autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Pudding cu mere si sos caramel

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 august 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1. Topeste 25 gr unt/margarina intr-o tigaie mare, adauga cubuletele de mere si gateste-le pana s-au inmuiat putin si au devenit aurii.Adauga 1 lingura zahar si continua sa gatesti aprox. 2 minute pana cand se caramelizeaza merele.Lasa amestecul sa se raceasca, apoi inglobeaza nucile.


2. Pentru sos, caramelizeaza zaharul, apoi adauga untul/margarina Rama topit(a) si smantana si amesteca bine.Lasa sosul sa mai fiarba 2 minute apoi pune-l deoparte.


3. Torna amestecul cu mere intr-un vas cu capacitatea de 1.5 LToarna deasupra o treime din sosul caramel, apoi pune totul deoparte.


4. Intr-un vas, bate untul/margarina si zaharul ramas pana ce devine cremos. Adauga ouale,cate unul pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.Amesteca faina cu sarea si praful de copt, apoi inglobeaz-o in amestecul cu unt. amestecul obtinut peste merele din vas si niveleaza suprafata acestuia.Acopera vasul cu o foaie de copt, apoi cu una de aluminiu si lega-le bine cu o ata mai groasa, apoi taie excesul de foaie de copt si aluminiu.Aseaza vasul intr-o cratita mare si toarna in cratita apa fiarta pana ce ajunge la jumatatea vasului.Acopera cratita cu un capac si pune-o pe foc mic.Lasa puddingul sa fiarba timp de 1h 30 minute, adaugand apa daca mai este nevoie.


5. Lasa puddingul sa stea 2 minute inainte de a-l intoarce pe o farfurie si serveste-l cu restul de sos caramel.


:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    delicios !

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

    Trebuie sa fie delicios!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Delicios, foarte bun!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Minunat! Se retine!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Delicios.........

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Arata grozav!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Cam complicat, dar gustos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Foarte, foarte gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru pudding
  • •175 gr unt sau margarina Rama. moale
  • •4 mere
  • curtate de coaja si cotor
  • apoi taiate cubulete
  • •130 gr zahar
  • •50 gr nuci
  • prajite si tocate mare
  • •3 oua
  • •150 gr faina
  • •1 praf de sare
  • •½ lingurita praf de copt
  • Pentru sos caramel
  • •175 gr zahar
  • •100 gr unt sau margarina Rama
  • topit(a)
  • •200 gr smantana

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dachman Laura

Cuiburi cu oua de Pasti

1. Se incinge cuptorul la 200⁰C.Se unge cu grasime o tava de 12 briose. 2. Se imparte fideaua

5 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Pui umplut cu midii si sos de lamaie

Incinge cuptorul la 200˚C. Pieptii de pui se bat cu ciocanul (puiul se pune intre doua folii alimentare)

8 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Braduti

Incinge cuptorul la 190˚C. Pentru briose, amesteca intr-un vas faina cu praful de copt si un praf

11 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

delicios !

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Mousse beat, de ciocolata

Mousse beat, de ciocolata

Separam galbenusurile de albusuri. Batem galbenusurile intr-un bol cu 50 ml de vin, sarea si ardeiul iute. Bine de tot pana fac un

1 vot    3 comentarii
20 min
Budinci
Spuma de capsuni cu iaurt

Spuma de capsuni cu iaurt

Curatam si spalam capsunile. Pastram 3-4 capsunele mici si mai frumusele. Iaurtul rece il batem usor cu un pic de zahar sau putem

2 voturi    0 comentarii
10 min
Spume si creme dulci