eu iti multumesc pt incredere. pup

  • Fara foto

    Bianca Cosmina , 03 iulie 2014

    A iesit foarte bun, multumesc!

  • Fara foto

    Maria Crisan , 29 iunie 2014

    asta stiam si eu credeam ca e ceva mai special

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iunie 2014

      multumesc...

    • Fara foto

      Razvan Radunicusor , 22 iunie 2014

      am incercat

    • Fara foto

      Doina Visoiu , 20 iulie 2013

      reteta foarte OK.

    • Fara foto

      Amalia Bucureanu Toma , 29 iunie 2013

      comentariu bine gindit pentru bebelusi.

    • Fara foto

      Maddy 96 , 20 iunie 2013

      Multumesc frumos pentru ajutor! :)

    • Fara foto

      Neacsiu Valentin , 17 iunie 2013

      scuze....vazui si cantitatile dar pe alte campuri..

    • Fara foto

      Neacsiu Valentin , 17 iunie 2013

      proaaaaasta reteta......pui cacat la fiert si iese savarina...unde sunt taica cantitatile?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2011

      Este foarte gustos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      Multumesc mult...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      Valentina ...delicioasa reteta la fel ca si celelalte retete ale tale ! Bravo !

    • Fara foto

      maria mihalache , 05 decembrie 2009

      foarte bun........................

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

106 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg visine
  • 750 g zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

5 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

36 voturi    41 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

cu drag.si eu iti multumesc pt incredere. pup

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de pepene galben

Dulceata de pepene galben

Pepenele se curata de coaja si seminte si se taie cuburi. Zaharul cu 3 linguri de apa se pune pe foc si se lasa pina devine sirop. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Bulion de rosii preparat in casa

Bulion de rosii preparat in casa

Rosiile se spala se taie feliute si se pun la fiert intr-un castron mare.Se invarte cu lingura de lemn ca sa nu se prinda de fund.

27 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi