autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

GRIS CU LAPTE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Laptele se pune sa fiarba cu zaharul si zaharul vanilat.Cand laptele incepe sa clocoteasca ,se toarna usor ,usor grisul si se amesteca incontinuu pentru a evita formarea cocoloaselor.


Se lasa sa fiarba la foc mic cca 10-15 minute,pana ce grisul este fiert si a inceput sa se ingroasa.


Se rastoarna in castronase sau in cupe,se serveste rece cu scortisoara sau dulceata.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine):

    Si eu fac des gris cu lapte.Ne place foarte mult.Eu nu am pus scortisoara dar am incercat cu scortisoara si are un gust foarte bun si aromat.O reteta buna si gustoasa! Multumesc!:)

  • Dayonara

    Dayonara (Chef de cuisine):

    Excelent!

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2014

    Multumesc mult...

  • Fara foto

    Arpad Szabo , 06 noiembrie 2014

    buna. eu fac gris cu lapte putin mai vartos il las sa se raceasca il tai de forma dreptunghiulara il fac pane si pe urma il servesc ca desert.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iunie 2014

    Multumesc mult...

    • Fara foto

      Mariana Pelmus , 21 iunie 2014

      bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 iunie 2014

      va multumesc mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 iunie 2014

      multumesc mult. pupici

    • Fara foto

      Corina Beatrice Rusmanica , 17 iunie 2014

      sunt super retetele voastre eu em facut deja multe ,complimenti

    • Fara foto

      Corina Beatrice Rusmanica , 17 iunie 2014

      eu pun dulceata de visine e super

    • Fara foto

      Dani , 24 mai 2014

      multumesc

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 martie 2014

      multumesc...

    • Fara foto

      Nica Alexică SH Atat , 23 martie 2014

      destul de bun

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2014

      multumesc mult...ma bucur ca va place...

    • Fara foto

      Lidia Maria , 25 ianuarie 2014

      superr tare numai retete de succes inpresionante retete

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2013

      Toti trebuie sa ramanem copii si sa ne aducem cu drag de mancarica din copilarie...Va pup...Multumesc...

    • Fara foto

      andreea , 27 octombrie 2013

      super

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iunie 2011

      Ma bucur ca va place...Multumesc mult...

    • anamaria

      anamaria (Chef de cuisine) , 14 iunie 2011

      imi aminteste de copilarie.:D

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

29 voturi

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 11 linguri gris - prefer grisul cu lapte - Grisul intodeauna se va intari cand se raceste
  • 6 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • scortisoara
  • dulceata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

8 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

41 voturi    49 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Spume si creme dulci
Farofias (Lapte de pasare)

Farofias (Lapte de pasare)

Batem bine albusurile pana nu se mai desprinde de pe fundul lighenasului, adaugam 6 linguri de zahar si amestecam bine cu grija. Incalzim

30 voturi    24 comentarii
1h
Budinci
Bircher Muesli

Bircher Muesli

Amestecam doua treimi din fulgii de ovaz cu iaurtul si lasam totul intr-un bol cam 10-15 minute, pana cand fulgiii se inmoaie putin.

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci