autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Muraturi asortate la butoi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 septembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Castravetii se spala bine de tot si se lasa la scurs. Conopida se desface in buchetele apoi se spala si se scurge.Hreanul se curata se spala si se taie in 4 fasii.Frunzele se spala si se lasa la scurs.


Pe fundul butoiului bine spalat se pun frunze de cimbru, marat, cativa catei de usturoi, 2 ardei iuti si o crenguta de visin. Cladim peste ele o parte din castraveti apoi buchetele de conopida , rondele de morcovi, marar , ardei iute ,usturoi, cimbru si din nou castraveti si conopida.Punem hrean, frunze de telina si de leustean , crenguta de visin si un pumn de piper. oala de 10 l punem apa si la fiecare l/apa punem 1 lingura cu sare. Apa trebuie sa fie putin calduta. O rasturnam peste muraturi astfel incat acestea sa fie depasite cu doua degete cu apa.


Deasupra muraturilor punem o farfurie sau o scandura si o greutate care sa lase legumele scufundate in apa.


Peste o perioada de timp, cand gasiti in piata cele necesare adaugati gogonelele, varza de doua felurisi gutuia taiata felii.Daca mai este nevoie se mai completeaza cu apa cu sare.


Se tine butoiul acoperit la rece dupa ce s-au murat legumele.


Pofta buna !


PS. castraveti si gogonele atatia cat va plac ...nu conteaza cantitatea !

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Duma Silvia , 25 septembrie 2014

    Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: lightangel2310@yahoo.com

  • Fara foto

    Ionel Bonda , 20 martie 2014

    Nu se vintura periodic saramura?

  • Fara foto

    ita ciorecan seracovan , 01 octombrie 2013

    langa o friptura de porc sant nemaipomenite...hai si langa o fasole cu ciolan afumat...

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2013

      fffffffffff buni,excelenti!

    • Fara foto

      micky andreescu , 19 octombrie 2009

      Sunt super!!!!!!! Si eu folosesc reteta aceasta si sunt nemaipomenite! Eu pun si sfecla rosie si astfel castraveciorii vor fi roz in interior!:P Pofta buna!;)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      Vai ce curcubeu de culori, tare frumos Sidy, cred ca sunt minunate.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Ce cautare vor avea la iarna!!

    • Fara foto

      felicia , 29 septembrie 2009

      un amestec de culoare si gust.felicitari

    • Fara foto

      lucia , 28 septembrie 2009

      sunt gustoase aceste muraturi .felicitari

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Sunt foarte bune aceste muraturi, au mare succes peste iarna.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Am sa fac si eu !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      O adunare generala pe cinste...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

45 voturi

Ingrediente

  • Castraveti
  • 2 legaturi frunze de telina
  • 1 legatura leustean
  • 3 capatini usturoi curatat
  • 1 kg morcovi taiati rondele
  • 4 conopide
  • un pumn piper
  • 2-3 buc mari de hrean
  • 4-5 ardei iuti
  • 2 crengute visin
  • marar uscat
  • cimbru uscat
  • Mai tarziu:
  • gogonele
  • 2-3capatini de varza alba
  • 2 capatini de varza rosie
  • 1 gutuie.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

In 50 ml must inmuiem stafidele, rodia o taiem in doua si scoatem bobitele (https://www.youtube.com/watch?v=PxrzE7-rWJ8

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi

Supa de verzisoare de Bruxelles cu cascaval si crutoane

Verzisoarele se spala bine ( pot fi proaspete sau congelate) iar daca sunt mai maricele se taie in

1 vot    1 comentariu
50 min
Supe de legume

Budinca de orez cu lapte, cu mere si scortisoara

Orezul se spala bine si se lasa la scurs. Laptele se pune la fiert si se adauga putina sare.

55 voturi    12 comentarii
1h
Budinci

Duma Silvia

Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: lightangel2310@yahoo.com

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Salata cu ghebe

Salata cu ghebe

Spalam bine borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos, pe un prosop curat (mie mi-au iesit 4 borcane de 800 gr). Curatam

1 vot    4 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari si conopida in otet

Gogosari si conopida in otet

Baitul se pune la fiert. Conopida se desface buchetele si se pune o jumatate de ora in apa cu sare. Gogosarii se curata si se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi