Sebetul:
Zaharul, otetul si apa se fierb 10 minute din momentul inceperii fierberii. Se incearca o picatura din sirop, pe o lingura, picatura nu are voie sa se imprastie (ca la dulceata)
Se da la rece, se amesteca pana devine consistenta si de culoare alba. Imediat se adauga:
- untul
- faina prajita in vas de teflon,pana devine galbuie,data prin sita inainte de adaugare in compozitie
- nucile prajite, faramitate nu macinate, cacao, aroma.
Daca se obtine o compozitie prea consistenta, se adauga sirop de fructe. Daca este prea moale, se adauga faina prajita sau nuca.
Se modeleaza bile care se trec prin
glazura:
ciocolata se faramiteza si se asaza pe baie de abur. Se dilueaza cu ulei(nu unt nici margarina,caci devin mate)
Se trec bilele prin ciocolata, se asaza pe celofan sau pe folie de aluminiu. Se pot glazura cu fondant preparat separat, colorat cu sirop sau colorant.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii