5 idei de deserturi cu... legume!

Beneficiile legumelor sunt binecunoscute de toata lumea, insa, uneori nu este chiar atat de usor sa tinem cont de aceste sfaturi date de specialisti. Fructele si legumele sunt singurele surse naturale de vitamina C, aceasta fiind un factor important in mentinerea echilibrului sistemului imunitar si combaterea starilor de oboseala. Dar sa incluzi legumele in alimentatia ta nu inseamna neaparat sa le consumi crude sau sa ca salata. Cu putina imaginatie, putem folosi legumele chiar si pentru deserturi delicioase. Iata cateva idei:  

5 idei de deserturi cu... legume!

Chec cu dovlecel si ciocolata

Combinatia de dovlecel si ciocolata este una deosebita; ciocolata potenteaza gustul dulceag al dovlecelului si ii da o arom aparte.

Paine aromata cu dovleac si branza

Pe langa combinatia de culori absolut dementiala, si gustul este unul special.

Prajitura cu morcovi

Aceasta prajitura este foarte aromata si tare, tare delicioasa, trebuie incercata!

Dulceata din gogonele

Aceasta dulceata are un gust asemanator cu cea de nuci verzi, fiind foarte fina si delicioasa.

Strudel de dovleac

O reteta foarte simpla si la indemana oricui, oricand aveti un dovleac la indemana.

Sursa foto: www.flickr.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise