autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Muraturi asortate la butoi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 septembrie 2009

Ingrediente
Castraveti, 2 legaturi frunze de telina, 1 legatura leustean, 3 capatini usturoi curatat, 1 kg morcovi taiati rondele, 4 conopide, un pumn piper, 2-3 buc mari de hrean, 4-5 ardei iuti, 2 crengute visin, marar uscat, cimbru uscat, , Mai tarziu:, gogonele, 2-3capatini de varza alba, 2 capatini de varza rosie, 1 gutuie.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

45 voturi

Mod de preparare

Castravetii se spala bine de tot si se lasa la scurs. Conopida se desface in buchetele apoi se spala si se scurge.Hreanul se curata se spala si se taie in 4 fasii.Frunzele se spala si se lasa la scurs.


Pe fundul butoiului bine spalat se pun frunze de cimbru, marat, cativa catei de usturoi, 2 ardei iuti si o crenguta de visin. Cladim peste ele o parte din castraveti apoi buchetele de conopida , rondele de morcovi, marar , ardei iute ,usturoi, cimbru si din nou castraveti si conopida.Punem hrean, frunze de telina si de leustean , crenguta de visin si un pumn de piper. oala de 10 l punem apa si la fiecare l/apa punem 1 lingura cu sare. Apa trebuie sa fie putin calduta. O rasturnam peste muraturi astfel incat acestea sa fie depasite cu doua degete cu apa.


Deasupra muraturilor punem o farfurie sau o scandura si o greutate care sa lase legumele scufundate in apa.


Peste o perioada de timp, cand gasiti in piata cele necesare adaugati gogonelele, varza de doua felurisi gutuia taiata felii.Daca mai este nevoie se mai completeaza cu apa cu sare.


Se tine butoiul acoperit la rece dupa ce s-au murat legumele.


Pofta buna !


PS. castraveti si gogonele atatia cat va plac ...nu conteaza cantitatea !
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Frunze de vita pentru iarna

1. Se culeg foi de vita proaspete, in aceasta perioada cand sunt fragede. 2. Se spala si se oparesc

10 voturi    11 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Castraveti murati pentru iarna

Castravetii se spala , se zvanta si se aseaza in borcan. Pentru un borcan de 5 litri: 5 l apa,

107 voturi    19 comentarii
1h
Conserve si muraturi

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ionel Bonda , 20 martie 2014

    Nu se vintura periodic saramura?

  • Fara foto

    ita ciorecan seracovan , 01 octombrie 2013

    langa o friptura de porc sant nemaipomenite...hai si langa o fasole cu ciolan afumat...

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2013

    fffffffffff buni,excelenti!

    • Fara foto

      micky andreescu , 19 octombrie 2009

      Sunt super!!!!!!! Si eu folosesc reteta aceasta si sunt nemaipomenite! Eu pun si sfecla rosie si astfel castraveciorii vor fi roz in interior!:P Pofta buna!;)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      Vai ce curcubeu de culori, tare frumos Sidy, cred ca sunt minunate.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Ce cautare vor avea la iarna!!

    • Fara foto

      felicia , 29 septembrie 2009

      un amestec de culoare si gust.felicitari

    • Fara foto

      lucia , 28 septembrie 2009

      sunt gustoase aceste muraturi .felicitari

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Sunt foarte bune aceste muraturi, au mare succes peste iarna.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Am sa fac si eu !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      O adunare generala pe cinste...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

45 voturi

Ingrediente

  • Castraveti
  • 2 legaturi frunze de telina
  • 1 legatura leustean
  • 3 capatini usturoi curatat
  • 1 kg morcovi taiati rondele
  • 4 conopide
  • un pumn piper
  • 2-3 buc mari de hrean
  • 4-5 ardei iuti
  • 2 crengute visin
  • marar uscat
  • cimbru uscat
  • Mai tarziu:
  • gogonele
  • 2-3capatini de varza alba
  • 2 capatini de varza rosie
  • 1 gutuie.

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Pulpa de miel perfecta

Pulpa de miel bine curatata si stearsa bine ,o crestam cu un cutit bine ascutit si ii facem niste

0 voturi    0 comentarii
3h 40 min
Retete de Pasti

Ciorba de stevie cu afumatura

Afumatura o portionam si o punem la fiert in 1,5 l apa in care vom face ciorba. Curatam stevia de

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Drob de miel cu oua de prepelita

Spalam maruntaiele si le taiem marunt, toacam ceapa, ardeiul si usturoiul. Rumenim putin ,intr-o

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti

ita ciorecan seracovan

langa o friptura de porc sant nemaipomenite...hai si langa o fasole cu ciolan afumat...



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Ardei iuti ciresica in otet

Ardei iuti ciresica in otet

Spalam ardeii iuti cu apa rece si ii asezam in borcane de 800 g. In fiecare borcan turnam cate 75 ml otet. Adaugam cate o lingura

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Gogosari in otet

Gogosari in otet

Se spala,se curata si se taie in sferturi gogosarii. Saramura Punem intr-un vas 3 litri de apa peste care adaugam otetul,zaharul,sarea,,piperul

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi