autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Salate

PUI CU SMANTANA SI HREAN

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2009

Ingrediente
1 pui intreg sau pulpe,piept, 1/2 kg zarzavat de supa (ceapa, morcov, telina, albitura,ardei), 1 - 2 linguri de hrean ras, 1/2 l smantana groasa, 1 lingurita cu mustar, 1 lingurita rasa cu zahar, 2 galbenusuri fierte, patrunjel verde, lamaie, sare, condimente(piper,cimbru,busuioc,menta)

Dificultate: Medie Timp: 1h

60 voturi

Mod de preparare

Puiul spalat, uscat se fierbe in apa cu zarzavatul si se lasa in supa pana se raceste.Apoi se curata carnea de pe oase si se taie cubulete.


Separat se prepara sosul din smantana,hrean, mustar, sare, de lamaie(dupa gust) si o lingurita rasa cu zahar,dupa care se amesteca cu carnea.


Se aseaza frumos in salatiera pe un pat de salata verde sau individual in cupe de inghetata sau cupe de sampanie.


Se presara patrunjel verde foarte fin tocat sau galbenusurile de ou date prin razatoare direct peste salata.


Se mai orneaza cu masline ,ardei,gogosari si castraveti proaspeti sau acri.


Se serveste rece.


Pofta buna!

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

    Foarte buna !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

    Multumesc...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Bun,bun,bun............

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Felicitari pentru reteta !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Multumesc ...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Mmmm ce bunaa.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

      Imi place reteta.Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Multumesc mult...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Yammi-yammi...o bunatate !!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Un deliciu

    • silviana maftei

      silviana maftei (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Super reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

60 voturi

Ingrediente

  • 1 pui intreg sau pulpe,piept
  • 1/2 kg zarzavat de supa (ceapa
  • morcov
  • telina
  • albitura,ardei)
  • 1 - 2 linguri de hrean ras
  • 1/2 l smantana groasa
  • 1 lingurita cu mustar
  • 1 lingurita rasa cu zahar
  • 2 galbenusuri fierte
  • patrunjel verde
  • lamaie
  • sare
  • condimente(piper,cimbru,busuioc,menta)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...



Adauga reteta
Retete
din Salate cu carne
Salata de pui cu ananas si crutoane

Salata de pui cu ananas si crutoane

Se curata ananasul de coaja si se indeparteaza miezul dupa care se taie in rondele si apoi in cubulete mici. Se curata maslinele de

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata de boeuf Bujor

Salata de boeuf Bujor

Punem carnea la fiert intr-o oala incapatoare cu apa. Dupa aprox 20 de minute, cand va face spuma, o luam si putem adauga morcovii. Dupa

2 voturi    0 comentarii
4h
Salate