autor:

Fara foto

» » Sosuri

sos de rosii

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2008

Ingrediente
1/2 kg rosii, 50 g unt, 1/2 lingura faina, 1/2 lingurita zahar, sare, piper, smantana

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Rosiile spalate si taiate in doua se fierb acoperite cu 1/2 ceasca de apa.


Se trec prin sita si se zdrobesc bine, scotand toata pulpa.


Se topeste untul. adauga faina, se amesteca fara sa se rumeneasca.


Se toarna zeama de rosii, sarea, piperul, zaharul si se amesteca bine, sa nu se faca cocoloase.


Se dau cateva clocote. Acest sos se poate indulci sau acri dupa gust.


Se mai poate adauga 100 g smantana amestecata in sosul fierbinte, fara a mai lasa sa fiarba sosul.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg rosii
  • 50 g unt
  • 1/2 lingura faina
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • smantana

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de antoanela

Prajitura lapte de pasare

Migdalele se oparesc , se curata de coaja si se toaca. Batonul de vanilie se toarna marunt si se

0 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse

Friptura de vita marinata

Carnea se curata de pielite, se spala si se taie in felii de circa 2 cm grosime. Se amesteca intr-un

3 voturi    3 comentarii
3h 20 min
Fripturi

Salata de ciuperci

Se curata ciupercile, se spala bine si se toaca marunt.Se adauga sosul Knorr Salad Dressing Cu Ardei

3 voturi    2 comentarii
10 min
Salate


Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Sos Tzatziki

Sos Tzatziki

Castravetele se spala, se curata de coaja,dar si de samburi si se taie cubulete mici. Punem putina sare si lasam sa lase zeama, dupa

3 voturi    0 comentarii
30 min
Sosuri
Sos de rosii pentru spaghetti sau pizza

Sos de rosii pentru spaghetti sau pizza

Intr-o tigaie adinca se incalzeste uleiul de masline se adauca ceapa si se prajeste putin pina devine sticloasa se adauga usturoiul,si

5 voturi    0 comentarii
50 min
Sosuri