autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Gogosari cu mustar

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Gogosarii se spala, se curata si se lasa sa se scurga de apa sau se sterg cu un servet curat. Dupa aceea se taie in felii, pe lungime, felii groase cam de 4 cm. Din mustar, ulei, otet si zahar se face o compozitie care se pune la fiert si in care se mai pun sare, piper boabe si foi de dafin dupa gust. Dupa ce aceasta zeama a fiert, se oparesc in ea gogosarii, iar la sfirsit se pune un pliculet de conservant.


Se pun in borcane cit sint calzi.


Se servesc alaturi de mincaruri cu carne sau ca aperitiv

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • certejan

    certejan (Chef de cuisine):

    Este o reteta f gustoasa, si foarte practica. Eu am adaugat si doua linguri de miere si am pus mai putin zahar.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • certejan

    certejan (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

    Am incercat reteta si e foarte buna. Eu nu am pus conservant (am pus putina miere si am spalat si uscat borcanele la temperatura mare in cuptor, inainte de a pune continutul) si s-a pastrat foarte bine.

  • Fara foto

    varvara mura , 11 noiembrie 2008

    O salata f apetisanta si gustoasa ce se preteaza pentru toate gusturile ....

Dificultate

Redusa

Timp

1h

35 voturi

Ingrediente

  • 3 kg gogosari
  • o cana cu zahar
  • o cana cu otet
  • 1 cana cu ulei
  • 400 gr. mustar
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • un pliculet de conservant

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

6 voturi    0 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

169 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

215 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi

certejan (Chef de cuisine)

Am incercat reteta si e foarte buna. Eu nu am pus conservant (am pus putina miere si am spalat si uscat borcanele la temperatura mare in cuptor, inainte de a pune continutul) si s-a pastrat foarte bine.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Compot de visine

Compot de visine

Se pun in fiecare borcan cate 10 visine, se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului. Se inchide ermetic cu un capac si se agita

0 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Oua de prepelita murate

Oua de prepelita murate

Se fierb ouale tari dupa care se curata de coaja. Se fierbe apa cu mirodenii, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga otetul. Sfecla

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi