autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

GHIVECI PENTRU IARNA

Autor: GILDA IACOB (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 octombrie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata vinetele, gogosarii,ceapa,usturoiul,dupa care vinetele se taie in cubulete de 2-3cm ,iar gogosarii ,usturoiul si ceapa se taie fideluta si se calesc in ulei (fiecare ingredient separat).Rosiile se dau prin masina de separat seminte ,iar sucul de rosii se amesteca cu otetul sarea si zaharul.


Dupa ce avem toate ingredientele pregatite se va pune in fiecare borcan cate 2 linguri de amestec de suc cu 2 frunze de telina si o frunza de dafin dupa care se aseaza in straturi celelalte ingrediente calite ; pana se va umple borcanul ; se va completa cu restul de suc fiecare borcan.


Se inchid borcanele si se dau la cuptor cu focul mic timp de 50 minute.


Succes.


Se consuma ca aperitiv.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ame Lya , 29 august 2013

    Trebuie sa fie gustos!

Dificultate

Ridicata

Timp

4h

30 voturi

Ingrediente

  • 6kg vinete 4kg rosii 3kg ceapa1kg masline negre5kg gogosari 1/2kg usturoi 1/2L otet 1/2L ulei 50 grame sare 50 grame zahar foi dafin frunze de telina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de GILDA IACOB

Conserva de fasole teci (pastai)

Se curata tecile de moate si se rup in doua, rosiile se dau prin masina de separat seminte. Se

32 voturi    0 comentarii
5h
Conserve si muraturi

APERITIV CU ARDEI IUTE

Se spala bine toate ingredientele , se curata de seminte si se taie fideluta dupa care se pun intr-un

12 voturi    0 comentarii
2h
Salate de legume
Fara foto

Ame Lya

Trebuie sa fie gustos!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Compot de visine

Compot de visine

Se pun in fiecare borcan cate 10 visine, se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului. Se inchide ermetic cu un capac si se agita

0 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Oua de prepelita murate

Oua de prepelita murate

Se fierb ouale tari dupa care se curata de coaja. Se fierbe apa cu mirodenii, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga otetul. Sfecla

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi