Gogosari in otet

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Gogosari in otet

Ingrediente

  • * 3 kg gogosari
  • * 2 l apa
  • * 700 ml otet
  • * 100 g sare
  • * 250 g zahar ( se poate ajusta in f-ctie de gust )
  • * piper negru boabe
  • * foi de dafin

Mod de preparare

Gogosarii se spala , se curata de seminte si se taie in bucati potrivite . Se pune la fiert apa impreuna cu otetul , sarea , zaharul si boabele de piper . Cand fierbe apa , se adauga gogosarii lasandu-i sa dea maxim doua clocote apoi se scot cu o spatula si se pun in borcane . Dupa umplerea borcanelor cu gogosari , se toarna zeama deasupra . Cu o lingura , vom lua din zeama cateva bobite de piper si o foaie de dafin pe care le vom pune in fiecare borcan . Zeama ramasa in oala nu o vom arunca .

Borcanele se vor tine descoperite pana a doua zi . E posibil ca peste noapte lichidul sa scada . Daca se intampla asta , vom completa cu zeama ramasa din ziua precedenta . Inchidem borcanele etans si le punem in camara .

Gogosarii conservati astfel se mentin tari o perioada lunga de timp . Daca borcanele sunt tinute in conditii optime , rezista pana la 2 ani .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise