autor:

Fara foto

» » Sosuri

Sos tartar

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2005

Ingrediente
2 gălbenuşuri fierte tari, o linguriţă de muştar, 100 ml untdelemn, o linguriţă oţet sau zeamă de lămâie,o lingură arpagic tocat, un castravete mic în oţet, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

107 voturi

Mod de preparare

Se zdrobesc ouale cu furculita, se incorporeaza mustarul si se toarna untdelemnul putin cate putin, amestecand continuu cu o lingura de lemn.


Se adauga otetul, sarea si piperul, iar la sfarsit verdeata si castraveciorul, taiate fin.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bogdan Anton , 04 septembrie 2013

    Unde sunt condimentele?

  • paviasi

    paviasi (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    reteta mai completa este :Maioneza cu:castraveti in otet,capere,ceapa sau arpagic,patrunjel,oua fierte,masline verzi,hrean,mustar dijon.Uneori se mai adauga otet pentru a mai accentua gustul picant.Se serveste la peste si fructe de mare.In curand voi face o clasificare a sosurilor pe blogul meu.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

107 voturi

Ingrediente

  • 2 gălbenuşuri fierte tari
  • o linguriţă de muştar
  • 100 ml untdelemn
  • o linguriţă oţet sau zeamă de lămâie,o lingură arpagic tocat
  • un castravete mic în oţet
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

236 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
paviasi

paviasi (Chef de cuisine)

reteta mai completa este :Maioneza cu:castraveti in otet,capere,ceapa sau arpagic,patrunjel,oua fierte,masline verzi,hrean,mustar dijon.Uneori se mai adauga otet pentru a mai accentua gustul picant.Se serveste la peste si fructe de mare.In curand voi face o clasificare a sosurilor pe blogul meu.



Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Sos de spanac

Sos de spanac

Spanacul se spala si se opareste in apa clocotita,iar apoi se pune intr-o strecuratoare. Cand s-a mai racit, fie il tocati la mana,

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sos de rosii Provencale

Sos de rosii Provencale

Am tot vrut sa fac niste penne cu sos provencal, dar nu aveam in casa asa ca, m-am pus sa fac chiar eu, unul, mult mai gustos si mai

1 vot    0 comentarii
45 min
Sosuri