autor:

valentina ionita

» » , Aperitive cu carne, Salate cu carne

PUI CU SMANTANA SI HREAN

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Puiul spalat, uscat se fierbe in apa cu zarzavatul si se lasa in supa pana se raceste.Apoi se curata carnea de pe oase si se taie cubulete.


Separat se prepara sosul din smantana,hrean, mustar, sare, de lamaie(dupa gust) si o lingurita rasa cu zahar,dupa care se amesteca cu carnea.


Se aseaza frumos in salatiera pe un pat de salata verde sau individual in cupe de inghetata sau cupe de sampanie.


Se presara patrunjel verde foarte fin tocat sau galbenusurile de ou date prin razatoare direct peste salata.


Se mai orneaza cu masline ,ardei,gogosari si castraveti proaspeti sau acri.


Se serveste rece.


Pofta buna!

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

    Foarte buna !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

    Multumesc...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Bun,bun,bun............

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Felicitari pentru reteta !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Multumesc ...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Mmmm ce bunaa.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

      Imi place reteta.Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Multumesc mult...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Yammi-yammi...o bunatate !!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Un deliciu

    • silviana maftei

      silviana maftei (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Super reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

60 voturi

Ingrediente

  • 1 pui intreg sau pulpe,piept
  • 1/2 kg zarzavat de supa (ceapa
  • morcov
  • telina
  • albitura,ardei)
  • 1 - 2 linguri de hrean ras
  • 1/2 l smantana groasa
  • 1 lingurita cu mustar
  • 1 lingurita rasa cu zahar
  • 2 galbenusuri fierte
  • patrunjel verde
  • lamaie
  • sare
  • condimente(piper,cimbru,busuioc,menta)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

5 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

37 voturi    44 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Salate cu carne
Salata de pui cu telina

Salata de pui cu telina

Fierbem pieptul de pui. Il tocam marunt. Tocam si castraveciorii. Telina o dam pe razatoarea cu gauri mici. Apoi amestecam

0 voturi    1 comentariu
1h
Salate cu carne
Fasii de piept de pui cu mazare, morcovi si zucchini

Fasii de piept de pui cu mazare, morcovi si zucchini

Taiati ceapa solzisori si trageti-o la tigaie cu un fir de ulei. Curatati morcovii si taiati-i julien. Taiati si zucchina julien. Trageti-le

1 vot    0 comentarii
30 min
Salate cu carne