autor:

Fara foto

» » Sosuri

Sos tartar

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2005

Ingrediente
2 gălbenuşuri fierte tari, o linguriţă de muştar, 100 ml untdelemn, o linguriţă oţet sau zeamă de lămâie,o lingură arpagic tocat, un castravete mic în oţet, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

107 voturi

Mod de preparare

Se zdrobesc ouale cu furculita, se incorporeaza mustarul si se toarna untdelemnul putin cate putin, amestecand continuu cu o lingura de lemn.


Se adauga otetul, sarea si piperul, iar la sfarsit verdeata si castraveciorul, taiate fin.
Se zdrobesc ouale cu furculita, se incorporeaza mustarul si se toarna untdelemnul putin cate putin, amestecand continuu cu o lingura de lemn.

<
Retete
Alte retete din Sosuri

sos tartar

Se pregateste din 1 galbenus fiert si unul crud, sare, piper, mustar, otet (se face ca o maioneza),

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Sosuri

Somon si creveti la gratar cu sos tartar

Treceti amestecul pentru marinata prin blender, apoi aruncati pestele in marinata, plus ceapa verde

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Sosuri

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bogdan Anton , 04 septembrie 2013

    Unde sunt condimentele?

  • paviasi

    paviasi (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    reteta mai completa este :Maioneza cu:castraveti in otet,capere,ceapa sau arpagic,patrunjel,oua fierte,masline verzi,hrean,mustar dijon.Uneori se mai adauga otet pentru a mai accentua gustul picant.Se serveste la peste si fructe de mare.In curand voi face o clasificare a sosurilor pe blogul meu.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

107 voturi

Ingrediente

  • 2 gălbenuşuri fierte tari
  • o linguriţă de muştar
  • 100 ml untdelemn
  • o linguriţă oţet sau zeamă de lămâie,o lingură arpagic tocat
  • un castravete mic în oţet
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

237 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
paviasi

paviasi (Chef de cuisine)

reteta mai completa este :Maioneza cu:castraveti in otet,capere,ceapa sau arpagic,patrunjel,oua fierte,masline verzi,hrean,mustar dijon.Uneori se mai adauga otet pentru a mai accentua gustul picant.Se serveste la peste si fructe de mare.In curand voi face o clasificare a sosurilor pe blogul meu.

Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Carne de pui cu smantana

Carne de pui cu smantana

-Se curata ceapa,se toaca si se undeste,se adauga peste ea morcovul ras, pastarnacul tocat marunut si se undesc pret de cateva minute,cat

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftelute in sos de legume

Chiftelute in sos de legume

Îţi plac chiftelele făcute în casă? Încearcă şi această reţetă simplă de chiftele cu sos de legume Dam dovlecel

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne