festivalul blogurilor gustoase

autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

GRIS CU LAPTE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Laptele se pune sa fiarba cu zaharul si zaharul vanilat.Cand laptele incepe sa clocoteasca ,se toarna usor ,usor grisul si se amesteca incontinuu pentru a evita formarea cocoloaselor.


Se lasa sa fiarba la foc mic cca 10-15 minute,pana ce grisul este fiert si a inceput sa se ingroasa.


Se rastoarna in castronase sau in cupe,se serveste rece cu scortisoara sau dulceata.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine):

    Si eu fac des gris cu lapte.Ne place foarte mult.Eu nu am pus scortisoara dar am incercat cu scortisoara si are un gust foarte bun si aromat.O reteta buna si gustoasa! Multumesc!:)

  • Dayonara

    Dayonara (Chef de cuisine):

    Excelent!

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 martie 2014

    multumesc...

  • Fara foto

    Nica Alexică SH Atat , 23 martie 2014

    destul de bun

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2014

    multumesc mult...ma bucur ca va place...

    • Fara foto

      Lidia Maria , 25 ianuarie 2014

      superr tare numai retete de succes inpresionante retete

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2013

      Toti trebuie sa ramanem copii si sa ne aducem cu drag de mancarica din copilarie...Va pup...Multumesc...

    • Fara foto

      andreea , 27 octombrie 2013

      super

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iunie 2011

      Ma bucur ca va place...Multumesc mult...

    • anamaria

      anamaria (Chef de cuisine) , 14 iunie 2011

      imi aminteste de copilarie.:D

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

29 voturi

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 11 linguri gris - prefer grisul cu lapte - Grisul intodeauna se va intari cand se raceste
  • 6 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • scortisoara
  • dulceata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Somon marinat in sos de miere si mustar pregatit la grill sau gratar

Se prepara sosul pentru marinare din ingredientele de mai sus ,se pun bucatile de somon la marinat,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Sărmăluţe de post (din varză murată) la Philips Multicooker

Au ieşit 40 de sărmăluţe delicioase. Foile de varză se desfac de pe cotor şi se ţin în

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

MANCARE DE FASOLE VERDE CU CARNE

Ceapa,morcovul,telina si ardeii se curata,se spala si se taie pestisori sau cubulete dupa preferinta.Se

82 voturi    15 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

multumesc...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Am batut galbenusurile cu mixerul si treptat am pus zaharul in acest timp mixand pana cand compozitia devine tare. Dupa ce am spalat

2 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Crema de portocale

Crema de portocale

1. Intr-un vas, pe baie de aburi, batem continuu ouale cu zaharul pana cand acestea se ingroasa si se deschid la culoare. 2. Dupa ce

2 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse