autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Rosii conservate la borcan

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se aleg rosii coapte, dar nu stricate.


Se spala, se introduc o clipa cu ajutorul unei site in apa clocotita, se cojesc de pielite, se taie in patru si se indeparteaza semintele.


Se pun intr-un castron adaugand la 1 kg. de rosii 2 gr. de salicil, si sare dupa gust. (Se fac sarate ca pentru mancare, nu mai mult).


Se amesteca usor cu mana, sau cu o lingura, si se aseaza in borcane mici, fara zeama ce-au lasat.


Se leaga cu hartie pergament sau cu celofan, si se pastreaza la rece.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

16 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. rosii coapte
  • 2 gr. salicil
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

6 voturi    0 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

169 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

215 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de hribi

Zacusca de hribi

Hribii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Se scurg bine si se maruntesc in robotul de bucatarie sau masina de tocat. Ceapa

1 vot    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Dulceata de dovlecei

Dulceata de dovlecei

Este o dulceata cu care o sa va surprindeti prietenii !!! Garantat !!! Aveti nevoie de unu sau doi dovlecei batrani. Nu incercati

225 voturi    26 comentarii
2h
Conserve si muraturi