Reteta de sos caramel. Cum faci acasa reteta de sos caramel.
Intr-o tigaie cu fundul gros punem zaharul si-l lasam sa se topeasca la foc mic. Cand s-a caramelizat, adaugam cu atentie smantana pentru frisca si amestecam pentru omogenizare. Adaugam apoi untul si-l incorporam si pe el, apoi sarea. Nu evitati sarea pentru ca va da mai multa savoare sosului caramel, va intensifica si mai mult aroma.
Caramelul este gata si-l puteti transfera intr-un borcan cu capac. Cand s-a racit, il puteti pastra la frigider chiar si doua saptamani.
Poate fi folosit ca topping-uri pentru inghetate, clatite sau alte deserturi. Dar poate fi folosit si ca baza pentru diverse creme sau insertii pentru delicioase torturi.
Sa va fie de folos!
Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul.
Tort cu ciocolata si caiseSe mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.
Prajitura usoara cu caise si zmeura
Comentarii
Adaugă comentariu