autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

Gem de visine

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iunie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Print

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 iunie 2009

Ingrediente
1,5 kg visine, 750 g zahar

Dificultate: Medie Timp: 3h

110 voturi

Mod de preparare

Gemurile se pot prepara din toate felurile de fructe, intregi sau taiate, curatate de coaja sau nu. Fructele trebuie sa fie coapte, sanatoase si se sorteaza, se indeparteaza coditele, frunzele, samburii si urmeaza pregatirea fructelor specifice fiecarui gem.


Se spala visinele, se curata de codite si de samburii scosi cu mare grija sa nu sfarame si se aseaza intr-o cratita in straturi alternative visine-zahar.


Se tin la rece cca 1 ora, dupa care se pune cratita la foc iute pana se topeste zaharul. In tot acest timp se amesteca incontinuu sa nu se lipeasca. Cand zaharul s-a topit se lasa focul mic si se fierbe pana cand gemul se intareste. Cand gemul este gata se ia spuma, se lasa sa se racoreasca putin, se pune in borcane, se inchid ermetic si se tin 5 minute sa se sprijine pe capace pentru ca fructele sa se aranjeze frumos in borcane.


Pentru a verifica daca gemul este gata, se pun 2-3 lingurite pe o farfurie si daca dupa racire s-a intarit inseamna ca este gata.


Borcanele trebuie sa fie spalate si zvantate foarte bine.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2015

    Dana...Tocmai acesta este secretul gemului...sa ramana fructele intregi pe cat posibil.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2015

    Rodica sa stii ca sta bine si fara lamaie. Multumesc mult.

  • Fara foto

    rodica , 26 iunie 2015

    Si mie imi plac fructele intregi, nu terci. Eu pun si lamaie. Nu se zahariseste fara?

    • Fara foto

      Dana Mares , 08 februarie 2015

      credeam ca gemul este o pasta.....ce ai publicat tu e dulceata

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iulie 2014

      cu drag.si eu iti multumesc pt incredere. pup

    • Fara foto

      Bianca Cosmina , 03 iulie 2014

      A iesit foarte bun, multumesc!

    • Fara foto

      Maria Crisan , 29 iunie 2014

      asta stiam si eu credeam ca e ceva mai special

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iunie 2014

      multumesc...

    • Fara foto

      Razvan Radunicusor , 22 iunie 2014

      am incercat

    • Fara foto

      Doina Visoiu , 20 iulie 2013

      reteta foarte OK.

    • Fara foto

      Amalia Bucureanu Toma , 29 iunie 2013

      comentariu bine gindit pentru bebelusi.

    • Fara foto

      Maddy 96 , 20 iunie 2013

      Multumesc frumos pentru ajutor! :)

    • Fara foto

      Neacsiu Valentin , 17 iunie 2013

      scuze....vazui si cantitatile dar pe alte campuri..

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2011

      Este foarte gustos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      Multumesc mult...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      Valentina ...delicioasa reteta la fel ca si celelalte retete ale tale ! Bravo !

    • Fara foto

      maria mihalache , 05 decembrie 2009

      foarte bun........................

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

110 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg visine
  • 750 g zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Dana...Tocmai acesta este secretul gemului...sa ramana fructele intregi pe cat posibil.



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de mure

Dulceata de mure

Spalati bine murele, alegeti frunzulitele si coditele si lasati-le la scurs intr-o sita Puneti zaharul intr-o craticioara incapatoare,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Pasta de ardei iuti

Pasta de ardei iuti

Curatam ardeii de cotoare, lasand insa semintele. Se pun intr-un castron si adaugam sarea. Amestecam. Acoperim cu un capac peste

0 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Conserve si muraturi