autor:

valentina ionita

» » , Aperitive cu carne, Salate cu carne

PUI CU SMANTANA SI HREAN

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2009

Ingrediente
1 pui intreg sau pulpe,piept, 1/2 kg zarzavat de supa (ceapa, morcov, telina, albitura,ardei), 1 - 2 linguri de hrean ras, 1/2 l smantana groasa, 1 lingurita cu mustar, 1 lingurita rasa cu zahar, 2 galbenusuri fierte, patrunjel verde, lamaie, sare, condimente(piper,cimbru,busuioc,menta)

Dificultate: Medie Timp: 1h

60 voturi

Mod de preparare

Puiul spalat, uscat se fierbe in apa cu zarzavatul si se lasa in supa pana se raceste.Apoi se curata carnea de pe oase si se taie cubulete.


Separat se prepara sosul din smantana,hrean, mustar, sare, de lamaie(dupa gust) si o lingurita rasa cu zahar,dupa care se amesteca cu carnea.


Se aseaza frumos in salatiera pe un pat de salata verde sau individual in cupe de inghetata sau cupe de sampanie.


Se presara patrunjel verde foarte fin tocat sau galbenusurile de ou date prin razatoare direct peste salata.


Se mai orneaza cu masline ,ardei,gogosari si castraveti proaspeti sau acri.


Se serveste rece.


Pofta buna!

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

    Foarte buna !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

    Multumesc...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Bun,bun,bun............

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Felicitari pentru reteta !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Multumesc ...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Mmmm ce bunaa.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

      Imi place reteta.Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Multumesc mult...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Yammi-yammi...o bunatate !!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Un deliciu

    • silviana maftei

      silviana maftei (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Super reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

60 voturi

Ingrediente

  • 1 pui intreg sau pulpe,piept
  • 1/2 kg zarzavat de supa (ceapa
  • morcov
  • telina
  • albitura,ardei)
  • 1 - 2 linguri de hrean ras
  • 1/2 l smantana groasa
  • 1 lingurita cu mustar
  • 1 lingurita rasa cu zahar
  • 2 galbenusuri fierte
  • patrunjel verde
  • lamaie
  • sare
  • condimente(piper,cimbru,busuioc,menta)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...



Adauga reteta
Retete
din Salate cu carne
Salata de boeuf Bujor

Salata de boeuf Bujor

Punem carnea la fiert intr-o oala incapatoare cu apa. Dupa aprox 20 de minute, cand va face spuma, o luam si putem adauga morcovii. Dupa

1 vot    0 comentarii
4h
Salate cu carne
Salata de boeuf pascala

Salata de boeuf pascala

Punem carnea la fiert intr-o oala incapatoare cu apa. Dupa aprox 20 de minute, cand va face spuma, o luam si putem adauga morcovii. Dupa

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti