autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Pudding cu mere si sos caramel

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 august 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 august 2009

Ingrediente
Pentru pudding, •175 gr unt sau margarina Rama. moale, •4 mere, curtate de coaja si cotor, apoi taiate cubulete, •130 gr zahar, •50 gr nuci, prajite si tocate mare, •3 oua, •150 gr faina, •1 praf de sare, •½ lingurita praf de copt, Pentru sos caramel, •175 gr zahar, •100 gr unt sau margarina Rama, topit(a), •200 gr smantana

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

1. Topeste 25 gr unt/margarina intr-o tigaie mare, adauga cubuletele de mere si gateste-le pana s-au inmuiat putin si au devenit aurii.Adauga 1 lingura zahar si continua sa gatesti aprox. 2 minute pana cand se caramelizeaza merele.Lasa amestecul sa se raceasca, apoi inglobeaza nucile.


2. Pentru sos, caramelizeaza zaharul, apoi adauga untul/margarina Rama topit(a) si smantana si amesteca bine.Lasa sosul sa mai fiarba 2 minute apoi pune-l deoparte.


3. Torna amestecul cu mere intr-un vas cu capacitatea de 1.5 LToarna deasupra o treime din sosul caramel, apoi pune totul deoparte.


4. Intr-un vas, bate untul/margarina si zaharul ramas pana ce devine cremos. Adauga ouale,cate unul pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.Amesteca faina cu sarea si praful de copt, apoi inglobeaz-o in amestecul cu unt. amestecul obtinut peste merele din vas si niveleaza suprafata acestuia.Acopera vasul cu o foaie de copt, apoi cu una de aluminiu si lega-le bine cu o ata mai groasa, apoi taie excesul de foaie de copt si aluminiu.Aseaza vasul intr-o cratita mare si toarna in cratita apa fiarta pana ce ajunge la jumatatea vasului.Acopera cratita cu un capac si pune-o pe foc mic.Lasa puddingul sa fiarba timp de 1h 30 minute, adaugand apa daca mai este nevoie.


5. Lasa puddingul sa stea 2 minute inainte de a-l intoarce pe o farfurie si serveste-l cu restul de sos caramel.


:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    delicios !

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

    Trebuie sa fie delicios!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Delicios, foarte bun!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Minunat! Se retine!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Delicios.........

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Arata grozav!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Cam complicat, dar gustos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Foarte, foarte gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru pudding
  • •175 gr unt sau margarina Rama. moale
  • •4 mere
  • curtate de coaja si cotor
  • apoi taiate cubulete
  • •130 gr zahar
  • •50 gr nuci
  • prajite si tocate mare
  • •3 oua
  • •150 gr faina
  • •1 praf de sare
  • •½ lingurita praf de copt
  • Pentru sos caramel
  • •175 gr zahar
  • •100 gr unt sau margarina Rama
  • topit(a)
  • •200 gr smantana

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dachman Laura

Sorbet parfumat de capsuni

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga apoi treptat zaharul pudra si zaharul vanilat,

10 voturi    9 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Princess Cake

Pentru blat se incinge cuptorul la 180° Intr-un vas se amesteca faina cu Nesquik,praf de copt

12 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Prajiturele pentru copii

1.Se incalzeste cuptorul la 180°C.Se tapeteaza o tava de 12 briose cu cupe de hartie pentru copt. 2.Se

18 voturi    12 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

delicios !



Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Pentru ca azi sunt Sanzienele, am pregatit aceasta reteta. In copilarie, ne racoream cu acest desert in zilele calde de vara, iar azi

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Briose pentru printese

Briose pentru printese

Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul pana se spumeaza si se formeaza o crema.Apoi se adauga uleiul treptat ca la maioneza pana se

1 vot    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse