autor:

Fara foto

» » , Borsuri si Ciorbe, Supe de legume

Ajo Blanco

Autor: Moldovan Alin (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Moldovan Alin (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2013

Ingrediente
Ingrediente penrtu 4 portii:, , 230 grame migdale crude, 160 grame miez de pâine veche, 2 căţei de usturoi, 125 ml ulei de măsline extravigin, 125 ml oţet din vin roşu, 15 boabe de struguri albi, 2 linguriţe de sare, piper, un varf de cutit de Chili

Dificultate: Medie Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Ajo blanco, tradus prin ,,usturoi alb", o supă rece, răcoroasă, pe bază de lapte de migdale, cu usturoi pâine ulei de măsline şi oţet este una dintre cele mai deosebite creaţii culinare din Peninsula Iberică.
Opăriţi migdalele cu apă clocotită. Acoperiţi-le cu apă şi lăsaţi-le să stea 10 minute.
Scoateţi migdalele din apa fierbinte şi acoperiţi-le cu apă foarte rece pentru alte 7 minute.
Strecuraţi migdalele şi îndepărtaţi-le coaja.
Înmuiaţi miezul de pâine în apă pentru 3 minute.
Curăţaţi usturoiul.
Amestecaţi într-un blender migdalele, usturoiul şi miezul de pâine scurs uşor de apă. Adăugaţi puţină apă dacă e cazul pentru ca pasta să se poată omogeniza.
Încorporaţi uleiul de măsline, oţetul şi sare în timp ce blenderul merge.
Adăugaţi aproximativ 600 ml de apă foarte rece.
Pasaţi până obţineţi o emulsie fină, albă şi mătăsoasă, de consistenţa unui iaurt.
Asezonaţi, după gust, dacă mai e cazul, cu sare, piper, oţet, ulei de masline si chili. Supa trebuie să fie dulce-acrişoară, catifelată, acidă şi uşor picantă.
Introduceţi supa la rece pentru 2 ore înainte de servire.
Ajo blanco se serveşte foarte rece, cu struguri albi tăiaţi în jumătăţi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ajo Blanco" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supă cremă de legume

Supă cremă de legume

Fie că e vară și o supă răcoritoare ne prinde întotdeauna bine, fie că mai vrem să scăpăm

2 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume
Laste umplute

Laste umplute

Laste umplute este o supa de criza si cum de multe ori te uiti in frigider(cel putin eu) ma trezesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente penrtu 4 portii:
  • 230 grame migdale crude
  • 160 grame miez de pâine veche
  • 2 căţei de usturoi
  • 125 ml ulei de măsline extravigin
  • 125 ml oţet din vin roşu
  • 15 boabe de struguri albi
  • 2 linguriţe de sare
  • piper
  • un varf de cutit de Chili

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Supa de mazare si cartofi cu busuioc