autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Gogosari cu mustar

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
3 kg gogosari, o cana cu zahar, o cana cu otet, 1 cana cu ulei, 400 gr. mustar, foi de dafin, boabe de piper, un pliculet de conservant

Dificultate: Redusa Timp: 1h

36 voturi

Mod de preparare

Gogosarii se spala, se curata si se lasa sa se scurga de apa sau se sterg cu un servet curat. Dupa aceea se taie in felii, pe lungime, felii groase cam de 4 cm. Din mustar, ulei, otet si zahar se face o compozitie care se pune la fiert si in care se mai pun sare, piper boabe si foi de dafin dupa gust. Dupa ce aceasta zeama a fiert, se oparesc in ea gogosarii, iar la sfirsit se pune un pliculet de conservant.


Se pun in borcane cit sint calzi.


Se servesc alaturi de mincaruri cu carne sau ca aperitiv
Gogosarii se spala, se curata si se lasa sa se scurga de apa sau se sterg cu un servet curat. Dupa aceea se taie in felii, pe lungime, felii groase ca
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Gogosari in sos de mustar si bulion

Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria

8 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Conserve si muraturi

Gogosari in sos de bulion si mustar:)

-Se spala gogosarii,se curata de cotoare si seminte,se taie in felii si se pun pe chiuveta la scurs.

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • certejan

    certejan (Chef de cuisine):

    Este o reteta f gustoasa, si foarte practica. Eu am adaugat si doua linguri de miere si am pus mai putin zahar.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • certejan

    certejan (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

    Am incercat reteta si e foarte buna. Eu nu am pus conservant (am pus putina miere si am spalat si uscat borcanele la temperatura mare in cuptor, inainte de a pune continutul) si s-a pastrat foarte bine.

  • Fara foto

    varvara mura , 11 noiembrie 2008

    O salata f apetisanta si gustoasa ce se preteaza pentru toate gusturile ....

Dificultate

Redusa

Timp

1h

36 voturi

Ingrediente

  • 3 kg gogosari
  • o cana cu zahar
  • o cana cu otet
  • 1 cana cu ulei
  • 400 gr. mustar
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • un pliculet de conservant

Raporteaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

15 voturi    3 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

170 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi

certejan (Chef de cuisine)

Am incercat reteta si e foarte buna. Eu nu am pus conservant (am pus putina miere si am spalat si uscat borcanele la temperatura mare in cuptor, inainte de a pune continutul) si s-a pastrat foarte bine.

Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei

Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi