autor:

Oana D.

» » Dulciuri diverse

Alcazare

Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 ianuarie 2011

Ingrediente
Fursecul:, 6 albusuri, 300 g nuci macinate, 250 g zahar, 2 linguri de pesmet sau faina., Pentru un aluat mai ferm dublati cantitatea de pesmet., , Crema: un pachet si jumatate de unt, 4 linguri de lapte, 200 g zahar, 3 linguri pline de cacao, 6 galbenusuri, o tableta de ciocolata peste 50% cacao, o ceasca mica de stafide macerate in rom.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare, se amesteca cu zaharul pus treptat, se adauga nucile macinate si pesmetul.
Se pun cu lingurita gogosele din aceasta compozitie intr-o tava unsa cu unt sau margarina la distanta unele de altele.
Se coc 15-20 minute la foc moale spre potrivit.
Se face o crema din galbenusuri, zahar, cacao, unt si lapte care se pun pe foc mic sa dea cateva clocote pana se topeste zaharul. Se da deoparte continuand sa amestecati, apoi se adauga stafidele si ciocolata. Se continua amestecatul pana se mai raceste crema.
Dupa ce se raceste complet, se ung alcazarele si se lipesc cate doua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Alcazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • mira (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Foarte bun gustul de nuca.

  • daniela ostafi (Bucatar) , 10 februarie 2011

    le-am facut inca de cand eram studenta,cu foarte multi ani in urma,sunt minunate

  • Oana D.

    Oana D. (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011

    Intr-adevar, sunt foarte moi si gustoase :) sunt fursecurile mele preferate, de altfel :D

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011

      Imi plac la nebunie fursecurile astea...se topesc in gura yumi,yumi. Foarte bune ! *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

      yami yami...ce pofta mie!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • Fursecul:
  • 6 albusuri
  • 300 g nuci macinate
  • 250 g zahar
  • 2 linguri de pesmet sau faina.
  • Pentru un aluat mai ferm dublati cantitatea de pesmet.
  • Crema: un pachet si jumatate de unt
  • 4 linguri de lapte
  • 200 g zahar
  • 3 linguri pline de cacao
  • 6 galbenusuri
  • o tableta de ciocolata peste 50% cacao
  • o ceasca mica de stafide macerate in rom.

Raporteaza reteta

Retete
de Oana D.
Aperitiv frantuzesc

Aperitiv frantuzesc

Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie si intre timp sunca sau jambonul se taie cubulete

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Muschi umplut

Muschi umplut

Se curata muschiul de pielite si se despica pe lungime fara sa separam bucatile. Se bate cu ciocanul

6 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Ochiuri pe pat de ceapa

Ochiuri pe pat de ceapa

Se curata si se spala ceapa apoi se taie inele. Se pune intr-o tigaie cu ulei pana se inmoaie apoi

2 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu oua

mira (Chef de cuisine)

Foarte bun gustul de nuca.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri vegane cu ciocolata