Sos caramel

Reteta de sos caramel. Cum faci acasa reteta de sos caramel.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Sos caramel

Ingrediente

  • 300 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 70 g unt
  • un praf de sare

Mod de preparare

Intr-o tigaie cu fundul gros punem zaharul si-l lasam sa se topeasca la foc mic. Cand s-a caramelizat, adaugam cu atentie smantana pentru frisca si amestecam pentru omogenizare. Adaugam apoi untul si-l incorporam si pe el, apoi sarea. Nu evitati sarea pentru ca va da mai multa savoare sosului caramel, va intensifica si mai mult aroma.

Caramelul este gata si-l puteti transfera intr-un borcan cu capac. Cand s-a racit, il puteti pastra la frigider chiar si doua saptamani.

Poate fi folosit ca topping-uri pentru inghetate, clatite sau alte deserturi. Dar poate fi folosit si ca baza pentru diverse creme sau insertii pentru delicioase torturi.

Sa va fie de folos!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura