autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Zacusca pentru iarna

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga.


Se inlatura cotoarele si toate semintele de la ardei si gogosari si se taie ca taiteii. Vinetele se toaca. Ceapa taiata pestisori, se pune la prajit cu uleiul pina incepe sa se moaie.


Se adauga vinetele tocate, gogosarii si ardeii taiati, precum si zeama de la cele 4 kg de rosii fierte si strecurate.


Se sareaza.


Se lasa sa se prajeasca amestecind continuu cu lingura pina scade tot bulionul.


Se umplu borcanele (numai trei sferturi), se acopera cu celofan dublu, se leaga si se fierb in baie de apa 25 minute din clipa cind incepe sa clocoteasca apa.


Se lasa sa se raceasca borcanele in apa in care au fiert, apoi se asaza la loc uscat si racoros.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    felicia (Maestru bucatar):

    am facut ieri si mi-a iesit foarte buna, sunt foarte incantata. bravo si felicitari :-*

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Oxana Cretu , 10 februarie 2014

    vrem si noi

  • Fara foto

    Snijec Cely , 06 octombrie 2013

    Ma intreb de unde o fi copiata reteta, caci imaginea e de la zacusca mea ,,zacusca de toamna'',postata pe GUSTOS.RO

  • Fara foto

    Snijec Cely , 05 octombrie 2013

    Apetisanta zacusca, reteta e tentanta, dar imaginea e a mea de la reteta ZACUSCA DE TOAMNA. mULTUMESC PENTRU CA MI-AI APRECIAT IMAGINEA, DAR TE ROG POZEAZA OPERA PERSONALA.

    • Fara foto

      Veronica Cimpoi , 31 august 2013

      imi place reteta ta ovidiu

    • Fara foto

      Neagu Ovidiu , 30 august 2013

      Voi încerca chiar azi...de reuseseste si ne place, o voi trimite si prietenilor! Multumesc.

    • Fara foto

      Rodica Rusu , 29 august 2013

      se pun si boabe de piper, ienibahar si frunze de dafin. :)

    • Fara foto

      Farkas Lucretia , 28 august 2013

      minunata

    • Fara foto

      Silvana Dangesti , 05 august 2013

      SUPER BUNA INCERCATI SI VOI.

    • Fara foto

      Gabita Mandroc , 26 iulie 2013

      IMI PLACE

    • Fara foto

      Cristian Ionut , 07 iulie 2013

      buna, merita incercat

    • Fara foto

      felicia (Maestru bucatar) , 04 octombrie 2010

      foarte buna bravo :-*

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

      Imi place !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      MMM CE BUNATATE!!

    • Fara foto

      cristina , 22 august 2009

      Cate borcane ies?

    • Fara foto

      iuliana , 03 octombrie 2008

      Reteta este extraordinara!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

169 voturi

Ingrediente

  • 10 vinete mari
  • 10 gogosari
  • 15 ardei grasi
  • 4 kg rosii
  • 1 kg ceapa
  • ½ l ulei
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

11 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Gogosari feliati in otet

Se spala si se feliaza gogosarii. Se pune toata cantitatea de gogosari intr-un vas mai mare. Se

86 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Oxana Cretu

vrem si noi

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Salata cu ghebe

Salata cu ghebe

Spalam bine borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos, pe un prosop curat (mie mi-au iesit 4 borcane de 800 gr). Curatam

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari si conopida in otet

Gogosari si conopida in otet

Baitul se pune la fiert. Conopida se desface buchetele si se pune o jumatate de ora in apa cu sare. Gogosarii se curata si se taie

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi