autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

GRIS CU LAPTE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 mai 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 mai 2009

Ingrediente
1 l lapte, 11 linguri gris - prefer grisul cu lapte - Grisul intodeauna se va intari cand se raceste, 6 linguri zahar, 1 pliculet zahar vanilat, scortisoara, dulceata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Laptele se pune sa fiarba cu zaharul si zaharul vanilat.Cand laptele incepe sa clocoteasca ,se toarna usor ,usor grisul si se amesteca incontinuu pentru a evita formarea cocoloaselor.


Se lasa sa fiarba la foc mic cca 10-15 minute,pana ce grisul este fiert si a inceput sa se ingroasa.


Se rastoarna in castronase sau in cupe,se serveste rece cu scortisoara sau dulceata.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine):

    Si eu fac des gris cu lapte.Ne place foarte mult.Eu nu am pus scortisoara dar am incercat cu scortisoara si are un gust foarte bun si aromat.O reteta buna si gustoasa! Multumesc!:)

  • Dayonara

    Dayonara (Chef de cuisine):

    Excelent!

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2015

    Va multumesc mult...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2014

    Multumesc mult...

  • Fara foto

    Arpad Szabo , 06 noiembrie 2014

    buna. eu fac gris cu lapte putin mai vartos il las sa se raceasca il tai de forma dreptunghiulara il fac pane si pe urma il servesc ca desert.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iunie 2014

      Multumesc mult...

    • Fara foto

      Mariana Pelmus , 21 iunie 2014

      bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 iunie 2014

      va multumesc mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 iunie 2014

      multumesc mult. pupici

    • Fara foto

      Corina Beatrice Rusmanica , 17 iunie 2014

      sunt super retetele voastre eu em facut deja multe ,complimenti

    • Fara foto

      Corina Beatrice Rusmanica , 17 iunie 2014

      eu pun dulceata de visine e super

    • Fara foto

      Dani , 24 mai 2014

      multumesc

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 martie 2014

      multumesc...

    • Fara foto

      Nica Alexică SH Atat , 23 martie 2014

      destul de bun

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2014

      multumesc mult...ma bucur ca va place...

    • Fara foto

      Lidia Maria , 25 ianuarie 2014

      superr tare numai retete de succes inpresionante retete

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2013

      Toti trebuie sa ramanem copii si sa ne aducem cu drag de mancarica din copilarie...Va pup...Multumesc...

    • Fara foto

      andreea , 27 octombrie 2013

      super

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iunie 2011

      Ma bucur ca va place...Multumesc mult...

    • anamaria

      anamaria (Chef de cuisine) , 14 iunie 2011

      imi aminteste de copilarie.:D

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

29 voturi

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 11 linguri gris - prefer grisul cu lapte - Grisul intodeauna se va intari cand se raceste
  • 6 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • scortisoara
  • dulceata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc mult...



Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Bircher Muesli

Bircher Muesli

Amestecam doua treimi din fulgii de ovaz cu iaurtul si lasam totul intr-un bol cam 10-15 minute, pana cand fulgiii se inmoaie putin.

0 voturi    1 comentariu
20 min
Budinci
Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

Câte șanse ai să obții o prăjitură aspectuoasă, cremoasă, ciocolătoasă și mai ales delicioasă fără să pregătești prima

3 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse