autor:

Fara foto

» » , Borsuri si Ciorbe, Supe de legume

Ajo Blanco

Autor: Moldovan Alin (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Moldovan Alin (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2013

Ingrediente
Ingrediente penrtu 4 portii:, , 230 grame migdale crude, 160 grame miez de pâine veche, 2 căţei de usturoi, 125 ml ulei de măsline extravigin, 125 ml oţet din vin roşu, 15 boabe de struguri albi, 2 linguriţe de sare, piper, un varf de cutit de Chili

Dificultate: Medie Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Ajo blanco, tradus prin ,,usturoi alb", o supă rece, răcoroasă, pe bază de lapte de migdale, cu usturoi pâine ulei de măsline şi oţet este una dintre cele mai deosebite creaţii culinare din Peninsula Iberică.
Opăriţi migdalele cu apă clocotită. Acoperiţi-le cu apă şi lăsaţi-le să stea 10 minute.
Scoateţi migdalele din apa fierbinte şi acoperiţi-le cu apă foarte rece pentru alte 7 minute.
Strecuraţi migdalele şi îndepărtaţi-le coaja.
Înmuiaţi miezul de pâine în apă pentru 3 minute.
Curăţaţi usturoiul.
Amestecaţi într-un blender migdalele, usturoiul şi miezul de pâine scurs uşor de apă. Adăugaţi puţină apă dacă e cazul pentru ca pasta să se poată omogeniza.
Încorporaţi uleiul de măsline, oţetul şi sare în timp ce blenderul merge.
Adăugaţi aproximativ 600 ml de apă foarte rece.
Pasaţi până obţineţi o emulsie fină, albă şi mătăsoasă, de consistenţa unui iaurt.
Asezonaţi, după gust, dacă mai e cazul, cu sare, piper, oţet, ulei de masline si chili. Supa trebuie să fie dulce-acrişoară, catifelată, acidă şi uşor picantă.
Introduceţi supa la rece pentru 2 ore înainte de servire.
Ajo blanco se serveşte foarte rece, cu struguri albi tăiaţi în jumătăţi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ajo Blanco" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
CIORBA DE VARZA

CIORBA DE VARZA

Intr-o oala,se pune uleiul;cind e fierbinte,se pun morcovii,ceapa,usturoiul(toate taiate marunt);se

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Supe de legume
Ciorba de fasole verde si fasole boabe

Ciorba de fasole verde si fasole boabe

Fasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu, la hidratat, peste noapte. Soricii

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente penrtu 4 portii:
  • 230 grame migdale crude
  • 160 grame miez de pâine veche
  • 2 căţei de usturoi
  • 125 ml ulei de măsline extravigin
  • 125 ml oţet din vin roşu
  • 15 boabe de struguri albi
  • 2 linguriţe de sare
  • piper
  • un varf de cutit de Chili

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de dovlecei Ciorba de dovlecei

Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
SUPA SIMPLA CU CARTOFI RAZALITI