Baclava

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • foi de placinta 350 gr.
  • miez de nuca 300 gr.
  • margarina 200 gr.
  • esenta de rom 200 ml
  • apa plata 200 ml
  • miere 150 gr.
  • zahar 250 gr.
  • o lingura de praf de scortisoara
  • 4 linguri de praf de cocos

Mod de preparare

Impartiti foile in trei parti;

Amestecati nucile cu scortisoara;

Impartiti amestecul de nuci si scortisoara in doua farfurii diferite;

Asezati prima treime de foi in tava ungand fiecare foaie dupa ce a fost pusa in tava si punand peste ea urmatoarea foaie;

Puneti o jumatate din amestecul de nuci si scortisoara peste foi;

Asezati a doua treime de foi peste nuci, repetand procedeul anterior. Puneti foaie pe foaie, adaugand peste margarina;

Peste a doua transa de foi adaugati a doua jumatate de nuci si apoi puneti ultima treime de foi unse in acelasi mod ca si celelalte;

Puneti tava cu foi timp de 40 min. la frigider;

Incalziti cuptorul cat timp tava sta la frigider;

Scoateti tava de la frigider dupa terminarea celor 40 min. si taiati prajitura in portii egale;

Dupa portionare, puneti tava la cuptor pentru 30 minute;

Scoateti prajitura dupa ce s-a rumenit;

In acest timp, fierbeti apa si zaharul;

Dupa ce au dat in clocot apa si zaharul micsorati focul, adaugati mierea si lasati sa dea din nou in clocot;

Stingeti focul si adaugati esenta de rom;

Atunci cand baclava este gata turnati peste ea in mod uniform siropul preparat din miere, zahar si apa;

Lasati prajitura sa se raceasca si cand ajunge la temperatura camerei puneti-o la frigider;

Prajitura se consuma rece punand peste fiecare bucata de baclava putin sirop si praf de cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise