festivalul blogurilor gustoase

autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

Gem de visine

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Gemurile se pot prepara din toate felurile de fructe, intregi sau taiate, curatate de coaja sau nu. Fructele trebuie sa fie coapte, sanatoase si se sorteaza, se indeparteaza coditele, frunzele, samburii si urmeaza pregatirea fructelor specifice fiecarui gem.


Se spala visinele, se curata de codite si de samburii scosi cu mare grija sa nu sfarame si se aseaza intr-o cratita in straturi alternative visine-zahar.


Se tin la rece cca 1 ora, dupa care se pune cratita la foc iute pana se topeste zaharul. In tot acest timp se amesteca incontinuu sa nu se lipeasca. Cand zaharul s-a topit se lasa focul mic si se fierbe pana cand gemul se intareste. Cand gemul este gata se ia spuma, se lasa sa se racoreasca putin, se pune in borcane, se inchid ermetic si se tin 5 minute sa se sprijine pe capace pentru ca fructele sa se aranjeze frumos in borcane.


Pentru a verifica daca gemul este gata, se pun 2-3 lingurite pe o farfurie si daca dupa racire s-a intarit inseamna ca este gata.


Borcanele trebuie sa fie spalate si zvantate foarte bine.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Doina Visoiu , 20 iulie 2013

    reteta foarte OK.

  • Fara foto

    Amalia Bucureanu Toma , 29 iunie 2013

    comentariu bine gindit pentru bebelusi.

  • Fara foto

    Maddy 96 , 20 iunie 2013

    Multumesc frumos pentru ajutor! :)

    • Fara foto

      Neacsiu Valentin , 17 iunie 2013

      scuze....vazui si cantitatile dar pe alte campuri..

    • Fara foto

      Neacsiu Valentin , 17 iunie 2013

      proaaaaasta reteta......pui cacat la fiert si iese savarina...unde sunt taica cantitatile?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2011

      Este foarte gustos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      Multumesc mult...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      Valentina ...delicioasa reteta la fel ca si celelalte retete ale tale ! Bravo !

    • Fara foto

      maria mihalache , 05 decembrie 2009

      foarte bun........................

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

105 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg visine
  • 750 g zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Somon marinat in sos de miere si mustar pregatit la grill sau gratar

Se prepara sosul pentru marinare din ingredientele de mai sus ,se pun bucatile de somon la marinat,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Sărmăluţe de post (din varză murată) la Philips Multicooker

Au ieşit 40 de sărmăluţe delicioase. Foile de varză se desfac de pe cotor şi se ţin în

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

MANCARE DE FASOLE VERDE CU CARNE

Ceapa,morcovul,telina si ardeii se curata,se spala si se taie pestisori sau cubulete dupa preferinta.Se

82 voturi    15 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Doina Visoiu

reteta foarte OK.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat

Gem de visine mentolat

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni

Gem de capsuni

Capsunile se spala si se lasa intregi, li se scot coditele si se acopera cu zahar si lamaie. Se pun pe foc mic si dupa ce mai scade

0 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Conserve si muraturi