autor:

Anca Rm

» » , Dulciuri diverse, Retete vegetariene

Batoane de cocos

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 februarie 2016

Ingrediente
-300 g fulgi de cocos, -200 ml unt de cocos, -200 ml unt de cacao, -2-3 linguri zahar pudra, indulcitor (optional), Pentru glazurat :, -200 g ciocolata neagra, -50 g unt /lapte

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Untul de cocos si cel de cacao se intareste in borcanelul in care se pastreaza , asa ca pentru a le putea folosi trebuie sa le incalzim . Punem borcanele intr-un vas cu apa calda le putem pune chiar intr-un vas cu apa pe foc mic ca sa devide lichide mai repede.

Intr-un castron punem fulgi de cocos (eu am folosit fulgi uscati dar se poate folosi nuca de cocos proaspat razuita, cred ca ar avea o aroma mult mai puternica). Turnam untul de cocos si cel de cacao peste si omogenizam. Adaugati si indulcitorul sau zaharul daca vreti un desert mai dulce.

Puneti compozitia intr-un vas pe care l-ati acoperit cu folie alimentara in prealabil .

Compozitia trebuie pusa cam de 2-3 cm grosime . O apasam cu spatele unei linguri bine si nivelam.

Dam la rece si asteptam sa se intareasca.

Cand este rece facem glazura de ciocolata: incalzim ciocolata impreuna cu untul sau laptele pe foc mic, la cuptorul cu microunde sau la bain marine si turnam peste nuca de cocos .

Racim, scoatem din tava, taiem si servim rece.

Se pastreaza in frigider acoeprit cu folie alimentara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel umplut cu legume

Dovlecel umplut cu legume

Dovleceiii folositi de mine sunt acei dovlecei mici si rotunzi, dar daca sunt lasati mai mult, asa

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete vegetariene
Hummus cu muguri de pin

Hummus cu muguri de pin

Nautul scurs de zeama (aceasta se pastreaza pana la final) se marunteste in robot, adaugand cate

3 voturi    0 comentarii
15 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • -300 g fulgi de cocos
  • -200 ml unt de cocos
  • -200 ml unt de cacao
  • -2-3 linguri zahar pudra
  • indulcitor (optional)
  • Pentru glazurat :
  • -200 g ciocolata neagra
  • -50 g unt /lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

50 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Granita de pepene rosu Granita de pepene rosu

Într-un castron se pun toate ingredientele şi se zdrobesc cu mixerul vertical până se obţine un lichid. Se toarnă

0 voturi    0 comentarii
1h
Bauturi
Vinete cu usturoi la cuptor Vinete cu usturoi la cuptor

Spălăm vinetele și le tăiem în jumatate, pe lungime. Le crestăm și le frecăm bine cu sare. Tăiem usturoiul felii

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Delicii de post de la bloggeri
Paine rustica (raw vegan)
Cookie Settings