autor:

andraconstantinescu

» » , , Retete de Pasti, Aperitive, Aperitive cu oua

Oua vopsite in foi de ceapa

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 aprilie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 aprilie 2018

Ingrediente
cca 100 g foi de ceapa galbena, cca 100 g foi de ceapa rosie, cca 4 l apa, 30 oua, frunze diverse (patrunjel, marar, leustean, trifoi, papadie, alte buruieni) + dres dama, 2 linguri cu varf de sare grunjoasa, 10 linguri otet, o carpa si putin ulei pentru uns ouale

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

De seara se spala foile de ceapa foarte bine si se pun in doua vase separate, in circa 2 l apa fiecare. Se fierb aproximativ 5 minute dupa ce apa a dat in clocote, se opreste focul, iar vasele se acopera cu un capac. Se lasa asa pana a doua zi.

In Joia Mare (pentru ca asa este obiceiul) se spala ouale cu apa si putin detergent, se lasa sa se zvante sau se sterg cu un prosop si se fixeaza cate o frunzulita pe ele (se poate umezi frunzulita cu apa daca altfel nu sta). Se pune o bucata de dres peste frunzulita si se leaga in partea opusa a oului.

Dupa terminarea acestui procedeu, se scot din vase foile de ceapa, lasand doar cateva, cat sa incapa ouale.

Se asaza ouale in vase, iar restul de foi de ceapa se asaza deasupra lor (cele pe care le-am pastrat in vase). Se adauga cate o lingura cu varf de sare grunjoasa in fiecare vas, apoi cate cinci linguri de otet. Se fierb ouale circa 5 minute dupa ce apa a dat in clocote, se opreste focul si se mai lasa inca 10 minute in apa respectiva. Se scot cu grija, cu o lingura de lemn, si se pun pe o tava cu ziare. Se lasa sa se zvante putin, se indeparteaza foile de ceapa, daca este necesar, si dresul cu frunzulita. Se lasa sa se usuce, apoi ouale se ung cu o carpa imbibata cu ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite in foi de ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval

Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval

Pieptul de curcan il taiem fileuri, apoi il punem intre doua folii de plastic si il batem putin,

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Bors de peste

Bors de peste

Se curata si spala zarzavatul, apoi ceapa se taie marunt, la fel si celalalt zarzavat, apoi se pun

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • cca 100 g foi de ceapa galbena
  • cca 100 g foi de ceapa rosie
  • cca 4 l apa
  • 30 oua
  • frunze diverse (patrunjel
  • marar
  • leustean
  • trifoi
  • papadie
  • alte buruieni) + dres dama
  • 2 linguri cu varf de sare grunjoasa
  • 10 linguri otet
  • o carpa si putin ulei pentru uns ouale

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

14 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu frisca, banane si kiwi Rulada cu frisca, banane si kiwi

Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry

Se pune untul la topit in tigaia de fonta. Se inteapa usor cotletele cu varful la cutit pe ambele parti, astfel untul va patrunde

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Prajitura cu ciocolata si nuca