autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Rosii conservate la borcan

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se aleg rosii coapte, dar nu stricate.


Se spala, se introduc o clipa cu ajutorul unei site in apa clocotita, se cojesc de pielite, se taie in patru si se indeparteaza semintele.


Se pun intr-un castron adaugand la 1 kg. de rosii 2 gr. de salicil, si sare dupa gust. (Se fac sarate ca pentru mancare, nu mai mult).


Se amesteca usor cu mana, sau cu o lingura, si se aseaza in borcane mici, fara zeama ce-au lasat.


Se leaga cu hartie pergament sau cu celofan, si se pastreaza la rece.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

16 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. rosii coapte
  • 2 gr. salicil
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

11 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

169 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Salata cu ghebe

Salata cu ghebe

Spalam bine borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos, pe un prosop curat (mie mi-au iesit 4 borcane de 800 gr). Curatam

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari si conopida in otet

Gogosari si conopida in otet

Baitul se pune la fiert. Conopida se desface buchetele si se pune o jumatate de ora in apa cu sare. Gogosarii se curata si se taie

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi