Inele de ceapa murate

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Inele de ceapa murate

Ingrediente

  • Pentru 3 borcane mari (720 gr) ai nevoie de:
  • - 500 gr ceapa
  • - 18 boabe de piper
  • - 3 lingurite boabe mustar
  • - 2 cani otet
  • - 3 cani apa
  • - 1 1/2 cana zahar
  • - 5 lingurite sare grunjoasa
  • - 1/2 lingurita scortisoara
  • - 9 ardei chili
  • - 3 lingurite seminte chimen
  • - 3 lingurite boabe coriandru

Mod de preparare

Otetul, apa, zaharul, sarea si scortisoara se pun la fiert si se aduc in punctul de fierbere dupa care se stinge focul si se amesteca 1-2 minute.

Ceapa se taie inele subtiri (2-3 mm), se separa inelele si se pun in borcane.

Se adauga in fiecare borcan:

- 6 boabe de piper (sau mai multe daca vrei)

- 1 lingurita seminte de mustar

- 3 ardei chili

- 1 lingurita seminte chimen

- 1 lingurita boabe coriandru

Se umplu borcanele cu lichidul fierbinte si se lasa 5 mm gol. Se scot bulele de aer cu un cutit sau un betisor si daca mai este nevoie se mai toarna lichid.

Pentru a sigila borcanele le puteti fierbe sau le puteti pune cu capacele in jos sub o patura groasa.

Se lasa la frigider minim 2 saptamani inainte de a fi servite.

Pentru pastrare indelungata se sigileaza borcanele si se lasa minim 1 luna inainte de a fi servite. Se pot pastra aproximativ 1 an la racoare.

http://bucatarella.blogspot.ro/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise