festivalul blogurilor gustoase

autor:

Lia Maria

» » Conserve si muraturi

Pasta de ardei kapia

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 noiembrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ardeii, bine copti, fara urme de fermentare, spalati,curatati de seminte si cotoare, ii trecem prin masina de tocat carne si apoi pasta obtinuta o cantarim. Pentru fiecare kg de pasta vom pune 220g sare. Amestecam bine si lasam compozitia asa sa stea de pe o zi pe alta. A doa zi, mai amestecam o data de doua ori, pana ne pregatim borcanele sau sticlele. Punem pasta in sticlele sterilizate, legam sau capsam, etichetam si depozitam in camara.


Eu o folosesc pe timpul iernii, la prepararea ciorbelor.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010

    cred ca e buna si ca garnitura

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2010

    Cat de frumos arata.Felicitari!

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2010

    Şi eu am făcut-o, dar am pus si pătrunjel verde, frunze de ţelină şi de leuştean. Pâna să o pun în ciorbă, o cam mânănc pe orice! S-au nimerit capia mai picanţi şi îmi place !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2010

      Lia ai facut o bunatate aici ! Cam asa fac si eu cu un pic de diferenta: http://www.gustos.ro/retete-culinare/conserve-si-muraturi/pasta-de-gogosari-1.html O mai fac si din gogosari si imi place mult culoarea ce o capata mancarea cand folosesc pasta. Felicitari draga mea....simplu si gustos !

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2010

      arata minunat, am salvat sa o prepar si eu la anul.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2010

      Super! eu folosesc ca pastã pt. marinate :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2010

      O idee foarte practica.Am salvat reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • O conserva foarte usor de preparat
  • folosesta pentru a da gust si culoare preparatelor culinare.
  • 1kg ardei curatat
  • 220g sare mare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Lia Maria

Tarta cu leurda

Pregatim un aluat din oua, un praf de sare, ulei si iaurt . Intr-un bol separate, amestecam faina

4 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne

Budinca din paste, cu merisoare si dulceata de afine

Punem pastele la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgem de apa, intr-o strecuratoare. Intr-un

4 voturi    1 comentariu
45 min
Budinci

Tort Metru

Albusurile de la oua, se bat spuma, se adauga zaharul, se bat pana se intareste, se pun galbenusurile

40 voturi    34 comentarii
2h 30 min
Torturi

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

cred ca e buna si ca garnitura

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat

Gem de visine mentolat

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni

Gem de capsuni

Capsunile se spala si se lasa intregi, li se scot coditele si se acopera cu zahar si lamaie. Se pun pe foc mic si dupa ce mai scade

0 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Conserve si muraturi