autor:

gabriela bacila

» » Conserve si muraturi

Gogosari murati cu conopida

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 august 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Gogosarii se taie in patru, se curata de cotoare, seminte si vene. Conopida se desface in buchetele mici. Otetul, zaharul, sarea, boabele de piper si foile de dafin se fierb. Cand compozitia incepe sa clocoteasca, se adauga gogosarii care se oparesc 3 minute. Compozitia se lasa sa se raceasca.


Se aseaza gogosarii cu buchetele de conopida intre ele si se toarna compozitia rece. Deasupra se aseaza doua bucati de hrean.


Se sigileaza borcanul.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabi Bacila , 26 septembrie 2013

    Da, fara apa. Te rog incearca si o sa vezi ca sint cei mai deliciosi gogosari care i-ai mincat vreodata.

  • Fara foto

    Geta , 24 septembrie 2013

    fara apa?doar otet?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Ce gustosi sunt!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

42 voturi

Ingrediente

  • 1 l otet de bistrita
  • 400 gr zahar
  • 2 linguri sare mare
  • piper boabe 1 plic
  • 6 foi de dafin
  • 5 kg gogosari
  • 1 kg conopida
  • 2 ramurele de hrean

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de gabriela bacila

Zacusca

Vinetele si ardeii capia se coc, se curata si se lasa la scurs. Gogosarii se utilizeaza in stare

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Dulceata de pepene galben

Pepenele se curata de coaja si seminte si se taie cuburi. Zaharul cu 3 linguri de apa se pune pe

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Tort cu mousse de ciocolata si pepene galben

Blat: Oul se amesteca cu zaharul, faina, laptele, uleiul, zaharul vanilat, 1/2 praf de copt și

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Gabi Bacila

Da, fara apa. Te rog incearca si o sa vezi ca sint cei mai deliciosi gogosari care i-ai mincat vreodata.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Compot de visine

Compot de visine

Se pun in fiecare borcan cate 10 visine, se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului. Se inchide ermetic cu un capac si se agita

0 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Conserve si muraturi
Oua de prepelita murate

Oua de prepelita murate

Se fierb ouale tari dupa care se curata de coaja. Se fierbe apa cu mirodenii, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga otetul. Sfecla

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi