autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Suc de rosii pentru iarna

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 august 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Este greu de aproximat cantitatea de rosii, pentru ca aceasta difera de tipul de rosii pe care-l folositi, unele sunt mai zemoase, altele mai carnoase, s.a.m.d.


Rosiile se spala, li se scot cozile si se taie in bucati.


Se dau prin masina de stors rosii sau la storcatorul de fructe si se pun la fiert. Pentru a scurta timpul de fierbere punem la fiert inca de la primul vas pe care-l obtinem de la stors si adaugam treptat. Lasam sa fiarba la foc iute pana ce se obtine o pasta omogena, asemeni smantanii. Adaugam o lingura de sare la 1 litru de suc de rosii obtinut. In acest timp punem la copt (in cuptor sau pe aragaz) sticlele in care vom pastra sucul. Cand este gata punem sucul fierbinte in sticlele fierbinti, punem capacele si acoperim toate sticlele cu cat mai multe textile. Lasam asa l asterilizat timp de 24 de ore.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    Rosiile bine coapte se spala se taie feliute si se pun la fiert intr-un castron mare.Se invarte cu lingura de lemn ca sa nu se prinda de fund. Cind s-au zdrobit si sunt fierte rosiile le dam prin masina de stors rosii avind grija ca sunt fierbinti. Sucul obtinut se pune din nou la fiert si se fierbe pina se mai ingroasa putin. Eu nu mai adaug nici sare nici ulei sau alti conservanti... Bulionul rexultat il bagam in sticle , inchidem bine sticla cu dopul prin insurubare si punem sticlele intr-o cutie captusita cu paturi. Acoperim si deasupra cu patura si lasam sticlele in acest pat cald pina se racesc. Apoi se pun in camara , iar cind veti gusta bulionul veti simti gustul placut al rosiei proaspete...

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    chelaru ariana maria , 01 septembrie 2013

    a fost super mi-a placut

  • Vera Popa

    Vera Popa (Bucatar) , 27 august 2013

    Eu sunt de principiul ca nimic nu se arunca, mai ales ca am cultivat eu insami rosiile, fara a folosi niciun fel de produse chimice. Aleg rosiile mari, carnoase, sanatoase, le spal in apa rece, le tai bucati, le dau prin robotul de bucatarie si apoi le pun la fiert. La final adaug sare si busuioc, pun sosul in sticle cat e foarte fierbinte si cu asta am terminat.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 25 august 2013

    Nu-i rau reteta, imi place.

    • Fara foto

      Tudose Silvia , 21 august 2013

      iiiiiiiiii miami miami.

    • Fara foto

      Olivia Moldovan , 20 august 2013

      Am gustat sucul de rosii....facut de tine.Am dat un pahar si la vecinul REMUS.Ai fost foate apreciata.Succes in continuare.

    • Fara foto

      Eugenia Horgos , 20 august 2013

      imi place cam asa fac si eu.

    • Fara foto

      Olivia Moldovan , 20 august 2013

      D-voasra cum faceti sucul de rosii de gradina.Va ajuta cineva?

    • Fara foto

      Alexandru Nadia , 19 august 2013

      excelenta reteta.multumesc!

    • Fara foto

      Iudifta Blaga , 16 august 2013

      bulionde rosii de acasa.

    • Fara foto

      ion (Bucatar) , 13 iunie 2012

      Buna eu am facut altfel. Am dat rosiile prin robot, iar sucul obtinut l-am pus in borcanele si sticle cu dop sau capac bine infiletate (sa nu fie de plastic) dupa care am pus intr-o oala cu apa deasupra sticlelor sau borcanelor. Cand a inceput sa fiarba le-am lasat 2-4 minunte dupa care am oprit focul lasand sa se raceasca. Cand am putut baga mana sa scot borcanele le-am sters si le-am pus bine in camara. O sa va mirati ca nu am pus sare sau mirodeni (se pierde gustul rosiilor). Incercati si cu rosii intregi bine coapte pe care le curatati de coaja, le taiati pe jumate sau in trei depinde cat de mari sunt si se procedati la fel. Sper sa va placa reteta. O zi buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      O bunatate...

    • Fara foto

      Constantin , 30 august 2009

      Sticlele prin incalzire la cuptor se si sterilizeaza. Uleiul are rolul de protectie; el se va urca la suprafata sucului. Buna ideea cu telina. Intentionez ca anul asta sa mai adaug morcov fiert in abur si apoi pasat. Am sa fac o sarja si cu ceapa fiarta si pasata. Nu as crede ca sucul trebuie fiert pana devine ca smantana. E mult prea gros si se pierd mult din proprietatile rosiilor.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      "Sticlele se coc" sau se sterlizeaza?

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      La sucul de rosii adaug si cateva mirodenii:piper,foi de dafin,oregano si cativa catei de usturoi pe care ii scot la sfarsitu.Astfel sucul va capata aroma si poate fi folosit si pe post de ketchup.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Şi eu fac suc de roşii...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Sucul meu de rosii(bulion)

    • Fara foto

      andrei , 01 august 2009

      Ati spus ca in compozitia retetei intra si ulei. Unde si cand se foloseste?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Interesanta prezentare!!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

      Eu sucul de rosii il fac in mai multe zile,si nici unul nu seamana cu celalalt.Unul il fac simplu ,in unul pun ienibahar,in altul telina,altul il fac mai picant,... Toate sunt foarte bune si de folos in bucatarie.Felicitari bucatereselor!

    • Fara foto

      C. Marcela (Bucatar) , 17 iunie 2009

      Pentru a obtine un suc de rosii bun si pentru baut, eu adaug la fierbere sare, zahar, putin piper si ardei gras si frunze de telina (cu tulpina cu tot)pe care le scot la sfarsit. E delicios!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

108 voturi

Ingrediente

  • Rosii foarte bine coapte
  • sare
  • ulei (in functie de cantitatea obtinuta).

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mihaela76

Ficatei rosii

Ficateii se spala, se scurg si se pun la prajit la foc mic. Se intorc pe partea cealalta si in mijlocul

4 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Budinca de orez cu ficat

Oul se bate bine impreuna cu sarea. Orezul fiert se adauga in ou si se amesteca bine. Se unge un

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Omleta cu cremvusti

Cremvustii se taie cuburi si se pun la prajit in ulei, acoperiti. Se intorc pe partea cealalta si

1 vot    6 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza

chelaru ariana maria

a fost super mi-a placut

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Vinete murate

Vinete murate

Ardeii se taie feliute. Usturoiul se curata si se pregateste un mujdei din usturoi, sare, otet si apa. Vinetele se taie cubulete

0 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Salata bulgareasca

Salata bulgareasca

Toate legumele se spala, se curata si se cantaresc, iar in final trebuie sa cantareasca kilogramele de mai sus. Apoi, gogosarul se

2 voturi    8 comentarii
3h
Conserve si muraturi