autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Muraturi asortate la butoi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 septembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 septembrie 2009

Ingrediente
Castraveti, 2 legaturi frunze de telina, 1 legatura leustean, 3 capatini usturoi curatat, 1 kg morcovi taiati rondele, 4 conopide, un pumn piper, 2-3 buc mari de hrean, 4-5 ardei iuti, 2 crengute visin, marar uscat, cimbru uscat, , Mai tarziu:, gogonele, 2-3capatini de varza alba, 2 capatini de varza rosie, 1 gutuie.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

45 voturi

Mod de preparare

Castravetii se spala bine de tot si se lasa la scurs. Conopida se desface in buchetele apoi se spala si se scurge.Hreanul se curata se spala si se taie in 4 fasii.Frunzele se spala si se lasa la scurs.


Pe fundul butoiului bine spalat se pun frunze de cimbru, marat, cativa catei de usturoi, 2 ardei iuti si o crenguta de visin. Cladim peste ele o parte din castraveti apoi buchetele de conopida , rondele de morcovi, marar , ardei iute ,usturoi, cimbru si din nou castraveti si conopida.Punem hrean, frunze de telina si de leustean , crenguta de visin si un pumn de piper. oala de 10 l punem apa si la fiecare l/apa punem 1 lingura cu sare. Apa trebuie sa fie putin calduta. O rasturnam peste muraturi astfel incat acestea sa fie depasite cu doua degete cu apa.


Deasupra muraturilor punem o farfurie sau o scandura si o greutate care sa lase legumele scufundate in apa.


Peste o perioada de timp, cand gasiti in piata cele necesare adaugati gogonelele, varza de doua felurisi gutuia taiata felii.Daca mai este nevoie se mai completeaza cu apa cu sare.


Se tine butoiul acoperit la rece dupa ce s-au murat legumele.


Pofta buna !


PS. castraveti si gogonele atatia cat va plac ...nu conteaza cantitatea !

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ionel Bonda , 20 martie 2014

    Nu se vintura periodic saramura?

  • Fara foto

    ita ciorecan seracovan , 01 octombrie 2013

    langa o friptura de porc sant nemaipomenite...hai si langa o fasole cu ciolan afumat...

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2013

    fffffffffff buni,excelenti!

    • Fara foto

      micky andreescu , 19 octombrie 2009

      Sunt super!!!!!!! Si eu folosesc reteta aceasta si sunt nemaipomenite! Eu pun si sfecla rosie si astfel castraveciorii vor fi roz in interior!:P Pofta buna!;)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      Vai ce curcubeu de culori, tare frumos Sidy, cred ca sunt minunate.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Ce cautare vor avea la iarna!!

    • Fara foto

      felicia , 29 septembrie 2009

      un amestec de culoare si gust.felicitari

    • Fara foto

      lucia , 28 septembrie 2009

      sunt gustoase aceste muraturi .felicitari

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Sunt foarte bune aceste muraturi, au mare succes peste iarna.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Am sa fac si eu !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      O adunare generala pe cinste...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

45 voturi

Ingrediente

  • Castraveti
  • 2 legaturi frunze de telina
  • 1 legatura leustean
  • 3 capatini usturoi curatat
  • 1 kg morcovi taiati rondele
  • 4 conopide
  • un pumn piper
  • 2-3 buc mari de hrean
  • 4-5 ardei iuti
  • 2 crengute visin
  • marar uscat
  • cimbru uscat
  • Mai tarziu:
  • gogonele
  • 2-3capatini de varza alba
  • 2 capatini de varza rosie
  • 1 gutuie.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Kalua Pig

Este o reteta traditionala din Hawai, in care carnea este preparata, mult timp, intr-o groapa adanca

0 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi

Paine de casa neframantata , cu cartofi

Durata de dospire la rece a acestei paini este intre 17-24 de ore cand folosim 1 liculet drojdie

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Placinta din iaurt si oua

Primele patru ingrediente sut obligatorii, restul...dupa bunul plac al fiecareia. Stafidele le hidratam

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

ita ciorecan seracovan

langa o friptura de porc sant nemaipomenite...hai si langa o fasole cu ciolan afumat...



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei iuti

Pasta de ardei iuti

Curatam ardeii de cotoare, lasand insa semintele. Se pun intr-un castron si adaugam sarea. Amestecam. Acoperim cu un capac peste

0 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Conserve si muraturi
Gem fin de caise

Gem fin de caise

Caisele se oparesc in apa clocotita 1-2 minute, apoi se scot pe o tava sa se raceasca, astfel incat sa putem indeparta pielita de deasupra. Rupem

2 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Conserve si muraturi