autor:

Lia Maria

» » Conserve si muraturi

Pasta de ardei kapia

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 noiembrie 2010

Ingrediente
O conserva foarte usor de preparat, folosesta pentru a da gust si culoare preparatelor culinare., 1kg ardei curatat, 220g sare mare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Ardeii, bine copti, fara urme de fermentare, spalati,curatati de seminte si cotoare, ii trecem prin masina de tocat carne si apoi pasta obtinuta o cantarim. Pentru fiecare kg de pasta vom pune 220g sare. Amestecam bine si lasam compozitia asa sa stea de pe o zi pe alta. A doa zi, mai amestecam o data de doua ori, pana ne pregatim borcanele sau sticlele. Punem pasta in sticlele sterilizate, legam sau capsam, etichetam si depozitam in camara.


Eu o folosesc pe timpul iernii, la prepararea ciorbelor.
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Pasta de gogosari si ardei kapia

Coci ardeii si gogosarii,presari cu sare mare, acoperi,lasi sa se raceasca.Cojesti,lasi sa se scurga

52 voturi    13 comentarii
4h 30 min
Conserve si muraturi

Pasta de naut cu salata de ardei kapia

Curatam ceapa si o tocam marunt. Intr-o tigaie punem 3-4 linguri ulei, cand se incinge dam drumul

4 voturi    6 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sabina Laura Rămescu , 10 septembrie 2014

    cred ca s-a referit, ca trebuie sa fie copti din gradina, adica nu verzi, banuiesc, si eu ii fac ca dna Teodorescu chiar amestecati cu rosii.

  • Fara foto

    Mioara Crafcenco , 10 septembrie 2014

    Puteti ancerca si varianta mea ....capia si gogosari dati prin masina de tocat se fierb cu sare mare si putin zahar ...pasta obtinita se pune an borcane cu capac si se tin cuptor pana ancep sa fiarba an borcane apoi se stinge cuptorul si se scot a doua zi si se aseaza an camara...

  • Fara foto

    Gheorghe Constantin , 10 septembrie 2014

    Eu am facut ca d-na Ani Teodorescu si sunt o minunatie, nu trebuiesc copti draga Andreea Balint , iar sare punem dupa gust doar o idee mai sarat ptr. conservare.

    • Fara foto

      Teodorescu Ani , 10 septembrie 2014

      Eu am facut aceasta pasta de ardei capia si gosari curatati, spalati bine si scursi de apa apoi i-am dat prin masina de tocat si i-am pus la fiert cu sare, dar in nici un caz atat de multa, pana a scazut bine, apoi, am pus pasta fierbinte in borcane, i-am astupat cu capac si i-am lasat sa se raceasta in borcanele asezate cu gura in jos.Au rezistat foarte bine peste iarna si au fost foarte gustosi.I-am folosit atat la ciorbe cat si la tocane sau friptura.

    • Fara foto

      Andreea Balint , 10 septembrie 2014

      si daca nu-i coacem?

    • Fara foto

      Tudor Liliana , 10 septembrie 2014

      Nu este cam multa sare?

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010

      cred ca e buna si ca garnitura

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2010

      Cat de frumos arata.Felicitari!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2010

      Şi eu am făcut-o, dar am pus si pătrunjel verde, frunze de ţelină şi de leuştean. Pâna să o pun în ciorbă, o cam mânănc pe orice! S-au nimerit capia mai picanţi şi îmi place !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2010

      Lia ai facut o bunatate aici ! Cam asa fac si eu cu un pic de diferenta: http://www.gustos.ro/retete-culinare/conserve-si-muraturi/pasta-de-gogosari-1.html O mai fac si din gogosari si imi place mult culoarea ce o capata mancarea cand folosesc pasta. Felicitari draga mea....simplu si gustos !

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2010

      arata minunat, am salvat sa o prepar si eu la anul.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2010

      Super! eu folosesc ca pastã pt. marinate :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2010

      O idee foarte practica.Am salvat reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • O conserva foarte usor de preparat
  • folosesta pentru a da gust si culoare preparatelor culinare.
  • 1kg ardei curatat
  • 220g sare mare

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria

Cozonac cu nuca si ciocolata

Pentru aluat, punem ingredientele in masina de paine, exact in ordinea enumerata...si setam pt framantat

2 voturi    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Cosulete cu nuca si magiun

Pentru aluat avem nevoie de un bol incapator in care adaugam faina, facem o adancitura in mijloc,

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Rata umpluta cu sarmale

Ideal este sa pregatim si sa lasam rata sa stea la marinat de pe o zi pe alta, dar daca din anumite

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Fripturi

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

cred ca e buna si ca garnitura



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Gem de capsuni cu merisoare si ghimbir

Gem de capsuni cu merisoare si ghimbir

Capsunile conțin pectina asa ca este chiar indicat sa adaugam 1-2 mere verzi pentru a lega mai bine gemul, eu n-am avut asa ca am pus

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Ardei iuti ciresica in otet

Ardei iuti ciresica in otet

Spalam ardeii iuti cu apa rece si ii asezam in borcane de 800 g. In fiecare borcan turnam cate 75 ml otet. Adaugam cate o lingura

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi