autor:

autor

» » Supe de legume

Ajo blanco (Gazpacho alb)

   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
200 gr. simburi de migdale crude, 150-200 gr. piine (de cu o zi inainte), 2 catei de usturoi mari, 1 paharel ulei de masline, 1 lingurita otet de vin alb, 1 l apa rece, sare, patrunjel (pentru ornat), crutoane de piine prajita, struguri albi fara coaja, stafide, mere verzi taiate bucati sau pepene galben taiat cubulete

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Migdalele se pun in apa clocotita 2 minute, se scot si apoi se curata de coaja. Piinea de tara (piine normala, nu bagheta) se tine in apa rece la inmuiat citeva minute.
Se pun in mixer: miezul de piine un pic scurs de apa, cateii de usturoi curatati, migdalele curatate, uleiul de masline, sarea si otetul si se ameseca bine de tot. Daca nu se trec prin mixer, se zdrobesc cateii de usturoi si migdalele cu zdrobitorul de lemn si se amesteca incet cu uleiul, piinea, sarea si otetul. Compozitia rezultata trebuie sa fie ca o maioneza de groasa. Se adauga apoi incet-incet apa rece (pina la consistenta unei supe-creme) si se da la rece pina se serveste.
Se serveste rece cu patrunjel tocat si crutoane de piine prajita. Se acompaniaza neaparat de unul din fructele urmatoare: struguri albi curatati de coaja si seminte, stafide, pepene galben taiat cubulete sau mere verzi taiate cubulete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ajo blanco (Gazpacho alb)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Crema de naut

Crema de naut

Asta este rețeta originală pentru crema de naut. Există multe variante în care poate fi

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Supe de legume
Ciorba de pui de casa

Ciorba de pui de casa

Pui intr-o oala apa rece, in jur de 2 litri si apoi pui bucatile de carne de pui. Lasi sa fiarba

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 200 gr. simburi de migdale crude
  • 150-200 gr. piine (de cu o zi inainte)
  • 2 catei de usturoi mari
  • 1 paharel ulei de masline
  • 1 lingurita otet de vin alb
  • 1 l apa rece
  • sare
  • patrunjel (pentru ornat)
  • crutoane de piine prajita
  • struguri albi fara coaja
  • stafide
  • mere verzi taiate bucati sau pepene galben taiat cubulete

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa cu dovlecei