autor:

veronica

» » Conserve si muraturi

ZACUSCA DE VINETE(IARNA)

Autor: veronica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: veronica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Ingrediente
2 kg vinete coapte si decojite, scurse de zeama si tocate, 1.5 kg ardei kapia copti, curatati de coaja si sanburi si tocati ca pentru salata boeuf, 1 litru suc de rosii facut in casa, 3 cepe medii-mari (daca sunt mai mari iese mai dulceaga zacusca), ulei - cat sa acopere fundul de oala si ceva din cepele tocate marunt (daca pui mai mult se ridica la suprafata si da senzatia de zacusca grasa), sare, piper - dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 2h

15 voturi

Mod de preparare

Se pune ceapa la calit la foc mic, cand devine transparenta se adauga vinetele si capiatii si se calesc usor si acestia cateva minute, se adauga sucul de rosii, sarea si piperul (daca-ti place mai condimentata) si se amesteca din cand in cand in ea sa nu se prinda pe fund... este gata cand ceapa s-a facut si nu mai este crocanta.


Se toarna in borcane (bine spalate si oparite cu un jet de apa fierbine si scurse pe un prosop curat) cat este abia luata de pe foc; se acopera cu o folie-doua de celofan si se pune capacul; se lasa la racit invelita in prosoape/paturici sa se raceasca mai incet pana a doua zi cand se poate pune in camara.
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Zacusca cu vinete

Coacem ardei,gogosari ,capia si vinetele.Le curatim de coaja si ii dam prin masina de tocat.Curatim

16 voturi    10 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zacusca picanta cu vinete

Coaceti vinetele si ardeii grasi si iuti in cuptor sau pe plita Acoperiti apoi ardeii cu o folie

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    Bun,bun,bun...

Dificultate

Medie

Timp

2h

15 voturi

Ingrediente

  • 2 kg vinete coapte si decojite
  • scurse de zeama si tocate
  • 1.5 kg ardei kapia copti
  • curatati de coaja si sanburi si tocati ca pentru salata boeuf
  • 1 litru suc de rosii facut in casa
  • 3 cepe medii-mari (daca sunt mai mari iese mai dulceaga zacusca)
  • ulei - cat sa acopere fundul de oala si ceva din cepele tocate marunt (daca pui mai mult se ridica la suprafata si da senzatia de zacusca grasa)
  • sare
  • piper - dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de veronica

SNITELE DE PIEPT DE PUI DELICATE

Pieptul de pui se taie fasii ,se condimenteaza se amesteca cu iaurtul si se lasa la frigider 1 ora.Se

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Aperitive

SALATA DE VINETE CU ROSII COAPTE

Se coc vinetele ,rosiile,ciapa si ardelul iute,se curata de coaja, se pune toate legumele si ustutoiul

3 voturi    2 comentarii
45 min
Aperitive

SALATA DE PASTAI VERZI

Se fierb pastaile 50 minute, dupa racire se da in blender si pastaile si usturoiul, se face o pasta,se

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,bun...



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata naturala din flori de mac

Dulceata naturala din flori de mac

Petalele de mac le scuturam de stamine si le punem intr-un bol incapator. adaugam zeama de lamaie peste ele si le framantam bine , astfel

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni cu banane

Gem de capsuni cu banane

Bananele se înțeleg bine cu parfumul capsunilor, nu încurcă deloc gustul ba chiar se completează bine asa ca, chiar va rog sa încercați

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi