autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Pudding cu mere si sos caramel

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 august 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1. Topeste 25 gr unt/margarina intr-o tigaie mare, adauga cubuletele de mere si gateste-le pana s-au inmuiat putin si au devenit aurii.Adauga 1 lingura zahar si continua sa gatesti aprox. 2 minute pana cand se caramelizeaza merele.Lasa amestecul sa se raceasca, apoi inglobeaza nucile.


2. Pentru sos, caramelizeaza zaharul, apoi adauga untul/margarina Rama topit(a) si smantana si amesteca bine.Lasa sosul sa mai fiarba 2 minute apoi pune-l deoparte.


3. Torna amestecul cu mere intr-un vas cu capacitatea de 1.5 LToarna deasupra o treime din sosul caramel, apoi pune totul deoparte.


4. Intr-un vas, bate untul/margarina si zaharul ramas pana ce devine cremos. Adauga ouale,cate unul pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.Amesteca faina cu sarea si praful de copt, apoi inglobeaz-o in amestecul cu unt. amestecul obtinut peste merele din vas si niveleaza suprafata acestuia.Acopera vasul cu o foaie de copt, apoi cu una de aluminiu si lega-le bine cu o ata mai groasa, apoi taie excesul de foaie de copt si aluminiu.Aseaza vasul intr-o cratita mare si toarna in cratita apa fiarta pana ce ajunge la jumatatea vasului.Acopera cratita cu un capac si pune-o pe foc mic.Lasa puddingul sa fiarba timp de 1h 30 minute, adaugand apa daca mai este nevoie.


5. Lasa puddingul sa stea 2 minute inainte de a-l intoarce pe o farfurie si serveste-l cu restul de sos caramel.


:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    delicios !

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

    Trebuie sa fie delicios!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Delicios, foarte bun!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Minunat! Se retine!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Delicios.........

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Arata grozav!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Cam complicat, dar gustos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Foarte, foarte gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru pudding
  • •175 gr unt sau margarina Rama. moale
  • •4 mere
  • curtate de coaja si cotor
  • apoi taiate cubulete
  • •130 gr zahar
  • •50 gr nuci
  • prajite si tocate mare
  • •3 oua
  • •150 gr faina
  • •1 praf de sare
  • •½ lingurita praf de copt
  • Pentru sos caramel
  • •175 gr zahar
  • •100 gr unt sau margarina Rama
  • topit(a)
  • •200 gr smantana

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dachman Laura

Cuiburi cu oua de Pasti

1. Se incinge cuptorul la 200⁰C.Se unge cu grasime o tava de 12 briose. 2. Se imparte fideaua

5 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Pui umplut cu midii si sos de lamaie

Incinge cuptorul la 200˚C. Pieptii de pui se bat cu ciocanul (puiul se pune intre doua folii alimentare)

9 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Braduti

Incinge cuptorul la 190˚C. Pentru briose, amesteca intr-un vas faina cu praful de copt si un praf

12 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

delicios !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Mousse beat, de ciocolata

Mousse beat, de ciocolata

Separam galbenusurile de albusuri. Batem galbenusurile intr-un bol cu 50 ml de vin, sarea si ardeiul iute. Bine de tot pana fac un

1 vot    3 comentarii
20 min
Budinci
Spuma de capsuni cu iaurt

Spuma de capsuni cu iaurt

Curatam si spalam capsunile. Pastram 3-4 capsunele mici si mai frumusele. Iaurtul rece il batem usor cu un pic de zahar sau putem

2 voturi    0 comentarii
10 min
Spume si creme dulci